Un Tarhanasının malzemeleri nelerdir?

Un Tarhanasının içine ne katılır?

Ana malzemeleri kimi zaman değişse de içine mutlaka; domates, etli kırmızı biber, yoğurt, un ve nane giriyor. Kimi zaman nohut ve mercimek ilave ediliyor. Mevsiminde hazırlanıp, kavanozlara doldurulup, çorba yapımında kullanılıyor.

Kış tarhanası nasıl yapılır?

Maydanozla nane, iyice yıkanarak incecik kıyılarak çekilen sebze pürelerinin içerisine eklenir. Yoğurt ve aldığı kadar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığı kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hamur, geniş bir kap içerisine alınarak üzeri kapatılır. 21 gün boyunca her gün hamur yoğrulur.

Tarhana yoğururken tuz konur mu?

Tarhanalar iyice kuruyunca toplayıp bez torbalara ya da kavanozlara yerleştirin. Buğdayları bir gece önceden ıslatıp kabartın. Yoğurdu içine su ilave ederek koyu bir ayran haline getirin. İçine tuzu da ekleyip ayran kaynayana kadar karıştırarak pişirin.

Tarhana yapımında kullanılan malzemeler nelerdir?

Ev Yapımı Tarhana Tarifi İçin Malzemeler

  • 2kilogramdomates.
  • 2kilogramkuru soğan.
  • 2kilogrametli kırmızı biber.
  • 1kilogramhaşlanmış nohut.
  • 1demetmaydanoz.
  • 1demettaze nane.
  • 1kilogramsüzme yoğurt.
  • 4yemek kaşığıkaya tuzu.

Un tarhanası nasıl yapılır kaç gün bekletilir?

Sebzeler basitçe kıyıldıktan sonra tuz ile pişirilip sonra soğuması için bekletilir. Daha sonra bu karışımın içine ekşi maya, yoğurt ve un ilave edilir. Oluşan tarhana hamuru bir hafta ile on gün arasında fermente olması için bekletilir. Yöredeki deyişle “kabartılır”.

Anne tarhanası nasıl yapılır?

TARHANA TARİFİ Acı biberi az miktar suda kaynatarak robottan geçirin. Ardından Soğanı ve sarımsakları da robottan geçirin. Dereotu, maydanoz, nane ve domatesi de robottan geçirip hepsini bir tencerede biraz pişirin. Soğuyunca 1 kilo yoğurdu, mayayı ve unu ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Kastamonu tarhanası nasıl yapılıyor?

Domateslerin kabuklarını soyup bir kaba doğrayalım. PİŞİRME, tenceremize önce iri iri doğradığımız domatesleri üzerlerine iri doğranmış sarımsak ve soğanları ardından da biberleri dizelim. Sonra doğradığımız nane ve dereotunu ekleyelim. Kendi suyuyla soğanlar yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika kaynatalım.

Beypazarı tarhanası nasıl yapılır?

Şimdiden Sizlere Afiyet olsun….Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı:

  1. Tenceremizin içerisine sıvı yağ, nane, salça, baharatlar ve tarhanayı ekleyip biraz karıştırarak kavuruyoruz. …
  2. Suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz ve devamlı karıştırarak pişiriyoruz. …
  3. Kaynadıktan sonra 5 dk daha bekleyip ocaktan alıyoruz, çorbamızı…

Tarhana baharatları nelerdir?

Tarçın, karanfil, zencefil, kakule ve karabiber gibi, yiyeceklere verdikleri koku ya da tatları nedeniyle yetiştirilen bitkilerin kurutulmuş kısımlarına verilen genel ad olup çeşni amaçlı kullanılmaktadır.Baharat bu türden bitkilerin kök, sap, tohum, meyve ya da yaprak gibi kısımlarının kurutulmasıyla elde edilir.

En güzel tarhana nasıl yapılır?

Ev Tarhanası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Domates, soğan, biber, maydanoz ve taze naneyi yıkayıp, ince ince doğrayın.
  2. Üzerine 1 litre su ekleyerek iyice yumuşayıp ezilecek kıvama gelene kadar pişirin.
  3. Daha sonra haşlanmış nohutu da ekleyerek blender ile ezin. …
  4. Karışımı yoğurtma kabına alın, yoğurt ve tuzu ilave edip karıştırın.

Hazır toz tarhana nasıl pişirilir?

Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencerede tereyağı eritilir.
  2. Tereyağı biraz kızarınca salça eklenir.
  3. Biraz kavrulur. …
  4. Bu şekilde en az 10 dakika kaynatılır.
  5. Ayrı bir yerde tarhana su ile ezilir. …
  6. Kaynayana kadar karıştırılır.
  7. Kaynayınca altı kısılır.
  8. Sarımsaklar (sarımsak rendesi ile) rendelenip eklenir.

Tarhana robottan geçirilir mi?

Yaklaşık 4-5 saat süren kurutma işleminden sonra, kurumuş tarhana hamurlarını elimizle kırıp robota döküyoruz. Robotta iyice çekip, birkaç gün daha bekleterek iyice kurumasını sağlıyoruz. 5 kg kadar tarhana çıkıyor. Poşet veya kavanozda güneş görmeyecek şekilde saklıyoruz.

Tarhana neyin üstüne serilir?

Bunun yanı sıra yoğurtla birlikte kekik, çörek otu vb baharatlar karıştırılır. Bu işlemlerden sonra gecenin 3’ü ile 4’ü arasında mahallenin genç kızları tarafından çiğ üzerine ince ince serilir. 2-3 gün sonra sabaha karşı çiğlerden çıkartılır.

Tarhana nasıl yapılır Cahide Sultan?

Sırasıyla tencereye nohut,iri doğranmış soğan, kırmızı biberler ve domatesi döşedim. En üste yıkadığım bir demet tarhana otunu koyup, elimle hafif bastırdım. Pişirmek için büyük bir tencere seçmeniz yerinde olur. Üzerine 1 çay bardağı su ekledim ki, hemen dip tutmasın.

Trakya ev tarhanası nasıl yapılır?

Unu yoğurma kabına alın, mayayı ilave edip, karıştırdıktan sonra ortasını havuz gibi açın. Tuzu ve sebze püresini, bu havuza dökün ve kenarlardan un alarak yoğurmaya başlayın. Yoğrulan tarhana hamurunun üzerini, bir mutfak bezi ile örterek, mayalanma süreci için beklemeye alın.