Dünyanın en uzun kelimesi anlamı ne?

Türkçenin en uzun kelimesi kaç Hecedir?

Türkçenin en uzun kelimesi, popüler kültürde, 70 harften oluşan “muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine” sözcüğü olarak geçmektedir. Teknik olarak Türkçe sondan eklemeli bir dil olduğu için sonsuz sayıda harften oluşan kelimeler oluşturmak mümkündür.

Dünyanın en uzun kelimesi hangi dil?

İngilizce. İngilizcede bulunan en uzun kelime Oxford İngilizce sözlüğe bakıldığında “pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis”.

En uzun kelime kaç harf?

En Uzun Türkçe Kelime Kaç Harflidir? Dilimizde kullanılmış en uzun kelime 75 harften oluşmaktadır. Dilimizde belirlenmiş olan en uzun kelime Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesinesiniz kelimesidir.

Türkçe kelime sayısı ne kadardır?

En merak edilen konular arasında Türkçede kaç kelime olduğu geliyor. Türk Dil Kurumu (TDK) üzerinden bakıldığı zaman güncel sözlük açısından şu an 616.767 kelime bulunuyor.

Dünyanın en uzun kelimesi kaç hece?

Oxford İngilizce Sözlük’te en uzun İngilizce kelime bir akciğer hastalığını tanımlamak için kullanılan ‘pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis’. Ancak uydurulan sözcükler ve teknik ifadeler dışarıda bırakılırsa, en uzun kelime 28 harflik ‘antidisestablishmentarianism’.

Şimdiye kadar yazılmış en uzun cümle kaç kelimedir?

Şimdiye kadar basılan en uzun cümle 823 kelime ile Victor Hugo’nun Sefiller’inde bulunuyor.

Ingilizcede en uzun kelime kaç harflidir?

İngilizce en uzun kelime tam 45 harfli Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis kelimesi 45 haften oluşan ve telaffuz etmek için epey uğraştıran bir kelime. Anlamı ise bir akciğer hastalığı. Oxford sözlüğündeki karşılığı ise Pseudopseudohypoparathyroidism.

Türkçe Türkçe bir kelime mi?

türkçe tdk’nın sözlüğünde de türkçe bir kelime olarak alınmıştır. ayrıca tarama sözlüğünden yararlandığımız zaman da türkçenin “türkçe” bir kelime olduğunu rahatlıkla görebiliriz.

Türkçe kac kelime var dir?

3. Farsça – 1359 Kelime.

Bir dilde kaç kelime vardır?

Bu durum sözcük sayısını hesaplamayı zorlaştırıyor. 2013 yılında Berlinli Almanca uzmanlarının yaptığı hesaplamalar 5,3 milyon sözcük olduğu sonucunu vermişti. 2017 yılında Almanca yazım standartlarını belirleyen kılavuzu Duden’in yazı işleri tarafından yapılan açıklamaya göreyse günümüz Almancası yaklaşık 23 milyon …

Dilimizde heceler en çok kaç harften oluşur?

Türkçede en az bir harf, en çok dört harften oluşur ve içinde en fazla bir tek sesli harf bulunur.

Dünyanın en uzun cümlesi kaç kelimeden oluşur?

Peki, ya James Joyce’un Ulysses adlı eserindeki 4.391 kelimeden oluşan cümle? Bu da yeterince uzun değilse Jonathan Coe’nun The Rotter’s Club adlı kitabındaki 13.955 kelimelik cümlenin en uzun cümle olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdiğini söyleyelim.

Dünyanin en uzun cümlesi nedir?

Dünyanın en uzun cümlesigeçmişte Guinness rekorlar kitabında listelenen 4,391 kelimeyle James Joyce’un Ullyses eserinde geçen cümlesiydi. Ancak daha sonra Jonathan Coe’nun The Rotters Club kitabındaki 13,955 kelime ile bu rekor da geçilmiştir.

Ingilizce’de en uzun kelime hangisi?

Oxford İngilizce Sözlük’te en uzun İngilizce kelime bir akciğer hastalığını tanımlamak için kullanılan ‘pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis’.

Hatun kökeni bakımından Türkçe mi?

hatun kelime kökeni Soğdca sözcük Soğdca χwa “kendi” ve Soğdca tāw “güç, güçlü” sözcüklerinin bileşiğidir. Soğdca sözcük Hotan Saka dilinde χattuna “kraliçe” sözcüğünden alıntıdır.