Hastanede müşahede ne demek?

Müşahede mi müşahade mi?

Bazı örneklerde görülen “müşahade” gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “müşahede“dir.

Hapiste müşahede ne demek?

“Süngerli oda” olarak da tabir edilen müşahede odasının özelliği duvarlarının tamamen süngerle kaplı olması, hükümlü ve tutukluların kendilerine zarar vermesini engelleyecek şekilde dizayn edilmesidir.

Musahide etmek ne demek?

kelime anlamı itibariyle incelemek, tetkik etmek, gözlemleme anlamındadır. genelde hastanede doktorlar müşahede ederler.

Müşahede eylemek ne demek?

gözlemlemek. Gözlemek. Dış dünyadaki bir şeyi iyi bilmek için dikkati onun üzerinde tutmak, müşahede etmek.

Tasavvufta müşâhede ne demek?

Sözlükte “görmek, şahitlik etmek, gözlemlemek; bir nesnenin hakikatine vâkıf olmak” anlamlarına gelen müşâhede kelimesi tasavvufta Allah’ın zuhur ve tecellilerini görmeyi, seyir ve temaşa etmeyi ifade eder. –> Gözle (basar) müşâhede hareket noktasıdır; bunun ilerisi kalp gözüyle (basîret) müşâhededir.

Müsahade nasıl yazılır?

Müsaade Kelimesinin TDK‘ya Göre Doğru Yazılışı Türk Dil Kurumu kapsamında ele alındığı vakit bu kelime müsaade şeklinde yazılmaktadır.

Şuhud ne demek?

şühud / şühûd / شهود şâhidler. Görme, şahid olma. Müşahede etme. Görünecek halde şekillenme.

Manifatura etmek ne demek?

Manifatura kelimesi, fabrika işi olan dikilmeye hazır her türlü kumaş ve bez olarak ifade edilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre manifatura kelimesi, fabrikada üretilen dokuma ve kumaşlara verilen isim şeklinde açıklanmaktadır.

Tasnifi ne demek?

Tasnif Ne Demektir? Tasnif, herhangi bir şeyi sınıflara ayırma, sınıflandırma veya sıraya koyma anlamına gelmektedir. Sınıflandırma yapmak veya bölümlere ayırmak anlamında kullanılan tasnif kelimesi Osmanlıcadan dilimize geçmiştir. Nesnelerin, durumların, olayların ve eşyaların tasnif edilmesi söz konusudur.

Müşahede altında tutulmak ne demek?

Müşahede altında olmak, bir sağlık kurumunda, doktor tarafından gözlem altında tutulmak manasına gelir.

Cehd ne anlama gelir?

Cehd kelimesinin sözlük anlamı gayrettir. Bu kelimenin içinde yer aldığı birçok tamlamada, edebi eserlerde sıklıkla kullanılır. Örneğin cehd-i azam, büyük çaba demektir.

Tasavvufta Mükâşefe ne demek?

“İki şey arasındaki perdenin kalkması ve bu iki şeyin birbirine karşı açığa çıkması” anlamına gelen mükâşefe teriminin de çok defa keşf anlamında kullanıldığı görülmektedir.

Perdesini aralamak ne demek?

perdeyi aralamak” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. umut vermektir. eğer umut doluysa karşıda ki, zaten şöyle el ucuyla aralasan dünyalar onun olur. ama; bir kez araladıysan kapatmak kaypaylık olur. e bide bi kapatıp bi aralayanlar vardır belli zaman aralıklarıyla.

Musaade nasıl yazılır TDK?

Müsaade Kelimesinin TDK‘ya Göre Doğru Yazılışı Türk Dil Kurumu kapsamında ele alındığı vakit bu kelime müsaade şeklinde yazılmaktadır.

Müsadeniz olursa nasıl yazılır?

Genelde bilinenin tersine bu kelimenin doğru yazımının müsade olduğu sanılsa da kelimenin doğru yazımı müsaade olarak ifade edilmektedir.