Yangın hala devam ediyor mu?

Manavgattaki yangın söndü mü?

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ Manavgat ilçesi Sarılar Mahallesi’nde çıkan orman yangınına Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Manavgat Belediyesi arazözleriyle karadan, 1 uçak ve 3 helikopterle havadan müdahale edildi. … Yangın, yaklaşık 1 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı.

Köyceğiz’de yangın devam ediyor mu?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Muğla Köyceğiz yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de en büyük yangın nerede oldu?

Günümüze dek ülkemizde yaşanan en büyük yangın, 2008 yılında Antalya ili Manavgat ilçesi Taşağıl bölgesinde çıkmış ve yaklaşık olarak 16 bin hektarlık alan yanmıştı.

Türkiye’de nerelerde yangın var?

  • TÜRKİYE YANGIN TABLOSU!
  • ANTALYA – MANAVGAT. Antalya-Manavgat.
  • ANTALYA- GÜNDOĞMUŞ Antalya – Gündoğmuş
  • MUĞLA – MARMARİS. Muğla-Marmaris.
  • MUĞLA-KÖYCEĞİZ. Muğla-Köyceğiz.
  • MUĞLA-MİLAS. Muğla-Milas.
  • MUĞLA-KAVAKLIDERE. Muğla-Kavaklıdere.
  • MUĞLA-YILANLI. Muğla-Yılanlı

Manavgat’taki yangın ne oldu?

Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle 5 saatte kontrol altına alındı. Dün yine aynı bölgede yangın çıkmış, 1 dönümlük alan zarar görmüştü.

Antalya yangını söndü mü?

Antalya ve Muğla’daki büyük yangınlar söndürüldü veya kontrol altına alındı. Devam eden yangınların hızı kesildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da “Antalya, Bodrum ve Marmaris’te orman yangınları söndürüldü.” açıklamasında bulundu. Türkiye’nin yaklaşık 11 gündür savaştığı alevler sonunda büyük ölçüde söndürüldü.

Köyceğiz yangını ne durumda?

Göynük Kanyonu’na kadar yayılan yangın, gece saatlerinde ekiplerin etkili müdahalesiyle kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de sosyal medya hesabından, “Muğla Köyceğiz yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor.” ifadeleriyle son durumu paylaştı.

Köyceğiz yangını ne zaman?

Sarp bölgedeki yangına 8 helikopter ve 2 uçakla müdahale ediliyor. İlçenin Yangı Mahallesi’nde, 29 Temmuz’da makilik alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle başka mahallelerdeki ormanlara da sıçramış ve 14 günde kontrol altına alınabilmişti.

Türkiyede en büyük yangın ne zaman oldu?

Taşağıl Mahallesi’nde ise 31 Temmuz 2008 tarihinde çıkan ve 5 gün sonra kontrol altına alınabilen orman yangınında 16 bin hektar ormanlık alan kül olmuştu. Yaklaşık 60 bin hektarlık alanın yanmasına sebep olan Manavgat’taki bu son yangın, Türkiye’deki en büyük yangın felaketi olarak kayıtlara geçti.

Tarihteki en büyük orman yangını nerede olmuştur?

2003 Sibirya Tayga yangını: 47 milyon dönüm,Rusya Sibirya’da artan sıcaklıklar ve donmuş toprakların erimesi sonucu orman yangınları artmaya başladı. 2003 yılına gelindiğinde ise tarihin en büyük orman yangını yaşandı. Sibirya Tayga yangınında 47 milyon dönüm orman alevlere teslim oldu.

Türkiye’de yangınlar devam ediyor mu?

Türkiye genelinde halen 6 ilde süren orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan bu sabah yapılan açıklamada, TSİ 9.45 itibarı ile 28 Temmuz-6 Ağustos 2021 tarihleri arasında meydana gelen 208 orman yangınının 196’sının kontrol altına alındığı duyuruldu.

Türkiye’de kaç tane yangın var?

Türkiye Orman Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre 1988-2019 arasında toplamda 68.579 adet yangın çıkmış, 336.824 hektar alan yanmıştır. Bu veri, yılda ortalama 2.143 adet yangına, 10.526 hektar alanın tahribine tekabül etmektedir.

Antalya yangın Bitti mi?

Antalya ve Muğla’daki büyük yangınlar söndürüldü veya kontrol altına alındı. Devam eden yangınların hızı kesildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da “Antalya, Bodrum ve Marmaris’te orman yangınları söndürüldü.” açıklamasında bulundu. Türkiye’nin yaklaşık 11 gündür savaştığı alevler sonunda büyük ölçüde söndürüldü.

Manavgat’ta yangın nerede çıktı?

MİTHAT ABAKAN ANTALYA (DHA) – (AA) – Altınkaya Mahallesi’nin Zerk mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Yangına, 17 arazöz ve su tankerinin yanı sıra 10 helikopter ve 2 uçakla müdahale edildi.

Antalya’da yangın nerede oldu?

Antalya‘nın Konyaaltı ilçesi Dutdibi mevkiindeki dağlık alanda orman yangını çıktı. Yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Konyaaltı İlçesi Dutdibi mevkisinde saat 10.00 sıralarında, orman yangını çıktı. Yangın, kısa sürede rüzgarın da etkisiyle büyüdü.