Evde küçük beyaz böcekler nedir?

Küçük beyaz böcekler nedir?

Beyaz toz böcekleri daha çok kışın rutubetli duvarları nemli küflü evlerde görülür. Bu toz kadar küçük böcekler yazında arada bir görülebilir. Hiç olmassa elbise dolabını duvara tam yaslamayın dolabın arkasında 5 parmak kadar bir boşluk bırakın, duvar küf yapmasın.

Küçük beyaz böcekler nasıl yok edilir?

Sirkeli su karışımı karşısında beyaz yaprak bitlerinin pek bir şansı yoktur. Özellikle çiçek yağı, elma sirkesi ya da toz biber ile karışım üzerinde yapraklar korunabilir. Tamamen doğal bir çözüm olması ile beraber, bitlerin yapraklar üzerindeki etkisi bütünüyle ortadan kaldırır.

Evde beyaz böcek neden olur?

Gümüş böceği, evdeki çatlakları ve süpürgelik aralarını çok sever ve bu alanlara yumurta bırakırlar. Evinizde nem böceklerinden korunmak istiyorsanız kapı, tezgahlar ya da duvarlarda çatlak varsa mutlaka bu çatlakları doldurmalısınız. Bunun için derz, silikon gibi ürünler kullanabilirsiniz.

Rutubetten böcek olur mu?

Rutubet böceği en çok ev şartlarına uygun olan bir böcektir. Evin içinde oda sıcaklığında yaşarlar. Aynı zamanda rutubet olan hemen hemen her evde görülebilirler. Rutubet böceği ortalama olarak 3 yıl yaşarlar.

Toz biti nedir?

Toz piresi, evlerin içerisinde yataklar, yastıklar, yorganlar ya da çarşaflar gibi insanların kıl ya da deri döküntüleri ile beslenen bir haşere türüdür. Bu haşereler sıcak nemli ortamlarda çok bol bulunmaktadır. Sarı, yeşil, kahverengi ve kırmızı rengi türlere göre değişmektedir.

Toz böceği insana zarar verir mi?

İnsanların yaşam alanlarında kolaylıkla yaşayabilen ve insanlara zarar verebilen böceklerden olan toz böcekleri gözle görülmeyecek kadar küçük oldukları için bulundukları ortamlarda daha da zararlı olmaktadır.

Çiçek toprağındaki beyaz böcekler nasıl yok edilir?

Çiçek köküne dökeceğiniz küller, böceğin hastalanıp ölmesini sağlar. Bir ufak içimlik pet sise suyun içine 7 veya 8 tane kullanılmış sigara izmariti atın ve 2 gün bekletin. Su çay rengine dönünce bu suyu çiçek toprağına dökün. Saksının dibinde böcekler kaçacaktır.

Toz böceği nereden gelir?

Toz böceği özellikle nemli ve rutubetli alanlarda yaşayabilen kolaylıkla çoğalabilen bir böcek türüdür. Toz böcekleri ev içerisinde yaşama olanakları buldukları gibi özellikle küf ve mantar olan duvar gibi alanlarda daha kolay yerleşerek çoğalmaktadır.

Beyaz toz böceği insana zarar verir mi?

İnsanların yaşam alanlarında kolaylıkla yaşayabilen ve insanlara zarar verebilen böceklerden olan toz böcekleri gözle görülmeyecek kadar küçük oldukları için bulundukları ortamlarda daha da zararlı olmaktadır.

Toz böceği nasıl temizlenir?

Çarşaflarınızı, yorgan ve yastık kılıflarınızı sık sık değiştirip en az 60 derece sıcaklıkta, Omo Active Sıvı gibi kaliteli bir deterjanla yıkamalısınız. Yüksek ısı, toz akarlarının ölmesini sağlayacaktır. Yatak odanızda halı yerine parke tercih etmek, toz böceği üremesini engelleyecektir.

Nem böceği insana zarar verir mi?

Gümüş böceklerinin insanları ısırması gibi bir durum söz konusu olmamasından dolayı doğrudan insanlara zarar vermemektedirler. Ancak kitaplar, mobilyalar, defterler, giysiler ve daha sayamadığımız çok sayıda şey ile besleniyorlar. Bu sebepten bunlara oldukça ciddi zararlar verirler.

Rutubet insanı hasta eder mi?

Rutubetin ve küfün yol açtığı rahatsızlıkların başında küf alerjisi gelir. Bu alerji burun akıntısı, hapşırık, burun kaşıntısı, gözlerde yaşarma, hatta bazı kişilerde öksürük, nefes darlığı, hırıltılı nefes alma, sinüzit, baş ağrısı gibi insan yaşamının kalitesini düşürecek hastalıklara kadar gider.

Toz Bitinden nasıl kurtulurum?

Yastıkların, yorganların, koltuk döşemelerinin, halıların iyice silkelenerek düzenli bir şekilde süpürülmesi ve evin aydınlık tutulması toz pireleri ile mücadelede ilk yapılacaklardır.

Toz piresi nasıl gider?

Pirelere karşı savaşma konusunda en etkili çözüm hiç kuşkusuz ki evi günde 2-3 kez süpürüp silmektir. Ayrıca temizlik yaptığınız suyun içerisine sirke, çay ağacı yağı, lavanta esansı ya da limon suyu ekleyerek pirelerin evinizden uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Pireler bu kokuları sevmezler.

Toz böcekleri neden olur?

Toz böcekleri, dış alanlardan daha çok kapalı, ev ortamlarında görülmektedir. Evin yeteri kadar temizlenmemesi, yeterli havalandırmanın yapılmaması, rutubet ve küf sorunu toz böceği oluşması nedenleri arasında yer almaktadır.