MİY özellikleri nelerdir?

MİY sisteminin 3 ana unsuru nedir?

Bunlar: strateji, yapı ve sistemlerdir. MİY‘e geçişte işletmenin örgütsel yapısını, örgütteki çalışma sistemini ve stratejilerini yeniden yapılandırması beklenir.

MİY in temel unsurları nelerdir?

Müşteri ilişkileri yönetimini oluşturan unsurlar iki farklı kola ayrılabilir. Bunlardan ilki; Bilgi ve Teknoloji unsuru olurken diğeri de İnsan’dır. Bilgi ve Teknoloji unsuru içerisinde Veri Ambarı kavramının yanı sıra; ERP, analitik araçlar ve bilgi teknolojisi kullanım kararları da yer almaktadır.

MİY in temel felsefeleri nelerdir?

MİY kapsamını belli başlıklar altında toplamak amacı ile yapılan çalışmalar sonucu MİY‘in dört temel unsurdan oluştuğu belirlenmiş ve bunlar “MİY bileşenleri” olarak isimlendirilmişlerdir. Bunlar: Strateji, insan faktörü, süreç ve teknolojidir.

Müşteri ilişkileri amaçları nelerdir?

Müşteri yaşam döngüsü boyunca, müşterilerle olan ilişkileri geliştirmek, müşteri şikayetlerine olan hassasiyeti artırmak, müşteri davranış ve beklentilerindeki eğilimleri tespit ederek verimliliği en üst seviyeye çıkarmak CRM’in başlıca görevidir.

Müşteri bagliligini olusturan unsurlar nelerdir?

Geleneksel olarak, yüzyıllardır mevcut olan bu unsurun içinde herkesin bildiği ürün kalitesi, ürünlerin ihtiyaca cevap vermesi, destek, tutarlılık, dürüstlük gibi kavramlar yer almaktadır.

MİY stratejileri nelerdir?

Müşteri İlişkileri Yönetiminin Amaçları

  • Müşterilerle iyi ilişkiler kurmak.
  • Müşteri sadakati ve bağlığı yaratmak.
  • Mevcut müşterilerle ilişkileri devam ettirmek.
  • Yeni müşteriler elde etmek.
  • Uyumlu faaliyetler sağlamak.
  • Müşteri istek ve ihtiyaçlarını tam zamanında karşılamak.
  • Müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak.

MİY organizasyonunun alt unsurları nelerdir?

MİY, pek çok unsurdan oluşmaktadır ancak bu unsurları üç ana başlıkta toplamak mümkündür; ilk sırada iş stratejileri, ikinci sırada organizasyon yapısı (yani çalışanlar) ve son sırada teknoloji yer almaktadır.

MİY türleri nelerdir?

Müşteri İlişkileri Yönetimi Türleri. 4 farklı MİY yaklaşımı vardır. Stratejik, işlevsel, analitik ve işbirlikçi olarak sıralayabileceğimiz bu yaklaşımlar arasında stratejik yaklaşım en çok tercih edilen ve en kapsayıcı olandır.

Müşteri ilişkileri yönetiminin temelinde hangi bakış açısı vardır?

Müşteri ilişkileri yönetimi, çalışanların müşteri-merkezli anlayışı benimsemesi ile hayata geçirilebilir. MİY temelinde insan ilişkilerine dayanır. Müşteriye hesap numarası olarak değil “insan” olarak bakılması ve muamele edilmesi gerekir. Çalışanların müşterileri ile yakın olmaları ve onları tanımaları sağlanır.

Müşteri ilişkileri nasıl bir süreçtir?

Müşteri ilişkileri yönetimi, her şeyden önce bir süreci ifade etmektedir. Bu süreç, öncelikle müşterileri dinlemekle başlamaktadır. Daha sonrasında, müşterilerin işletmeden nasıl bir ürün ya da hizmet beklediklerinin belirlenmesi ile devam eder.

MİY uygulamalarının amaçları nelerdir?

MİY‘i uygulayan işletmelerin, uygulama kapsamında belirli amaçları olduğu ifade edilmekle birlikte, pazarlama, satış ve satış sonrası hizmetler için etkin MİY uygulamaları ile temel olarak kârlı müşterilerin belirlenmesi, bu müşterilerle uzun vadeli, güçlü ilişkiler kurulması, müşteri sadakatinin (bağlılığının) …

Müşteri ilişkileri yönetiminin özellikleri nelerdir?

Müşteri İlişkileri Yönetiminin Temel Özellikleri Literatürde Müşteri İlişkileri Yönetimi‘nin dört temel özelliğinin “satış gücü otomasyonu, müşteri hizmetleri ve desteği, saha hizmetleri ve pazarlama otomasyonu” olduğu ortaya konmuştur.

Müşteri odaklı bir stratejinin unsurları nelerdir?

Böyle bir stratejinin unsurları şunlar olabilir; Müşterilerle uzun dönemli ilişkilere önem verme. Yüksek kalitede ürün ve hizmetler. Müşterileri farklılaştırma ve daha değerli olanlara daha fazla kaynak harcaması Müşterilerle diyalog başlatma ve sürdürme, kitle pazarlara yönelik monolog biçimindeki reklamlardan kaçınma.

Müşteri ilişkileri yönetimi sürecinin temelini oluşturan aşamalar nelerdir?

CRM diğer adı ile MİY (Müşteri İlişkileri Yönetimi) aşamaları 4 evreye ayrılır.

  • Müşteri Seçimi.
  • Müşteri Edinme.
  • Müşteri Koruma.
  • Müşteri Derinleştirme.

Müşteri ilişkileri türleri nelerdir?

Müşteri İlişkileri Yönetimi Türleri

  • Operasyonel Müşteri İlişkileri Yönetimi.
  • Analitik Müşteri İlişkileri Yönetimi Sistemleri.
  • Stratejik Müşteri İlişkileri Yönetimi.