1 dekardan ne kadar mısır silajı alınır?

Silajlık mısır dekara ne kadar verir?

Gördüğünüz gibi 3,5-4 metre civarı boya ve bir o kadar da kaliteli danelere sahip silajlık mısırlarımız dekarda 6-8 ton civarı bir verimle adeta göz kamaştırıyor.

1 ton mısır silajı kaç TL?

2021 yılı için mısır silaj fiyatını tonu 420 TL olarak güncellendi, Tüketici çiftçilerimiz mısır silaj ihtiyaçlarını Aksu Antbirlik Genel Müdürlüğü Tesisleri ile Serik Çandır Antbirlik Tesislerinden karşılayabilir. Mısır Silaj sezonu bütün çiftçilerimize hayırlı olsun.

Mısır silajı para kazandırır mı?

Koç, bölgede 30 bin ton silajlık mısır üretimi yapıldığına işaret ederek, “Bunu paraya dönüştürdüğünüz zaman yaklaşık 6 milyon lira gelir demek. Ekonomik anlamda bu, Bingöl için ciddi bir servettir. Yem bitkilerinden de en karlısı mısırdır.” diye konuştu.

1 m3 silaj kaç kg?

ü Silaj diğer yemlere göre çok az yer kaplar. 1 m3 ‘lük silaj yaklaşık 700 kg .a karşılık gelir. ü Silaj açılmadıkça yıllarca bozulmadan kalabilir.

Silajlık mısır kaç günde bir sulanır?

Mısır yetiştiriciliği sırasında en az 4 kez sulama yapılıyor. İlk sulama, birinci ara çapası sonrası, ekin boyu 10-15 cm’ye geldiğinde yapılıyor. İkinci sulama boğaz doldurmanın ardından, üçüncü sulama tepe püskülü çıkmadan 4-5 gün önce, dördüncü sulama ise süt olum devresinde gerçekleştiriliyor.

Silajlık mısır kaç ayda yetişir?

Arazisi dar olan üretici 80-90 günde yetişen erkenci silajlık mısırı ekiyor. Temmuz ve ağustos aylarında hasat ettikten sonra bir kez daha ekiyor ikinci ekimini de kasımda hasat ediyor. Arazisi uygun olan üreticilerimiz ya da hayvan sayısı az olan üreticilerimiz ise 100-120 gün arasında yetişen silajlık mısırı ekiyor.

Mısırın tonu ne kadar 2021?

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 11 Şubat 2021‘de yaptığı yemlik mısır ithalat ihalesinde ton başına ortalama 273,60 dolardan 235 bin ton mısır alımı gerçekleşti.

Silajlık mısır kaç para?

“Küçükbaş & Büyükbaş Yem Çeşitleri”

İlan Başlığı Kullanım Fiyat
1. ÜRÜN BOL TANELİ SILAJ Süt Yemi 570 TL
Satılık mısır slajı Yem Katkı Maddesi 325 TL
KALİTELİ BOL TANELİ MISIR SLAJI Yem Katkı Maddesi 350 TL
Mısır silajı Yem Katkı Maddesi 650 TL

Silajlık mısır dekara ne kadar atılır?

Bir dekar alanda 8000 – 10000 bitkinin olması iyi bir verim için uygun bir ekimin yapıldığını gösterir. Tohumun 5 – 6 cm. derinliğe düşmesi yeterlidir. Silajlık mısırda dekara atılacak tohum miktarı dane iriliği ve çeşit özelliğine göre 4 – 6 kg’dır.

Paket silaj nedir?

Yeşil ve su bakımından zengin yemlerin havasız ortamda fermantasyona uğratılarak (ekşitilerek) saklanmasına silolama, bu işlem sonucu elde edilen yeme de silo yemi veya silaj denir. Silaj kısaca hayvan turşusu olarak da bilinir.

Iyi silaj nasıl yapılır?

Silaj yapılacak bitkinin nem oranı çok önemlidir. Nem oranının yüksek veya düşük oluşu yapılacak silajın kalitesini düşürür, bozulmalara sebep olur. Sıkılan ottan su damlamaz fakat avuç içinde nemlik hissedilirse nem oranı % 60-67 kadardır bu durunda ot güvenle silolanabilir.

Silajlık mısır ne zaman sulanır?

Mısır yetiştiriciliği sırasında en az 4 kez sulama yapılıyor. İlk sulama, birinci ara çapası sonrası, ekin boyu 10-15 cm’ye geldiğinde yapılıyor. İkinci sulama boğaz doldurmanın ardından, üçüncü sulama tepe püskülü çıkmadan 4-5 gün önce, dördüncü sulama ise süt olum devresinde gerçekleştiriliyor.

Mısır çok Sulanırsa ne olur?

Mısırın su ihtiyacı karşılandığında verim artışı sağlanmasının yanı sıra aşırı sulama durumunda ise toprak havalanmasını azaltarak mısır verimini düşürebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Silajlık mısır hangi ayda biçilir?

Ana ürün olarak silajlık mısır ekilecek olursa Nisan-Mayıs aylarında, ikinci ürün olarak ekim yapılacaksa Haziran-Temmuz ayları uygun tarihlerdir. Sıraya ekimde 2-2.5 kg/da, serpme ekimde 3-4 kg/da tohum atılmalıdır. Silajlık mısırın sıraya ekimi önemlidir.

Silajlık mısır hangi ayda hasat edilir?

Mısır hangi ayda ekilir? Mısırın ideal ekim zamanı ise toprak ısısının 10 derece olduğu zamanlardır. Mısırın çimlenme süresi 10 gündür. Hasat zamanı ise Ağustos, Eylül, Ekim aylarıdır.