Antalyada yangın kontrol altına alındı mı?

Manavgattaki yangın kontrol altına alındı mı?

Antalya’nın Manavgat ilçesinde gündüz saatlerinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan orman yangını, yoğun çalışmanın ardından akşam saatlerinde kontrol altına alındı.

Manavgattaki yangın bitti mi?

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ Manavgat ilçesi Sarılar Mahallesi’nde çıkan orman yangınına Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Manavgat Belediyesi arazözleriyle karadan, 1 uçak ve 3 helikopterle havadan müdahale edildi. … Yangın, yaklaşık 1 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı.

Antalya yangın Bitti mi?

Antalya ve Muğla’daki büyük yangınlar söndürüldü veya kontrol altına alındı. Devam eden yangınların hızı kesildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da “Antalya, Bodrum ve Marmaris’te orman yangınları söndürüldü.” açıklamasında bulundu. Türkiye’nin yaklaşık 11 gündür savaştığı alevler sonunda büyük ölçüde söndürüldü.

Yanginlar kontrol altına alindi mi?

Açıklamada, OGM’nin yangınlarla mücadelesinin devam ettiği vurgulanarak, “Bugün ülke genelinde çıkan 6 orman yangını ve 6 kırsal alan yangını yaşandı. İzmir, Şırnak, Burdur, Edirne, Antalya ve Yozgat illerinde çıkan orman yangınlarının tamamı ekiplerin yoğun mücadelesi sonucunda kontrol altına alındı.

Manavgat yangın kac gun oldu?

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz günü başlayan ve 10 gün sonra 220 saatte kontrol altına alınabilen Türkiye’nin en büyük yangın felaketinde, 60 bin hektar ormanlık alan zarar gördü.

Manavgat’taki yangın ne oldu?

Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle 5 saatte kontrol altına alındı. Dün yine aynı bölgede yangın çıkmış, 1 dönümlük alan zarar görmüştü.

Manavgat’ta yangın son durum ne?

Manavgat ilçesinin Kızıldağ Mahallesi Susuz mevkiinde, saat 13.30 sıralarında orman yangını çıktı. Bunun üzerine bölgeye karadan ve havadan ekipler sevk edildi. 1 uçak, 3 helikopter ve çok sayıda arazöz yangına müdahale etti. Dağlık alanda çıkan yangının rüzgarın da etkisiyle büyüme tehlikesi taşıdığı belirtildi.

Antalyada nerelerde yangın var?

ANTALYA‘NIN İKİ İLÇESİNDE DAHA YANGIN Antalya‘da Manavgat’ın ardından Alanya ve Gündoğmuş ilçelerinde de ormanlık alanlarda yangın çıktı. Gündoğmuş ilçesi Ortakonuş Mahallesi’ndeki ormanlık alanda rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangın, bölgeye sevk edilen ekiplerce kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Antalya’daki yangınlar ne oldu?

Yangından 770 vatandaş ve görevli etkilendi, 763’ü tedavi edildi, 7 kişinin tedavisi devam ediyor. 2’si ormancı 7 kişi öldü, bir kişi yangın çıkartmaktan tutuklandı. … Bölgedeki soğutma çalışmalarının 2-3 gün sürmesinin beklendiği kaydedildi.

Türkiye’deki yangınlar kontrol altına alındı mı?

Tüm Türkiyenin duaları bizimle. Canımız yanıyor. Söndüreceğiz.” Bakan Pakdemirli’nin paylaşımında yer verdiği tabloda, Adana, Antalya, Muğla, Mersin ve Osmaniye başta olmak üzere, 21 ilde çıkan 63 yangının 42’sinin kontrol altına alındığı ve 21 yangının ise devam ettiği yer aldı.

Türkiye’de kaç yangın kontrol altına alındı?

Türkiye‘de 28 Temmuz’dan bu yana çıkan toplam 208 yangından 196’sının kontrol altına alındığı duyuruldu.

Manavgat yangını ne zaman bitti?

2021 Türkiye orman yangınları, 28 Temmuz 2021’de Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan ve Türkiye’nin birçok şehrine yayılan orman yangınları….

2021 Türkiye orman yangınları
Toplam yangın 299
Tarih 28 Temmuz 2021–12 Ağustos 2021
Sebep Soruşturma sürecinde
Ölüm sayısı 8

Manavgat’ta yangın nerede çıktı?

MİTHAT ABAKAN ANTALYA (DHA) – (AA) – Altınkaya Mahallesi’nin Zerk mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Yangına, 17 arazöz ve su tankerinin yanı sıra 10 helikopter ve 2 uçakla müdahale edildi.

Manavgat orman yangını neden oldu?

Şu an itibariyle söyleyebileceğim, yangının ilerlemesiyle ilgili tüm veriler mevcut. Yangın şu an itibariyle ilerlemesiyle ilgili rüzgârın durumu, nemin düşüklüğü ve diğer faktörler yangına körükleyecek her türlü sebep mevcut. 4 yerleşim yerimizi maalesef tahliye etmek durumunda kaldık.

Manavgat yangını kaç gün sürdü?

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz günü başlayan ve 10 gün sonra 220 saatte kontrol altına alınabilen Türkiye’nin en büyük yangın felaketinde, 60 bin hektar ormanlık alan zarar gördü.