Manavgat yangın Bitti mi?

Manavgat’taki yangın ne oldu?

Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle 5 saatte kontrol altına alındı. Dün yine aynı bölgede yangın çıkmış, 1 dönümlük alan zarar görmüştü.

Manavgat’taki yangın bitti mi?

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ Manavgat ilçesi Sarılar Mahallesi’nde çıkan orman yangınına Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Manavgat Belediyesi arazözleriyle karadan, 1 uçak ve 3 helikopterle havadan müdahale edildi. … Yangın, yaklaşık 1 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı.

Manavgattaki yangın kontrol altına alındı mı?

Antalya’nın Manavgat ilçesinde gündüz saatlerinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan orman yangını, yoğun çalışmanın ardından akşam saatlerinde kontrol altına alındı.

Manavgat yangını ne zaman oldu?

Cumhuriyetin en büyük orman yangınlarından biri olarak tarihe geçen Manavgat yangını, 28 Temmuz Çarşamba 2021 günü 4 farklı noktada aynı anda başladı.

Antalya yangın Bitti mi?

Antalya ve Muğla’daki büyük yangınlar söndürüldü veya kontrol altına alındı. Devam eden yangınların hızı kesildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da “Antalya, Bodrum ve Marmaris’te orman yangınları söndürüldü.” açıklamasında bulundu. Türkiye’nin yaklaşık 11 gündür savaştığı alevler sonunda büyük ölçüde söndürüldü.

Antalya Manavgat’ta yangın hala devam ediyor mu?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise Manavgat Devlet Hastanesi yoğun bakımda entübe durumunda olan 10 hastanın önlem amaçlı başka hastaneye nakledildiğini kaydetti. Pakdemirli, hastanenin yangınla ilgili herhangi bir tehlikeyle karşı karşıya olmadığını ve hizmetlerin kesintisiz devam ettiğini dile getirdi.

Antalya’da yangın kontrol altına alındı mı?

İhbar üzerine Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Karadan ulaşımın zor olduğu yamaçta yayılan alevlere, 3 helikopter, bir yangın söndürme uçağı, 5 arazöz ve iki yer ekibiyle kısa sürede müdahale edildi. Ağırlıklı havadan müdahalenin yapıldığı yangın kontrol altına alındı.

Yangın kontrol altına alınabildi mi?

Müjdeli haber Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den geldi. Bakan Pakdemirli “Milas ve Köyceğiz yangınları dışında ülkemizdeki tüm orman yangınları kontrol altına alınmıştır” paylaşımını yaptı.

Manavgat yangını ne zaman başladı 2021?

2021 Türkiye orman yangınları, 28 Temmuz 2021‘de Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan ve Türkiye’nin birçok şehrine yayılan orman yangınları.

Manavgat yangını kaç gün sürdü?

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz günü başlayan ve 10 gün sonra 220 saatte kontrol altına alınabilen Türkiye’nin en büyük yangın felaketinde, 60 bin hektar ormanlık alan zarar gördü.

Antalyada nerelerde yangın var?

ANTALYA‘NIN İKİ İLÇESİNDE DAHA YANGIN Antalya‘da Manavgat’ın ardından Alanya ve Gündoğmuş ilçelerinde de ormanlık alanlarda yangın çıktı. Gündoğmuş ilçesi Ortakonuş Mahallesi’ndeki ormanlık alanda rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangın, bölgeye sevk edilen ekiplerce kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Antalya’daki yangınlar ne oldu?

Yangından 770 vatandaş ve görevli etkilendi, 763’ü tedavi edildi, 7 kişinin tedavisi devam ediyor. 2’si ormancı 7 kişi öldü, bir kişi yangın çıkartmaktan tutuklandı. … Bölgedeki soğutma çalışmalarının 2-3 gün sürmesinin beklendiği kaydedildi.

Yangın hala devam ediyor mu?

Türkiye genelinde halen 6 ilde süren orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan bu sabah yapılan açıklamada, TSİ 9.45 itibarı ile 28 Temmuz-6 Ağustos 2021 tarihleri arasında meydana gelen 208 orman yangınının 196’sının kontrol altına alındığı duyuruldu.

Yanginlar kontrol altina alindi mi?

Açıklama bu yılın ilk 8 ayında Türkiye’de 1597 kırsal yangın ve 2 bin 105 orman yangını yaşandığı belirtilerek, yangınların tamamının, orman teşkilatının yoğun çabalarıyla kontrol altına alındığı ve yanan alanlar için yeniden ağaçlandırma çalışmalarının başlatıldığı ifade edildi.

Yanginlarin KACI kontrol altina alindi?

Tüm Türkiye’nin duaları bizimle. Canımız yanıyor. Söndüreceğiz.” Bakan Pakdemirli’nin paylaşımında yer verdiği tabloda, Adana, Antalya, Muğla, Mersin ve Osmaniye başta olmak üzere, 21 ilde çıkan 63 yangının 42’sinin kontrol altına alındığı ve 21 yangının ise devam ettiği yer aldı.