Poli ne demek tip?

Poli tıpta ne demek?

Çok sayıda, fazla, sık anlamlarına önek.

Poli nedir Latince?

Poli Latince “çoğul” kelimesini ifade eder.

Patent olarak izlenmiştir ne demek?

Patent izleme, TPK tarafından kamuoyunun bilgi ve itirazına açılan patent bülteninde buluşunuza benzer patent başvurularının var olup olmadığının tespit edilmesi sürecidir.

Poli ön eki ne demek?

Poli: Başında, içinde poli geçen tüm terimler. Poly (İng.) Yunanca köklü. “Bol”dan başka bir şey değil, fazla sayıda, çok. mol: 4-2125 bol.

Poli ne demek biyoloji?

Poli, Yunanca’da çok anlamında kullanılmaktadır. Bu yapılar, birbirleri arasında güçlü kovalent bağlar aracılığıyla bağlanırlar. Polinükleotitler, her canlıda yer almaktadır. Bu yapılar canlıların sahip olduğu DNA’larda bir araya gelerek sarmal DNA yapısını oluşturmaktadır.

Mono mono ne demek?

Mono birlikte kullanıldığı sözcüğe “tek” anlamı katar. Mono ses: Sesin tek kanal olarak gelmesi demektir, stereo tersi. Ses mono olduğu zaman hoparlör iki tanede olsa ikisinden de aynı anda aynı ses gelir.

Poly eki ne demek?

birden çok. pöly, fincede toz.

Tıpta patent ne demek?

Patent teriminin tıbbi anlamı; a. 1. İmtiyazlı, patentalı; 2. Açık (damar).

Patent nedir kısa ve öz?

Patent, buluş sahibinin , buluş konusu ürünü 3. kişilerin belirli bir süre üretme, kullanma, satma veya ithal etmesini engelleme hakkı olan belgedir. Buluşu yapılan neredeyse her şey patent koruması kapsamına dahildir.

Clava ne demek tıp?

Clava teriminin tıbbi anlamı; n.Klava (Medulla oblongata’nın arka yüzünün alt bölümünde, küçük bir şişkinlik).

Monoplegia ne demek?

Monopleji bir ekstremitenin paralizisidir, üst ekstremitede bi- raz daha sık görülür. Tedavi nedene göre değişir. Bazı vakalarda monopleji geçicidir, bazılarında ise kısmi düzelme mümkündür. Klasik olarak aort diseksiyonu ani, şiddetli, yırtıcı göğüs, sırt, bel ve karın ağrısı ile karakterizedir.

Mono ve poli ne demek?

Monokristal (mono) ve polikristal (poli) panel olmak üzere iki çeşit güneş paneli bulunmaktadır. Her iki tip panel de elektrik enerjisi üretir ancak ikisi arasında dikkat edilmesi gereken bazı önemli farklılıklar bulunmaktadır. Monokristal ve polikristal güneş panelleri, dayanıklı olduğu için silikondan yapılır.

Mono bir demek mi?

Mono birlikte kullanıldığı sözcüğe “tek” anlamı katar.

Tıpta mono ne demek?

MON, beyaz kan içinde bulunan hücrelerdir. Beyaz kanın gibi bir kısmını oluşturduklarından, çok önemli görevleri vardır. Enfeksiyonlara karşı mücadele eden MON hücreler, beyaz kanın içindeki en büyük hücrelerdir.

Poly insan ne demek?

Poliseksüellik, Poli (çok) sözcüğünden türetilmiş bir tür cinsel eğilim biçimidir. Bu tür insanlar, birden fazla cinsiyete karşı ilgi duyabilmektedir.