Meriç Nehri üzerindeki köprünün adı nedir?

Mecidiye Köprüsü nerede?

EdirneMecidiye Köprüsü / Bulunduğu yerEdirne Türkiye’nin Edirne ilinde yer alan şehir ve aynı ilin merkez ilçesi. Marmara Bölgesi’nin Trakya kesiminde, Yunanistan ve Bulgaristan sınırında yer almaktadır. Vikipedi

Mecidiye Köprüsü kim yaptı?

Osmanlı dönemi Edirne köprüleri arasında özel bir yere sahip olan Meriç/Mecidiye Köprüsü çalışmamızın konusunu oluşturmaktadır. 1833 yılında Sultan II. Mahmud döneminde inşasına karar verilen bugünkü köprü Sultan Abdülmecit tarafından 1842-1847 yılları arasında inşa ettirilmiştir.

Meriç Köprüsünü kim yapmış?

Meriç Nehri üzerinde bulunan dönemin padişahı Abdülmecit tarafından yaptırıldığı için Mecidiye Köprüsü olarak da anılan Meriç Köprüsü, padişahların seyir terasında güneş batımını izlediği en iyi yer olarak ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Meriç Köprüsü ne zaman yapılmıştır?

Köprünün yapım aşamasına ise 1842 yılında başlanarak Sultan Abdülmecid zamanında da devam etmeye başlamış bulunuyor. Köprünün yapımı en son 1847 yılları arasında son bularak hazıra getirilmiştir.

Meriç Köprüsü kaç yıllık?

EDİRNE’de Meriç Nehri üzerinde bulunan 174 yıllık tarihi Meriç Köprüsü, motifleriyle ayrı bir özellik taşıyor. EDİRNE’de Meriç Nehri üzerinde bulunan 174 yıllık tarihi Meriç Köprüsü, motifleriyle ayrı bir özellik taşıyor.

Uzun Taş köprü nerede?

UzunköprüUzun Köprü (Ergene Köprüsü) / Bulunduğu yer

Tunca Köprüsü ne zaman yapıldı?

Ekmekçizade Ahmet Paşa Köprüsü ya da diğer adıyla Tunca Köprüsü 1608-1615 yılları arasında Ekmekçizade Ahmet Paşa tarafından Tunca Nehri üzerine yaptırılmıştır. Mimarı Sedefkar Mehmet Ağa’dır. 11 ayak üzerine 10 kemerli bir köprüdür.

Edirne Köprüsü ne zaman yapıldı?

Uzunköprü, Edirne İli, Uzunköprü İlçesi, Ergene Nehri üzerinde, Osmanlı Devletinin altıncı padişahı Sultan II. Murat döneminde, Mimar Muslihiddin tarafından, 1427-1443 yılları arasında inşa edilmiştir.

Tunca köprüsünü kim yaptı?

Çok sanatlı bir köprü olarak Edirne’mize hala hiçbir sıkıntı yaşattırmadan hizmet vermektedir.” Bayatlı, dönemin defterdarı Ekmekçizade Ahmet Paşa tarafından yaptırılan Tunca Köprüsü‘nün, yaptıranın adıyla da anıldığını belirtti.

Edirne Meriç Köprüsü kaç metre?

263 mMecidiye Köprüsü / Toplam uzunluk

Türkiye’nin en uzun taş köprüsü nerede?

Uzunköprü, Edirne İli, Uzunköprü İlçesi, Ergene Nehri üzerinde, Osmanlı Devletinin altıncı padişahı Sultan II. Murat döneminde, Mimar Muslihiddin tarafından, 1427-1443 yılları arasında inşa edilmiştir.

Ergene Köprüsü neden uzun Yapıldı?

Köprü, Osmanlı’nın Balkanlar’a yapacağı fetihlerde doğal bir engel olarak karşılarına çıkan Ergene Nehri’ni aşmak için kurulmuştu. Daha önce yapılan tahta köprülerin nehrin suları ile yıkılması üzerine yapılan taş köprü, Türk ordusunun akınlarını kışın da sürdürebilmesini sağladı.

Edirne Tunca köprüsünü kim yaptı?

Çok sanatlı bir köprü olarak Edirne‘mize hala hiçbir sıkıntı yaşattırmadan hizmet vermektedir.” Bayatlı, dönemin defterdarı Ekmekçizade Ahmet Paşa tarafından yaptırılan Tunca Köprüsü‘nün, yaptıranın adıyla da anıldığını belirtti.

Uzunköprü yü kim yaptırdı?

Uzunköprü, Edirne İli, Uzunköprü İlçesi, Ergene Nehri üzerinde, Osmanlı Devletinin altıncı padişahı Sultan II. Murat döneminde, Mimar Muslihiddin tarafından, 1427-1443 yılları arasında inşa edilmiştir. 1270,41 m. uzunluğu ve 174 kemeri ile dünyanın günümüze ulaşan en uzun taş köprüsü olma özelliğine sahiptir.

Uzunköprünün Neyi Meşhur?

Uzunköprü‘de Gezilecek Tarihi Yerler

  • Ergene Köprüsü: Özelliğiyle ilçenin ismini aldığı köprü olan Ergene Köprüsü, dünyanın en uzun taş köprüsü olma özelliğine sahiptir. İlçenin sembolik bir değeri olan bu köprü mutlaka görülmesi gereken tarihi yerler arasında yer almaktadır.
  • Murat Külliyesi: 1443 yılında Sultan II.

26 Mar 2019