Polimorf ne demek?

Polimorf ne demek tıp?

Çok şekilli veya değişik evreli organizma veya böyle bir organizmanın şekillerinden biri, çok biçimli. Polymorphous.

Polimorf nedir kimya?

Polimorf nedir? Kimyasal içerikleri aynı, kristal sistemleri birbirinden farklı olan maddelere polimorf maddeler denir.

Polimorf nedir malzeme?

Malzemelerin Yapısı Aynı kimyasal kompozisyona sahip ancak farklı kristal yapıya sahip olan ve birden fazla sayıda atomdan oluşan malzemelere polimorf denir. Sıcaklık ve/veya basınçta meydana gelen değişime bağlı olarak polimorfik dönüşümler meydana gelir.

Nötrofil polimorf ne demek?

Nötrofil polimorflar, bakterilerin ve yabancı cisimlerin ortadan kaldırılmasında etkili akyuvarlardır. İnsan vücudunda 100 milyar nötrofil polimorf vardır.

Allotropik malzeme nedir?

Allotropi – Sıcaklık ve basınca bağlı olarak, birden fazla kristal yapıda var olan elemanın karakteristiğidir. Allotropi yapının farklı sıcaklıklarda farklı faz ve kafes yapısına sahip olmasıdır.

Izotropik malzemeler nelerdir?

her yönde aynı özelliği gösteren malzemelere verilen sınıflandırma ismidir. herhangi bir malzeme tüm yönlerde aynı optik karakteri gösteriyorsa yani malzeme bütün özellikler bakımından her yönde aynıysa bu tür malzemeler izotropik malzeme olarak adlandırılır.

Polimorfonükleer lökositler nelerdir?

Granülosit hücre tiplerinin sitoplazmalarında bulunan farklı boyama özelliklerine sahip granüllerdir. Bu hücrelere farklı şekillere sahip hücrelerinin çekirdek formu sebebi ile çoğunlukla “polimorfonükleer lökosit” de denilmektedir.

Polimorfonükleer lökositler nedir ne demek?

Bu ismi almalarının nedeni granülosit hücre tiplerinin sitoplazmalarında bulunan farklı boyama özelliklerine sahip granüllerdir. Bu hücrelere farklı şekillere sahip, çoğunlukla 3 loba ayrılmış biçimdeki, hücre çekirdekleri nedeniyle “polimorfonükleer lökosit” (PMN veya PML) de denir.

Allotropik dönüşüm ne demek?

Aynı şekilde Oksijen ve Ozon un katı, sıvı ve gaz olarak üç hali mevcuttur. Bu değişik yapılar için elementlerin “allotropik halleri” denir. Allotropi yapısal bir olaydır. Allotropi nin temel özelliklerinden biri olarak dönüşümler bir türden başka bir türe farklı yöntemler kullanılmak sureti ile sağlanabilir.

Allotropik metaller nelerdir?

Bir metalin farklı sıcaklıklarda farklı kristal kafes yapısına sahip olması özelliğine allotropi denir. Demir, kalay, kobalt ve mangan gibi metaller allotropik metallerdir.

İzotropik nedir tıp?

Her tarafi aynı özellikleri gösteren; izotropik.

Anizotropik davranış nedir?

Anizotropi ya da eşyönsüzlük, izotropinin aksine, yön olarak bağımlı olma özelliğidir. Maddelerin fiziksel ya da mekanik özelliklerinin, yöne bağlı olarak değişmesi olarak da tanımlanabilmektedir. Polarizörden gelen ışık, bir anizotropi örneğidir.

Polimorfonükleer hücreler nelerdir?

Granülosit hücre tiplerinin sitoplazmalarında bulunan farklı boyama özelliklerine sahip granüllerdir. Bu hücrelere farklı şekillere sahip hücrelerinin çekirdek formu sebebi ile çoğunlukla “polimorfonükleer lökosit” de denilmektedir.

PNL hücreler nedir?

Nötrofil, bazofıl ve eozinofiller sitoplazmalarında bulunan granüllerden dolayı granülositler olarak isimlendirilirken, granül ta ımayanlar da agranülositler olarak adlandırılırlar. Bununla birlikte granülosit hücrelerin her biri çoklu lobu olan nükleusları nedeniyle polimorfonüklear lökositler (PNL) adını alır.

Polimorf nüveli lökositler nelerdir?

Polimorf nüveli lökositler (PNL), infeksiyonlara karşı konak savunmasında önemli rol oynamaktadırlar. Bakteriyel ve fungal infeksiyonlu hastaların tedavisinde kullanılan antibiyotikler için PNL’lerin fagositoz ve hücre içi öldürme aktivitesini arttırması istenen bir özelliktir.