PEGI 3 kaç yaş?

PEGI 3 ne anlama geliyor?

PEGI 3 etiketine sahip oyunlar; tüm yaş grupları için uygun kabul edilmektedir. Çocuk ekranda gördüğü karakteri gerçek hayattaki karakterler ile ilişkilendiremez, ekran karakterleri tamamen fantezi ürünüdür. Oyun, küçük çocukları korkutacak herhangi bir ses veya görseli içermez. Argo (küfürlü) dil kullanılmaz.

Android PEGI 3 nedir?

PEGI, oyunların yaş sınırını PEGI 3, PEGI 7, PEGI 12, PEGI 16 ve PEGI 18 olarak sınıflandırmaktadır. Burada bulunan rakamlar o yaş ve üzeri için oyunun uygun olduğunu göstermektedir. Örneğin PEGI 3 demek 3 yaş ve üzeri çocukları için oyunun uygun olduğunu belirtmektedir.

PEGI 10 ne demek?

Avrupa Oyun Bilgi Sistemi (İngilizce: Pan European Game Information) ya da kısaltmasıyla PEGI, video oyunlarını yaşa ve içeriğe göre sınıflandırarak tüketicilerin bu ürünleri satın alırken bilinçli kararlar almasına yardımcı olmak için kurulmuş Avrupa merkezli video oyunu içerik derecelendirme sistemidir.

Hangi oyunlar tehlikeli?

Çocuk Oyunu Deyip Geçmeyin!

  • Oyun derecelendirme sistemleri size yol gösterici olabilir.
  • Çocuklar için zararlı oyunlar.
  • Mortal Kombat.
  • DOOM.
  • Grand Theft Auto.
  • South Park The Stick of Truth.
  • Mavi Balina (Blue Whale)
  • Dark Elf.

PEGI etiketi nedir?

Bu etiketler, PEGI tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu oluşturulmuş, bilgisayar oyunlarının hangi yaş grubu için uygun olduğunu gösteren etiketlerdir. PEGI derecelendirme siteminde toplamda 5 yaş aralığı uygunluk derecesi kategorisi ve 8 tane de içerik belirleyici semboller bulunmaktadır.

Google Play Store PEGI 3 ne demek?

PEGI 3 : Tüm yaş grupları arasında uygun olarak görülür. Bu tür oyunlarda çocuğunuzu korkutacak ses veya resimlere yer verilmez. PEGI 7 : İçeriklerde ses ve görüntü ile 7 yaş altı çocukları korkutabilecek içerikler olabilir. … PEGI 16 : İçeriklerde gerçek hayatta kine benzer korku, cinsel içerik ve şiddet bulunur.

PEGI 7 kaç yaş için?

PEGI 7 : İçeriklerde ses ve görüntü ile 7 yaş altı çocukları korkutabilecek içerikler olabilir. PEGI 12 : İçeriklerde korku ve şiddetin yanı sıra, fantastik karakterler, şiddet, gerçekçi olmayan şiddet öğeleri, cinsel içerik göndermeleri ve orta düzeyde kötü söz veya küfür olabilir.

PEGI ne zaman kuruldu?

2003 yılında , avrupalı ailelerin interaktif oyunlar alırken çocuklarının yaşlarının bu oyunlar için bir sorun teşkil edip etmeyeceğinden emin olmaları için kurulmuş bir şey.

Hangi oyun yasaklandı?

Bu oyunları oynamak kati suretle yasak!

  • 1 – God of War. Yunan mitolojisini konu alan ve tanrıların ağzını burnunu döktüğümüz God of War, Suudi Arabistan’da yasaklanmıştı. …
  • 2 – Football Manager. …
  • 3 – MMA. …
  • 4 – Manhunt 2. …
  • 5 – Battlefield 3. …
  • 6 – Ghost Recon Advanced Warfighter 2. …
  • 7 – Homefront. …
  • 7 – Mass Effect.

Papçi tehlikeli mi?

Oyun içinde yazılı iletişim kurduğunuz zaman, çoğu uygunsuz kelime sansürleniyor. Sesli iletişim özelliğinde ise çoğu kişi, özellikle de çocuklar, uygun olmayan konuşmalara ve siber zorbalığa kolaylıkla maruz kalabiliyor ve yapılan uygunsuz davranışlara karşılık verebiliyorlar.

Google Play’de PEGI ne demek?

PEGI (Pan European Game Information) bilgisayar oyunlarını, sinema ve dizi filmlerini, tv showlarını ve mobil uygulamalarını içeriklerine göre hangi yaşta ki kullanıcıya hitap ettiğini etiketleyen bir derecelendirme (rayting) sistemidir.

Scary Teacher kaç yaş için uygundur?

Scary Teacher 3D Oyunu Hakkında Ailelere Tavsiyeler Oyunun PEGI oyun derecelendirme sistemine göre 12 yaş üstü çocuklar için uygun olduğu görülmektedir.

PEGI 7 kaç yaş?

PEGI 7 : İçeriklerde ses ve görüntü ile 7 yaş altı çocukları korkutabilecek içerikler olabilir. PEGI 12 : İçeriklerde korku ve şiddetin yanı sıra, fantastik karakterler, şiddet, gerçekçi olmayan şiddet öğeleri, cinsel içerik göndermeleri ve orta düzeyde kötü söz veya küfür olabilir.

Outlast 2 Türkiye’de neden yasaklandı?

Avustralya, Outlast 2 isimli korku türündeki oyunu, cinsel şiddet içerdiği gerekçesiyle yasakladı.

Among Us tehlikeli mi?

Birçok video oyunu gibi Among Us da belirli yaş grupları için risk içeriyor. Oyun her ne kadar düşük grafikli, eğlenceli, arkadaşlarla oynanan bir oyun olsa da, oyun içerisinde elimine etme animasyonları, öldürme animasyonları vahşet sahneleri yer alıyor.