MYO anlamı nedir?

MIYO neyin kısaltması?

MYÖ (Milyon Yıl Önce)

MYO kısaltması nasıl yazılır?

Kısaltmalar

Ank. Dev. Kon. Ankara Devlet Konservatuvarı
MYO Meslek Yüksek Okulu
MF Matematik ve Fen Bilimleri Ağırlıklı ÖYS Puanı
MKEK Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu
MPM Milli Prodüktivite Merkezi

Mmyo ne demek?

Muğla Meslek Yüksekokulu – Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi.

Fakülte YO MYO nedir?

Yüksekokul: Üniversitelere bağlı lisans eğitimi veren kurumlardır. … Fakülte: Üniversitelere bağlı lisans eğitimi veren kurumlardır. Tıp fakültesi, Eğitim Fakültesi vb gibi. Yüksekokuldan farkı mesleğe yönelik uygulamalı eğitim vermek yerine akademik eğitim vermeye yöneliktir.

AAÜ hangi üniversitenin kısaltması?

Çünkü İÜ kısaltmasının İnönü Üniversitesi için de kullanıldığını gördük; AÜ Ankara Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi için kullanılabilir.

IE hangi bölüm kısaltması?

Bölüm Temsilcisi Seçimleri (2019 – 2020)

FAKÜLTE/OKUL/ ENSTİTÜ KODU BÖLÜM KODU BÖLÜM ADI
MFBE IE Endüstri Mühendisliği (Lisansüstü)
MATH Matematik (Lisansüstü)
MBG Moleküler Biyoloji ve Genetik (Lisansüstü)
ME Makine Mühendisliği (Lisansüstü)

EÜ hangi üniversitenin kısaltması?

Liste

DEVLET ÜNİVERSİTESİNİN ADI KISALTMASI
DİCLE ÜNİVERSİTESİ
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEÜ
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ
EGE ÜNİVERSİTESİ

Apartman kısaltması nasıl yazılır?

Apartman (Apt.) Telefon (tel.) şeklinde kısaltma yapılarak yazılabilir.

2 yillik myo nedir?

Meslek yüksekokulu, üst düzeyde uygulayıcı meslek elemanı yetiştiren yükseköğretim kurumlarıdır. İki yıl süreli eğitim verilmektedir. Mezun olma hakkı kazanan öğrencilere, bağlı bulunduğu üniversiteden ön lisans derecesinde diploma verilir.

Meslek Yüksek Okulu kimler girebilir?

Anadolu teknik ve meslek lisesi öğrencilerinin ardından, normal öğretim yapan meslek liselerinin öğrencileri mesleki ortaöğretim başarı puanlarına göre meslek yüksekokullarına alınacaklar. Öncelik sıralamasında son sınıf öğrencilerini, bir yıl önce mezun olanlar izleyecek.

Fakülte ne demek örnek?

Fakülte: Bu üniversiteye bağlı olarak yüksek düzeyde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın yapan; kendisine birimler bağlanabilen bir yükseköğretim kurumudur. Örneğin, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi.

Fakülte Adı ne demek?

Fakülte kelimesinin sözlük anlamı bir üniversitenin, uzmanlık konuları veya öğrenim alanları bakımından ayrılmış kollarından her biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Üniversitelerde çeşitli fakülteleri bulunmaktadır. Bu fakülteler altında birbirine benzeyen bilim dalları toplanmıştır.

AAÜ hangi üniversite?

1974 yılında eğitime başlayan Aalborg University (AAU), Aalborg, Copenhagen, ve Esbjerg’de 3 kampüsü bulunan Danimarka merkezli, araştırma yoğun bir eğitim kurumudur.

BUÜ hangi üniversite?

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Bursa’daki ilk üniversite olarak 11 Nisan 1975 tarihinde “Bursa Üniversitesi” adıyla kurulan, 1982 yılında ise “Uludağ Üniversitesi” adını alan, 2018 tarihinde ise “Bursa Uludağ Üniversitesi” ismini alan ve bünyesinde 15 fakülte, 2 yüksek okul, 15 meslek yüksek okulu, 1 konservatuvar, 4 …

IE Bölümü Nedir?

makina, iş gücü, hammadde, bilgi, enerji, çevre ve para gibi kısıtlı kaynaklardan oluşan sistemlerin tasarımını, işletilmesini ve yönetilmesini, ve bu sistemlerin üretkenliğinin ve rekabet gücünün geliştirilmesini sağlayan mühendislik dalıdır.