PEGI 18 ne demek?

PEGI 20 ne demek?

PEGI (Pan European Game Information) bilgisayar oyunlarını, sinema ve dizi filmlerini, tv showlarını ve mobil uygulamalarını içeriklerine göre hangi yaşta ki kullanıcıya hitap ettiğini etiketleyen bir derecelendirme (rayting) sistemidir.

PEGI 17 ne demek?

PEGI ibaresini Google Play, PC, Nintendo, XBox, PlayStation oyunlarında görmek mümkündür. PEGI, oyunların yaş sınırını PEGI 3, PEGI 7, PEGI 12, PEGI 16 ve PEGI 18 olarak sınıflandırmaktadır. Burada bulunan rakamlar o yaş ve üzeri için oyunun uygun olduğunu göstermektedir.

PEGI 6 ne demek?

Avrupa Oyun Bilgi Sistemi (İngilizce: Pan European Game Information) ya da kısaltmasıyla PEGI, video oyunlarını yaşa ve içeriğe göre sınıflandırarak tüketicilerin bu ürünleri satın alırken bilinçli kararlar almasına yardımcı olmak için kurulmuş Avrupa merkezli video oyunu içerik derecelendirme sistemidir.

Pg3 ne demek?

ONLINE GAME : Oyun çevrimiçi oyun oynamaya olanak sağlamaktadır. Tüm bunlardan yola çıkarak PEGI grupları şu şekilde oluşmuştur : PEGI 3 : Bu etiketi taşıyan oyunlar neredeyse tüm yaş grupları için uygundur. İçerikteki komik figürler hayal ürünü olup çocukların bu karakterleri gerçek hayatla karıştırmaması gerekir.

PEGI 12 Kaç yaş?

PEGI 12 etiketine sahip oyunlarda, içerik 12 yaş ve üzeri için uygundur. Hayali bir kurguda şiddet, kaba dil, düşük düzeyli cinsel imalar ya da kumar öğeleri içerebilir. PEGI 16 etiketine sahip oyunlar; Açık şiddet, küfür, cinsel ima ya da konu, kumar ve uyuşturucu kullanımı öğeleri içerebilir.

PEGI etiketi nedir?

Bu etiketler, PEGI tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu oluşturulmuş, bilgisayar oyunlarının hangi yaş grubu için uygun olduğunu gösteren etiketlerdir. PEGI derecelendirme siteminde toplamda 5 yaş aralığı uygunluk derecesi kategorisi ve 8 tane de içerik belirleyici semboller bulunmaktadır.

PEGI ne zaman kuruldu?

2003 yılında , avrupalı ailelerin interaktif oyunlar alırken çocuklarının yaşlarının bu oyunlar için bir sorun teşkil edip etmeyeceğinden emin olmaları için kurulmuş bir şey.

PEGI 7 ne?

PEGI 7 etiketine sahip oyunlar; düşük düzeyli çizgi karakterler arası şiddet, sporlar ve küçük çocukları korkutabilecek öğeler içermesi nedeniyle bu kategoride kabul edilir. PEGI 12 etiketine sahip oyunlarda, içerik 12 yaş ve üzeri için uygundur.

PEGI 16 Kaç yaş?

Hayali bir kurguda şiddet, kaba dil, düşük düzeyli cinsel imalar ya da kumar öğeleri içerebilir. PEGI 16 etiketine sahip oyunlar; Açık şiddet, küfür, cinsel ima ya da konu, kumar ve uyuşturucu kullanımı öğeleri içerebilir. PEGI 18 etiketine sahip oyunlar;18 yaş ve üzeri için uygundur.

Scary Teacher kaç yaş için uygundur?

Scary Teacher 3D Oyunu Hakkında Ailelere Tavsiyeler Oyunun PEGI oyun derecelendirme sistemine göre 12 yaş üstü çocuklar için uygun olduğu görülmektedir.

Xbox kaç yaş için uygun?

Yasal yaş 13’tür.

PEGI ESRB nedir?

Eğlence Yazılımı Derecelendirme Kurulu (İngilizce: Entertainment Software Rating Board) ya da kısa adıyla ESRB, video oyunlarını yaşa ve içeriğe göre sınıflandırarak tüketicilerin bu ürünleri satın alırken bilinçli kararlar vermesine yardımcı olmak için kurulmuş Amerika Birleşik Devletleri merkezli kuruluştur.

PEGI 12 kaç yaş üstü?

PEGI 12 etiketine sahip oyunlarda, içerik 12 yaş ve üzeri için uygundur. Hayali bir kurguda şiddet, kaba dil, düşük düzeyli cinsel imalar ya da kumar öğeleri içerebilir. PEGI 16 etiketine sahip oyunlar; Açık şiddet, küfür, cinsel ima ya da konu, kumar ve uyuşturucu kullanımı öğeleri içerebilir.

Free Fire kaç yaş sınırı?

Birçok oyun için yaş sınırı 13 veya 15 olsa da, bu sınır Free Fire için 17 ve üzeri olarak belirlenmiş durumdadır.

PK XD kaç yaş üstü?

PK XD – Arkadaşlarınla Oyna 9+