Nefes ve soluk eş anlamlı mı?

Nefesin eş anlamlı sözcüğü nedir?

Nefes kelimesinin bilinen anlamları, soluk ve uçuktur. Uçuk kelimesi de soluk kelimesi de, nefesle aynı anlama sahip olan sözcüklerdendir.

Solgun un eş anlamlısı nedir?

Soluk eş anlamlısı; solgun, nefes, mat gibi kelimelerdir. Bunlar; kendi anlamları içerisinde cümleye göre tercih edilmektedir. Örneğin; rengi sararmış, parlaklığını yitirmiş anlamına gelen solgun kelimesi soluk kelimesinin anlamlısıdır.

Nefesin zıt anlamı nedir?

Soluk kelimesinin zıt anlamlısı bulunmamaktadır. Eş anlamlısı ise; nefes, sarı, uçuk ve tarz kelimeleridir.

Kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kelime kelimesinin eş anlamlısı sözcüktür ve kimi zaman kelime yerine sözcük kelimesi tercih edilmektedir. Kelime ve sözcük kelimesi aynı anlamı taşımakta olup herhangi birinin kullanılmasında, anlam bozukluğu yaşanmamaktadır. Sözcük kelimesi Türkçe kökenli olmasına karşın kelime kelimesi Arapçadan gelmiştir.

Soluk eş anlamlısı ne demek?

Soluk kelimesinin zıt anlamlısı bulunmamaktadır. Eş anlamlısı ise; nefes, sarı, uçuk ve tarz kelimeleridir.

Soluk borusunun eş anlamlısı nedir?

Bulmaca içerisinde bulunan soluk borusunun adı nedir sorusunun yanıtı: Trake’dir.

Zıt anlamlı kelimeler ne demek?

Karşıt kavramları karşılayan, birbirleriyle çelişen anlamlar içeren sözcüklere “zıt anlamlı sözcükler” denir.

  • Güzel – çirkin.
  • İnce – kalın.
  • Ağlamak – gülmek.
  • İnmek – çıkmak vs.

24 Ara 2013

Çoğul kelimesinin zıt anlamı nedir?

Çoğul kelimesinin zıt anlamlısı olarak değerlendirmek konusunda ‘tekil’ sözlüğü öne çıkıyor. Herhangi bir varlığın ya da durumu azlığını gösterebilmek için tekil kelimesi kullanılır.

Eş anlamlı kelimeler nedir 3 sınıf?

Yazılışları ve okunuşları farklı olan ancak anlamları aynı olan kelimeler eş anlamlı kelimeler olarak bilinmektedir. Bu kelimeler birbirlerinin yerine kullanılabilir çünkü aynı anlama gelmektedirler. Diğer bir değişle aynı varlığı, nesneyi veya kavramı gösteren sözcükler eş anlamlı kelime olarak bilinir.

Kimse eş anlamlısı nedir?

Kimse kelimesinin eş anlamlıları, şahıs, kişi, insan, nefer kelimeleridir. Kimse Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Kimse kelimesi ile aynı anlama sahip olan kelimeler, şahıs, kişi, nefer ve insan kelimeleridir.

Soluk borusu diğer adı ne?

Soluk borusu halk arasında nefes borusu olarak da bilinir. Ancak soluk borusunun tıptaki ismi “trakea” veya “trachea” olarak geçer. Trakea yaklaşık 10-12 cm uzunluğunda, 1,5-2,5 cm genişliğinde bir organdır ve yemek borusunun önünde yer alır.

Soluk borusu nun adi nedir?

Soluk borusu (veya nefes borusu ya da trachea) vücutta solunan havanın geçtiği, boru şeklinde bir organdır. Omurgalılarda trakea havanın boğazdan akciğerlere geçişini sağlarken, omurgasızlarda dışarıdaki havayı doğrudan iç dokulara ulaştırır. Soluk borusu, gırtlağın altındadır, on iki santimetre boyundadır.

Zıt anlamlı kelimeler nedir ve örnekler?

Zıt anlamlı kelimeler iyi ve kötü gibi anlam açısından bir birinin tam zıttını ifade eden kelimelerdir. Örnek olarak “ zengin” kelimesinin ele alabiliriz. … Zengin ve fakir kelimeleri anlam bakımından bir birlerinin tam tersi olan durumları ifade ettikleri için bu iki sözcük birbirleri için zıt anlamlı sözcüklerdir.

Zıt anlam örnekleri nelerdir?

Zıt anlamlı kelimeler; anlamca birbirinin karşıtı olan, birbiriyle çelişen kelimelere denir….İşte zıt anlamlı kelimeler listesi:

  • Acı – Tatlı
  • Aç – Tok.
  • Açmak – Kapatmak.
  • Afacan – Uslu.
  • Ağır – Hafif.
  • Ağlamak – Gülmek.
  • Ak – Kara.
  • Akşam – Sabah.

Şişman kelimesinin zıt anlamı nedir?

Zayıf bir ordu. Gözleri zayıf. 3. sıfat, mecaz Sağlamlığı, dayanıklılığı olmayan: Zayıf bir yapı.