Türkiye’nin hangi ülkelerde büyükelçiliği var?

Türkiyenin hangi ülkede elçiliği var?

Avrupa

  • Berlin (Büyükelçilik)
  • Berlin (Başkonsolosluk)
  • Köln (Başkonsolosluk)
  • Düsseldorf (Başkonsolosluk)
  • Essen (Başkonsolosluk)
  • Frankfurt (Başkonsolosluk)
  • Hamburg (Başkonsolosluk)
  • Hannover (Başkonsolosluk)

Türkiyede kaç ülkenin başkonsolosluğu var?

Türkiye’nin 5 kıtada 138 büyükelçilik, 86 başkonsolosluk, 13 daimi temsilcilik, bir ticaret ofisi, bir de konsolosluk ajansı var.

Israilin Türkiyede elçiliği var mı?

Elçiliğimiz Hakkında. İsrail’in Türkiye’deki resmi temsilciliği olan Ankara İsrail Büyükelçiliği‘ne hoş geldiniz. Elçiliğimize ziyaret etmek veya elçilikle iletişime geçmek için lütfen iletişim kısmını ziyaret edin.

Büyükelçilik kaç tane olur?

konsoloslukta bir ulkenin vatandaslarina hizmet etmek icin diger ulkede actigi devlet dairesidir. buyukelcilik her ulkede bir tane bulunur ve genelde o ulkenin baskentindedir *. bir ulke diger bir ulkede birden fazla konsoloslugu acabilir ve bunlarin en buyugune baskonsolosluk denir.

Hangi illerde konsolosluk var?

Türkiye’deki Büyükelçilik ve Konsolosluklar

  • ABD Ankara Büyükelçiliği. Atatürk Bulvarı No:110 Kavaklıdere, Ankara. …
  • ABD İstanbul Başkonsolosluğu. …
  • ABD Adana Başkonsolosluğu. …
  • Almanya Ankara Büyükelçiliği. …
  • Almanya İstanbul Başkonsolosluğu. …
  • Almanya İzmir Başkonsolosluğu. …
  • Almanya Antalya Konsolosluğu. …
  • Arnavutluk Ankara Büyükelçiliği.

Diplomatik temsilciler kimlerdir?

Madde 3 – Diplomatik statüyü haiz personel, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir yabancı ülkedeki Büyükelçilik, Daimi Temsilcilik veya Temsilciliğine, çeşitli mevzuatla verilen görevlerin yapılması için atanmış olup, milletlerarası anlaşmalar ve teamül gereğince kabul eden devlet tarafından bu sıfatla tanınmış ve kendilelerine …

Ankarada kaç tane büyükelçilik var?

Başkent Ankara‘da 135 yerleşik büyükelçilik bulunmaktadır. İstanbul ise 73’ü başkonsolosluk, 1’i konsolosluk olmak üzere 74 diplomatik misyona ev sahipliği yapmaktadır.

Israil konsolosluğu ne zaman açılacak?

*Vize müracatları ve pasaportların geri dağıtımı Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe 10:00-13:00 saatleri arasında – Cuma günü 9:30-12:30 saatleri arasında yapılmaktadır.

Israil vize ücreti ne kadar?

İsrail Vize Başvuru İşlemleri İsrail‘e seyahat edecek kişinin pasaportuna basılmaktadır. ÖNEMLİ NOT: İsrail vizesine başvuracak yabancı uyruklu vatandaşların randevu alarak bizzat başvuru yapmaları ve 126 TL vize başvuru ücreti yatırmaları gerekmektedir.

Türkiyenin Afrikada kaç büyükelçiliği var?

2002 yılında sadece 12 Büyükelçiliğimiz bulunan Afrika’da faaliyet gösteren Büyükelçilik sayımız 2021 yılında 43’e yükselmiştir.

Almanya Konsolosluğu hangi illerde var?

Alman Başkonsolosluğu görev sahası içerisinde Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova illeri bulunmaktadır. Başkonsolosluk Bursa ve Edirne’deki Fahri Konsoloslar tarafından desteklenmektedir.

Azerbaycan Konsolosluğu hangi illerde var?

Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğu görev bölgesi içerisinde Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Isparta, Karaman, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Zonguldak illeri bulunmaktadır.

Diplomatik ayrıcalıklar nelerdir?

Kişi ve Aile Bireyleri Dokunulmazlığı Konut Dokunulmazlığı Yargı Dokunulmazlığı ya da Bağışıklığı Vergi Ayrıcalığı

Diplomatik dokunulmazlık kimlere verilir?

Diplomatik dokunulmazlık, hükümetler arasında, diplomatların karşılıklı olarak serbestçe seyahatini ve görevli olduğu ülkenin yasalarına göre dava edilmemesini ve yargılanmamasını teminat altına alan bir anlaşmadır. Ancak, söz konusu diplomatlar sınırdışı edilebilirler.

Büyükelçiden sonra kim gelir?

Madde 9 – Misyon Şefi Elçiler, Büyükelçilerden sonra, Misyon Şefi olmayan Elçilerden önce gelirler. Madde 10 – Büyükelçi veya Elçi ünvanını almayan Diplomatik Misyon Şefleri, bu ünvanları taşıyan Misyon Şefleri ve Maslahatgüzarlardan sonra yer alırlar.