Manavgat yangın şu an nerede?

Manavgat yangını nerede çıktı?

MİTHAT ABAKAN ANTALYA (DHA) – (AA) – Altınkaya Mahallesi’nin Zerk mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Yangına, 17 arazöz ve su tankerinin yanı sıra 10 helikopter ve 2 uçakla müdahale edildi.

Manavgat’taki yangın kontrol altına alındı mı?

Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Manavgattaki yangın söndürüldü mü?

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ Manavgat ilçesi Sarılar Mahallesi’nde çıkan orman yangınına Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Manavgat Belediyesi arazözleriyle karadan, 1 uçak ve 3 helikopterle havadan müdahale edildi.

Manavgat yangın hangi bölgelerde?

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli; “37 derece sıcaklığın yüzde 14 nemin bulunduğu 50 kilometre hızla esen bir rüzgâr ile karşı karşıyayız. Yangın 4 noktadan çıktı. İlki Yeniköy, ikincisi Sarılar, üçüncüsü Baraj bölgesi, dördüncüsü ise Gebece bölgesi.

Manavgat yangını nereye kadar geldi?

Yangınlar, Antalya’nın Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya sınırlarında 15 farklı noktada devam ediyor. Manavgat yangını ilçenin batısında Demirciler, Kızıldağ, Sırtköy, Beşkonak mahallelerini içine alacak şekilde sürüyor. Kızıldağ’da da söndürme çalışmaları gece saatlerinde de sürdü.

Manavgat yangın ne zaman başladı?

Cumhuriyetin en büyük orman yangınlarından biri olarak tarihe geçen Manavgat yangını, 28 Temmuz Çarşamba 2021 günü 4 farklı noktada aynı anda başladı.

Manavgat orman yangını hala devam ediyor mu?

Manavgat‘taki durum Antalya’nın Manavgat ilçesindeki orman yangınlarında da 10’uncu güne girilirken, Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya sınırlarında 14 farklı noktada yangınların halen devam ettiği haber verildi.

Manavgat ne kadarlık alan yandı?

Antalya’nın Manavgat ilçesinde dün çıkan orman yangınında yaklaşık 6 hektarlık alanın yandığı bildirildi. Manavgat ilçesi Taşağıl Kızıldağ Çorak mevkiinde dün öğle saatlerinde başlayan ve gecenin ilerleyen saatlerinde kontrol altına alınan orman yangınında 6 hektar dolayında ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

Antalya yangını kontrol altına alındı mı?

Bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 1 uçak, 3 helikopter ve arazözler ile Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi. Ekiplerin havadan ve karadan yaptığı yoğun müdahale sonucu yangın kontrol altına alındı. Yanan alanda soğutma çalışması başlatıldı.

Antalya orman yangını söndü mü?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da “Antalya, Bodrum ve Marmaris’te orman yangınları söndürüldü.” açıklamasında bulundu. Türkiye’nin yaklaşık 11 gündür savaştığı alevler sonunda büyük ölçüde söndürüldü.

Antalya Manavgat nereye yakın?

Manavgat ilçesi, Antalya‘nın ilçelerinden güneydoğuda Alanya, doğuda Gündoğmuş, kuzeydoğuda Akseki, kuzeyde İbradı ve batıda Serik ilçeleriyle birlikte kuzeyde Isparta’nın Sütçüler ve Konya’nın Derebucak ilçeleriyle de komşudur.

Manavgat yangını hangi mahallelerde?

Yangının en çok etkilediği Demirciler Mahallesi‘nin görüntüsü ise şantiyeyi andırıyor. Yaklaşık 94 evin yandığı mahallede yeni evlerin yapımı son süratle devam ediyor.

Manavgat yangın ne zaman çıktı?

Günümüze dek ülkemizde yaşanan en büyük yangın, 2008 yılında Antalya ili Manavgat ilçesi Taşağıl bölgesinde çıkmış ve yaklaşık olarak 16 bin hektarlık alan yanmıştı.

Manavgat yangını ne zaman başladı 2021?

2021 Türkiye orman yangınları, 28 Temmuz 2021‘de Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan ve Türkiye’nin birçok şehrine yayılan orman yangınları.

Manavgat yangını kaç gün sürdü?

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz günü başlayan ve 10 gün sonra 220 saatte kontrol altına alınabilen Türkiye’nin en büyük yangın felaketinde, 60 bin hektar ormanlık alan zarar gördü.