Manavgat’ta orman yangını var mı?

Manavgattaki yangın bitti mi?

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ Manavgat ilçesi Sarılar Mahallesi’nde çıkan orman yangınına Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Manavgat Belediyesi arazözleriyle karadan, 1 uçak ve 3 helikopterle havadan müdahale edildi. … Yangın, yaklaşık 1 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı.

Antalya Manavgat yangını son durum ne?

Manavgat ilçesinin Kızıldağ Mahallesi Susuz mevkiinde, saat 13.30 sıralarında orman yangını çıktı. Bunun üzerine bölgeye karadan ve havadan ekipler sevk edildi. 1 uçak, 3 helikopter ve çok sayıda arazöz yangına müdahale etti. Dağlık alanda çıkan yangının rüzgarın da etkisiyle büyüme tehlikesi taşıdığı belirtildi.

Manavgat yangını kim yakti?

Manavgat yangını için tutuklanan Ali Y.’nin ses kaydı çıktı: Benzin döke döke, yaka yaka gittim – Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber.

Antalya Manavgat taki yangın kontrol altına alındı mı?

Antalya‘nın Manavgat ilçesinde gündüz saatlerinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan orman yangını, yoğun çalışmanın ardından akşam saatlerinde kontrol altına alındı. … Yangına Antalya‘nın yanı sıra komşu il ve ilçelerden 15 helikopter ve 3 uçak müdahalede bulunuldu.

Manavgat yangını ne zaman oldu?

Cumhuriyetin en büyük orman yangınlarından biri olarak tarihe geçen Manavgat yangını, 28 Temmuz Çarşamba 2021 günü 4 farklı noktada aynı anda başladı.

Antalya’da yangın söndü mü?

Antalya ve Muğla’daki büyük yangınlar söndürüldü veya kontrol altına alındı. Devam eden yangınların hızı kesildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy daAntalya, Bodrum ve Marmaris’te orman yangınları söndürüldü.” açıklamasında bulundu. Türkiye’nin yaklaşık 11 gündür savaştığı alevler sonunda büyük ölçüde söndürüldü.

Manavgat yangını ne zaman bitti?

2021 Türkiye orman yangınları, 28 Temmuz 2021’de Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan ve Türkiye’nin birçok şehrine yayılan orman yangınları….

2021 Türkiye orman yangınları
Toplam yangın 299
Tarih 28 Temmuz 2021–12 Ağustos 2021
Sebep Soruşturma sürecinde
Ölüm sayısı 8

Manavgatta en son deprem ne zaman oldu?

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre sabah saat 06.21’de 5.3 büyüklüğünde deprem oldu. 10.8 km derinliğinde ölçülen depremin merkez üssü Manavgat‘ın yaklaşık 80 km. açığı olarak belirlendi. Deprem Antalya ve çevresi ile Kıbrıs’ta da hissedildi.

Türkiye’deki yangınları kim üstlendi?

Ateşin Çocukları İnisiyatifi (Kürtçe: Înîsiyatîfa Zaroken Agir), Türkiyede meydana gelmiş çeşitli orman yangını ve kundaklama olaylarını üstlenmiş bir örgüttür. Örgüt genellikle PKK ile ilişkilendirilmektedir, ancak iki örgüt de bu iddiaları reddetmektedir.

Yanginlarin sebebi PKK mi?

Yangınları PKK başlattı’ iddiası Manisa Valiliği bu haberi yalanladı. Valilik’in Cuma günü yaptığı yazılı açıklamada, “Gözaltına alınan şahısların devam eden orman yangınlarıyla irtibatlı olduklarına dair herhangi bir bilgi ya da bulgu söz konusu değildir” denildi.

Manavgat ne kadarlık alan yandı?

Antalya’nın Manavgat ilçesinde dün çıkan orman yangınında yaklaşık 6 hektarlık alanın yandığı bildirildi. Manavgat ilçesi Taşağıl Kızıldağ Çorak mevkiinde dün öğle saatlerinde başlayan ve gecenin ilerleyen saatlerinde kontrol altına alınan orman yangınında 6 hektar dolayında ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

Antalya yangını bitti mi?

SON DAKİKA HABERİ: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya‘da Manavgat ve Gündoğmuş yangınların 218. saatte kontrol altına alındığını, İbradı ilçesi hariç kentteki orman yangınlarının söndürüldüğünü açıkladı.

Manavgat yangın ne zaman başladı?

Cumhuriyetin en büyük orman yangınlarından biri olarak tarihe geçen Manavgat yangını, 28 Temmuz Çarşamba 2021 günü 4 farklı noktada aynı anda başladı.

Manavgat yangını ne zaman başladı 2021?

2021 Türkiye orman yangınları, 28 Temmuz 2021‘de Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan ve Türkiye’nin birçok şehrine yayılan orman yangınları.

Antalya’daki yangın kontrol altına alındı mı?

İhbar üzerine Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Karadan ulaşımın zor olduğu yamaçta yayılan alevlere, 3 helikopter, bir yangın söndürme uçağı, 5 arazöz ve iki yer ekibiyle kısa sürede müdahale edildi. Ağırlıklı havadan müdahalenin yapıldığı yangın kontrol altına alındı.