Müsemma ne anlama geliyor?

Müsemma anlamı nedir?

Müsemma kelimesi Türkçe’de “adlandırılmış” anlamına gelir. Arapça smy kökünden gelen musammā مسمّىً z “adlandırılmış” sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ism إسم z sözcüğünün tefˁîl vezni (II) mefˁuludur. … Müsemma kelimesi Türkçe’de “Ad verilmiş, adı olan.” anlamına gelir.

Musemma ne demek TDK?

Müsemma kelimesi Türk Dil Kurumu’nun sözlüğünde herhangi bir adı olan, adı verilmiş anlamına gelmektedir. Kelimenin kökü Arapçada bulunmaktadır. Osmanlı zamanında bu kelime çokça kullanılmıştır.

Müsemma yok ne demek?

Çünkü “müsemma”, şimdilerde pek kullanılmayan, çok eskilerde kalmış Arapça bir sıfattır. Türkçe Sözlük, “ad verilmiş, adı olan, adlı” diye açıklıyor sözcüğün anlamını. Daha çok “ismiyle müsemma” deyiminde geçer bu sözcük. Özü sözü bir olan, adının anlamı ile davranışları çelişmeyen kişiler için söylenir.

Adiyla müstesna ne demek?

Sahip olunan ismin içerdiği manayı özellik olarak kendinde barındırma hali.

Nüfuzlu ne demek?

Nüfus veya popülasyon, belirli bir zamanda sınırları tanımlı bir bölgede yaşayan insan sayısıdır. Kelime, çoğunlukla insan sayısını belirleyen bir kavram olarak kullanılır. Nüfus bir ülkede, bir bölgede, bir evde belirli bir anda yaşayanların oluşturduğu toplam sayıdır.

Intibaka ne demek?

İntibak, maddi ve manevi her türlü koşula uyum sağlama anlamında kullanılabilen bir sözcüktür. Aynı zamanda bir çevreye, ortama ve duruma kolay uyum sağlama ve kısa süre içinde iki durumun birbirine uyması anlamına gelir.

Tekabül eden ne demek?

Tekabül Etmek, bir şeyin yerini tutmayı sağlamak, eş değer olmak, karşılık anlamındaki bir kelimedir. Ayrıca olgunluk, olgunlaşma gibi anlamlarda da kullanılır.

Bezeli olmak ne demek?

sıf. (< beze-[g]+li) Bezenmiş, süslenmiş, süslü: “Çiçeklerle bezeli küçük bir bahçe.”

Adı gibi yaşasın ne demek?

adının anlamına uygun bir yaşamı olsun, adı gibi güzel bir insan olsun anlamındaki söz. genelde, bir cocugun adı konuldugunda ya da adı ogrenildiginde söylenir. türk usulüdür.

Adına münhasır ne demek?

Kendine özgü davranışı ve karakteri olan kimse anlamı ile kullanılır.

İsim Müsemmanın aynısı mıdır?

Kur’an’ın mahlûk olduğunu ileri süren Cehmiyye, orada yer alan ilâhî isimlerin de mahlûk olup müsemmânın gayri durumunda bulunduğunu belirtmiş, Ehl-i sünnet âlimleri de, “İsim müsemmânın aynıdır” sözüyle buna karşılık vermiştir.

Nüfuslu biri olmak ne demek?

Nüfuz olmak ne demek? Nüfuz kelimesi, başkalarına söz geçirme ve güçlü olma anlamlarında kullanılan bir kelimedir.

Rakım ne anlama gelir?

Rakım, herhangi bir nesnenin bilinen bir düzeye göre yüksekliğidir. Genellikle bu bilinen düzey, ortalama deniz seviyesidir. … Rakım, ABD’de ve İngiltere’de feet, geri kalan yerlerde ise metre ile ölçülür. Rakımın artmasının, basınç ve sıcaklık üzerinde etkileri vardır.

Üniversitede intibak ne demek?

Ders intibakı; ders adı, ders kodu, dersin yarıyılı değişiklikleri, bir dersin başka bir ders ile değiştirilmesi, dersin kaldırılması ve yeni ders eklenmesi işlemleridir.

Askerde intibak nedir?

Askeri Eğitim Okulumuza yeni katılan öğrencilerin askerlik anlayışını geliştirmek, temel askerî terminolojiye ve uygulamalara aşinalığını arttırmak maksadıyla “İntibak Eğitimi” uygulanmaktadır. Bu eğitim Ağustos – Eylül ayları içerisinde 2 ila 8 hafta süre ile uygulanmaktadır.