Manavgattaki yangın söndürüldü mü?

Manavgat yangın söndürüldü mü?

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ Manavgat ilçesi Sarılar Mahallesi’nde çıkan orman yangınına Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Manavgat Belediyesi arazözleriyle karadan, 1 uçak ve 3 helikopterle havadan müdahale edildi.

Manavgat yangını kontrol altında mı?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya’nın Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerindeki yangınların da kontrol altına alındığını duyurdu.

Manavgat’taki ateş söndü mü?

ANTALYA – Manavgat 7 gündür yanıyor. 4 farklı noktada başlayıp yerleşim yerini saran yangın nedeniyle ilçede yaşam durdu. Mahalleler, hastaneler, iş yerleri tahliye edildi. İlçe merkezine giren alevler kontrol altına alınmış olsa da Manavgat henüz yangının pençesinden kurtulabilmiş değil.

Antalya’daki ateş söndürüldü mü?

Antalya‘nın Kemer ilçesinde dün yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangını 18 saatte söndürüldü. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yangındaki son durumla ilgili ”Antalya Konyaaltı, Kemer Köyü/Mevki yangınını ekiplerimiz kontrol altına aldı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor” açıklamasını yaptı.

Manavgat’ta orman yangını var mı?

Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle 5 saatte kontrol altına alındı. … Yangına, 17 arazöz ve su tankerinin yanı sıra 10 helikopter ve 2 uçakla müdahale edildi.

Manavgat’ta orman yangını ne durumda?

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz günü başlayıp kısa sürede Akseki, İbradı, Alanya ve Gündoğmuş ilçelerine sıçrayan orman yangını 10 günde söndürüldü. 8 kişinin yaşamını yitirdiği ve 75 bin hektar alanın zarar gördüğü yangın, Türkiye’nin en büyük yangınlarından biri oldu.

Antalya yangını kontrol altına alındı mı?

Bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 1 uçak, 3 helikopter ve arazözler ile Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi. Ekiplerin havadan ve karadan yaptığı yoğun müdahale sonucu yangın kontrol altına alındı. Yanan alanda soğutma çalışması başlatıldı.

Manavgat neresi yanıyor?

“28 Temmuz 2021 tarihinde Antalya Manavgat ilçesi Yeniköy mevkiinde ormanlık alanda yangın çıkmıştır. Yangına havadan ve karadan müdahale edilmektedir. Yürütülmekte olan söndürme çalışmalarında 1 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz ve 2 dozer görev yapmaktadır.

Yangın hala devam ediyor mu?

Türkiye genelinde halen 6 ilde süren orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan bu sabah yapılan açıklamada, TSİ 9.45 itibarı ile 28 Temmuz-6 Ağustos 2021 tarihleri arasında meydana gelen 208 orman yangınının 196’sının kontrol altına alındığı duyuruldu.

Manavgat yangını kaç gün sürdü?

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz günü başlayan ve 10 gün sonra 220 saatte kontrol altına alınabilen Türkiye’nin en büyük yangın felaketinde, 60 bin hektar ormanlık alan zarar gördü.

Antalyada yangın söndürüldü mü?

Türkiye nihayet 10 gün sonra rahat bir nefes aldı. Antalya ve Muğla’daki büyük yangınlar söndürüldü veya kontrol altına alındı. Devam eden yangınların hızı kesildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da “Antalya, Bodrum ve Marmaris’te orman yangınları söndürüldü.” açıklamasında bulundu.

Antalya yangın kontrol altına alındı mı?

Bakan Pakdemirli, Antalya ve Manavgat’taki yangınların kontrol altına alındığını açıkladı. 5 ilde yangınlara müdahalenin sürdüğünü belirten Erdoğan ise “Yangın mahalline görevli olmayanların” alınmayacağını söyledi.

Manavgat yangını kim yakti?

Manavgat yangını için tutuklanan Ali Y.’nin ses kaydı çıktı: Benzin döke döke, yaka yaka gittim – Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber.

Manavgat ne kadar alan yandı?

Antalya’nın Manavgat ilçesinde dün çıkan orman yangınında yaklaşık 6 hektarlık alanın yandığı bildirildi. Manavgat ilçesi Taşağıl Kızıldağ Çorak mevkiinde dün öğle saatlerinde başlayan ve gecenin ilerleyen saatlerinde kontrol altına alınan orman yangınında 6 hektar dolayında ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

Manavgat Orman Yangını ne zaman başladı?

Günümüze dek ülkemizde yaşanan en büyük yangın, 2008 yılında Antalya ili Manavgat ilçesi Taşağıl bölgesinde çıkmış ve yaklaşık olarak 16 bin hektarlık alan yanmıştı.