Kuzey Kıbrıs cep telefonu nasıl aranır?

Kuzey Kıbrıs numarası nasıl aranır?

Kuzey Kıbrıs‘tan aranacak herhangi bir telefon numarası için”0” sonra da aranacak şehrin otomatik telefon kodu ile numarası tuşlanacaktır. Kuzey Kıbrıs‘taki telefon aboneleri Türkiye’den aranırken önce “0” Kuzey Kıbrıs alan kodu ile “392”ve 7 rakamlı abone numarası çevrilecektir (tuşlanacaktır).

Kıbrıs telefon numarası nasıl başlar?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC), Türkiye Ulusal Numaralandırma Planı kullanılmaktadır. Dolayısıyla Kuzey Kıbrıs için uluslararası ülke kodu da +90’dır. 392, tüm sabit hatların alan kodudur. Mobil Operatörler, Kuzey Kıbrıs Turkcell ve KKTC Telsim sırasıyla 533 ve 542 alan kodunu kullanır.

Kıbrısta Türk hattı çeker mı?

Geçici süre tatil veya iş ziyareti ile Kuzey Kıbrıs‘a gelenler hernagi bir KKTC GSM hattı alarak kendi telefonlarını 3 ay (90 gün) süreyle kullanabilirler, tabiki Türkiye‘den getirdiğiniz cep telefonunuz, mevcut Türkiye hattınız ile KKTC’de süresiz çalışabilir.

Kıbrıs Turkcell numarası nasıl aranır?

– Kuzey Kıbrıs Turkcell hattınızdan 533kısa numarasını, diğer operatörler ve sabit hatlardan ise +905338780533 numarasını tuşlayarak Kuzey Kıbrıs Turkcell Müşteri Hizmetleri’ne ulaşabilirsiniz.

Türkiyeden Kıbrıs’ı aramak ne kadar?

Türkiye’den Yurt Dışını Arama Tarifesi

Fayda Yönü İçeriği
K.K.T.C. – Mobil Hatlar 1,78 TL/DK
K.K.T.C. – Sabit Hatlar 1,78 TL/DK
Diğer – Mobil Hatlar 5,25 TL/DK
Diğer – Sabit Hatlar 5,25 TL/DK

Kibris i aramak ücretli mi?

Bu aramaların ücretlendirmelerini için ilgili sekmelerde bulabilirsiniz. 9 Ekim 2020 itibariyla Kibris aramalari hem faturali hem faturasizda dk basina 1,95 TL olarak, kisa mesaj adedi ise 1,22 TL olarak güncellenecektir.

+90 telefon numarası nasıl yazılır?

Bu sayede karşı taraf aramanın hangi ülkeden yapıldığını bilir. Türkiye’den yurtdışına yapılan telefon görüşmelerinde ilk olarak Türkiye’nin kodu +90 girilir. Ülke kodunun girilecek olması alan kodunun girilmeyeceği anlamına gelmez. Bu sebeple ülke kodundan sonra alan kodu ve son olarak telefon numarası girilir.

Kıbrıs telefon numarası nasıl kaydedilir?

Uluslararası telefon numaraları nasıl kaydedilir

  1. Telefon rehberinizi açın.
  2. Kişinin telefon numarasını yazarken ilk önce bir artı (+) simgesi koyun.
  3. Ülke kodunu yazın, ardından telefon numarasını eksiksiz olarak girin.

Kıbrıstan alınan telefon Türkiye’de çalışır mı?

Yurtdışından getirilen telefonlar 60 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 60 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır. IMEI bilgisine sahip cihazların tamamının kayıt altına alınması gerekmektedir.

Kıbrıs yurt dışı sayılır mı?

Peki KKTC size göre yurtiçi mi sayılıyor, yurtdışı mı? – Yurtdışı ki dış hatlar terminalinden uçuyorsunuz. Peki yurtdışına nüfus cüzdanı ile çıkılır ? – Kesinlikle hayır.

Turkcell Kıbrıs’ı aramak ücretli mi?

​Alo Kıbrıs 1 Saat Paketi ile sadece 49,90 TL’ye Kuzey Kıbrıs’daki yakınlarınızı tam 1 saat arayabilirsiniz. Üstelik 1 ay boyunca geçerli paketinizde cep ve sabit hat ayrımı yok; Kuzey Kıbrıs’ın tüm cep ve sabit operatörlerine yapılan aramalarda geçerli. Fiyatlara KDV ve ÖİV dahildir.

Kktcell numaram ne?

Cep telefonunuzdan 533’ü tuşlayarak Turkcell’e ulaşmak sadece 3 rakam. Diğer hatlardan ise +90 533 878 0 533’ü tuşlayarak Kuzey Kıbrıs Turkcell Müşteri Hizmetleri’ne ulaşabilirsiniz.

Yurt disini aramak kac tl?

Standart Uluslararası Arama ve SMS Fiyatları

Sabit Hat (TL/dk.) Mobil Hat (TL/dk.)
Avrupa 0,61 2,24
Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ve Kuzey Amerika* 1,58 2,55
Orta Doğu 2,80 2,80
Diğer 3,47 3,47

Türkiye’den Kıbrıs’ı nasıl ararım?

Türkiyeden Yurt Dışını Arama Yurt dışındayken diğer ülkelere yapılan aramalarda, “bulunduğunuz ülke uluslararası çıkış kodu – aradığınız ülke kodu – aradığınız şebeke kodu – numara” tuşlanarak yapılabilir. Yurt dışında bulunduğu ülkedeki operatörün kullanıcısını ararken, sadece GSM numarasını tuşlaması yeterlidir.

KKTC dakikası kaç TL?

Faturalı Uluslararası Arama ve Standart Ücretleri

Sabit Hat (TL/dk.) Mobil Hat (TL/dk.)
Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ve Kuzey Amerika* 2,41 4,59
Orta Doğu 5,86 5,86
Diğer 6,23 6,23
K.K.T.C. 2,26 2,26