Poli ne anlama gelir?

Poli n ne demek?

Polipler, insan vücudunda belirli bölgelerde çoğunlukla bilinmeyen nedenlere bağlı olarak gelişen ve geneli küçük yapıya sahip tümörlerdir. Bazıları milimetrik yapılara sahipken bazıları birkaç santim boyutlarına ulaşabilir. Genellikle iyi huylu oluşumlardır ve kanserleşme eğilimi az bir kısmında görülür.

Poli Yunancada ne demek?

Polis (Yunanca ἡ πόλις), Eski Yunanistan’da bir şehir, veya şehir devleti. Kelimenin bir diğer anlamı ise böyle bir şehrin vatandaşlar topluluğu idi. Klasik Atina ve aynı dönemdeki şehirler için bu terim çoğu zaman “şehir devleti” olarak çevrilir. Aynı kavramın Latincesi civitas tır.

Mono mono ne demek?

Mono birlikte kullanıldığı sözcüğe “tek” anlamı katar. Mono ses: Sesin tek kanal olarak gelmesi demektir, stereo tersi. Ses mono olduğu zaman hoparlör iki tanede olsa ikisinden de aynı anda aynı ses gelir.

Poli ne demek Karadeniz’de?

Puli Rize ve çevresinde civcivlere, yanı tavuk yavrularına verilen bir isimdir.

PDI değeri nedir?

Nano boyuttaki partiküllerin partikül büyüklüğü/boyutu dağılımını ifade eden polidispersite indeksi (PDI) değeri, genel olarak, 0.1-0.25 arasında olduğunda monodisperse yakın dar bir dağılım elde edilmektedir.

Polidispers ne demek?

Birbirinden farklı büyüklüklerdeki taneciklerin oluşturduğu kolloidal sistem.

Yunanca Proto ne demek?

Proto‘ ve ‘Kolos’ sözcüklerinin birleşmesinden türemiş ve Türkçeye eski Latince ve Yunanca‘dan geçme bir sözcük. Lügat anlamıyla ‘Proto‘ “ön, öndeki” demek..”Kolos” ise götün çoğulu.

Ehil eller ne demek?

(Bir şeye) sahip olan, bir yerde oturan ya da oturanlar; becerikli, elinden iş gelir.

Tıpta mono ne demek?

MON, beyaz kan içinde bulunan hücrelerdir. Beyaz kanın gibi bir kısmını oluşturduklarından, çok önemli görevleri vardır. Enfeksiyonlara karşı mücadele eden MON hücreler, beyaz kanın içindeki en büyük hücrelerdir.

Yunanca mono ne demek?

Tek eşlilik demek 🙂 Yunanca‘da monogami, “mono” ve “gami-gamao” olmak üzere 2 kelimeden oluşur. Mono kelimesini bilirsiniz zaten. Tek demek.

Nero Rumca ne demek?

yunanca su; neraki seklinde soylenirse biraz su anlamı alır. italyancada “siyah” anlamına gelen kelime.

Poli ne demek biyoloji?

Poli, Yunanca’da çok anlamında kullanılmaktadır. Bu yapılar, birbirleri arasında güçlü kovalent bağlar aracılığıyla bağlanırlar. Polinükleotitler, her canlıda yer almaktadır. Bu yapılar canlıların sahip olduğu DNA’larda bir araya gelerek sarmal DNA yapısını oluşturmaktadır.

Pdı nedir tıp?

Patent duktus arteriyozus olarak bilinen PDA, akciğerin sol tarafı ile atardamar arasındaki bağlantının tam oluşmaması ve bu bölgenin açık kalmasıdır. Sol kol damarlarını destekleyen atardamarlar kapanması gerektiği halde açık kalmış olabilir.

Polidispersite indeksi nedir?

Nano boyuttaki partiküllerin partikül büyüklüğü/boyutu dağılımını ifade eden polidispersite indeksi (PDI) değeri, genel olarak, 0.1-0.25 arasında olduğunda monodisperse yakın dar bir dağılım elde edilmektedir.

Polidispers gıda ne demek?

Bu besin öğeleri organizma tarafından kolayca alınabilecek ve sindirilebilecek şekilde olup, organizmanın gelişebilmesi için gerekli olan organik ve anorganik maddelerden oluşur. Bu nedenle süt, temel gıda maddesi olarak kabul edilir. Süt polidispers bir gıdadır.