Pandora belgelerinde ne var?

Nedir bu Pandora belgeleri?

Pandora Belgeleri, 3 Ekim 2021’de Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) tarafından yayınlanan 11,9 milyon sızdırılmış belgedir (2,9 terabayt veri içerir).

Pandora belgesinde kimler var?

Sızdırılan belgeler aralarında Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in ailesi, Çekya Başbakanı Andrej Babis, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskyy, Lübnan Başbakanı Najib Mikati, Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta, Ekvador Cumhurbaşkanı Guillermo Lasso Mendoza, Şili Devlet Başkanı Sebastián Piñera, İngiltere eski …

Pandora Papers nerede?

İsviçre’de “Pandora Papers” sarsıntısı: 90 kurumun adı geçiyor. “Pandora Papers” belgelerinde İsviçreli yaklaşık 90 büro ve kurumun da adı geçiyor.

Pandora belgeleri nerede yayınlandı?

Dünya liderlerinin, siyasetçiler, futbolcuların ve nice zenginin offshore hesaplarını ayyuka çıkaran Pandora Belgeleri; The Washington Post, The Guardian ve birçok gazetede yayımlandı.

Pandora’nın kutusunu açmak ne demek?

Pandoranın kutusunu açmak deyimi, yapılmasıyla beklenmedik birçok yeni problemin ortaya çıkmasına sebep olan eylem ve olayları ifade etmek için kullanılır. Deyimin hikâyesi eski Yunan Mitolojisine dayanır.

Nedir bu Pandora?

Pandora (Antik Yunanca : Πανδώρα) “tanrılar armağanı” anlamına gelir. Yunan mitolojisinde ilk kadın, Zeus tarafından insanlığı cezalandırmak için hazırlandığına inanılırdı. … Bir süre sonra merakına yenilen Pandora, kavanozu açar ve içindeki tüm kötülükler dünyaya yayılmaya başlar.

Pandora Genel müdür?

Sadiye Özdeş – GENERAL MANAGER – PANDORA GROUP-ISTANBUL | LinkedIn.

Pandora hangi ülkelerde var?

1982-1999: İlk yıllar Danimarkalı Kuyumcu Per Enevoldsen ve eşi Winnie, 1982’de Kopenhag’daki mütevazı bir mücevher mağazasında daha sonra dünyanın en büyük mücevher markalarından bir haline gelecek olan PANDORA‘yı kurdu.

Pandora vergisi nedir?

Türkiye’de Ocak 2006’dan itibaren, Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 30’uncu maddesinin 7 no’lu bendi değiştirilerek, vergi cenneti ülkelerinde yapılan ticari işlemlerde yüzde 30 vergi uygulanması kararlaştırıldı.

Pandora kutusunun içinde ne var?

orjinal olarak kutu pandoranın değil hermesin taşıdığı bir kutu ve içinde bütün kötülükler var, hermes kutuyu pandoranın evine bırakıyo ve pandora meraklı bir kadın olduğu için kutuyu açarak bütün kötülükleri dünyaya salıyorlar, en sonunda ise kutunun içinden tek bir iyilik çıkar der efsane o da en dibe hapsedilmiş …

Pandoranın kutusunda en son ne kaldı?

Ve Pandora her kadın gibi meraklıdır. Zeus’un kendisine evlilik hediyesi olarak verdiği ve açmamasını tembihlediği kutuyu açar. Kutunun içinde yer alan pişmanlık, öfke, kibir, keder, ısdırap, yalan, riya ve hastalıklar dünyaya yayılır. Pandora son anda kutuyu kapatır; umut içeride kalır.

Pandoranın kutusu aslında nedir?

Söz konusu kutuyu/küpü açmasını Pandora’nın kulağına fısıldayan Zeus’un, artık insanlıktan intikam alma zamanı gelmiştir. Zeus sayesinde kutuyu/küpü (Pandora’nın kutusunu) açan Pandora, insanlık arasında mutsuzluğu salıvermiştir. Böylece kötülükler dünyaya ve insanlığa yayılmıştır.

Pandora bileklik ne anlama gelir?

Pandora Bileklik Nedir Bu bileklikleri iyi şans tılsımı olarak düşünebilirsiniz. Pandora bilekliği oluşturmak için önce bir zincire ve bu zincirde hayatınızda olmasını istediğiniz şeyleri temsil eden charm boncuklarına ihtiyacınız olacak. Zincir üzerine sıralanan charm taşları bu tılsımın güç merkezleridir.

Pandora kitap kimin?

Pandora Kitabevi, 1982’de kurulan Hil Yayınları’nın sahibi olan Hüseyin Sönmez ve ortaklarınca 1991’de İstanbul’da kuruldu. Kuruluşundan itibaren kendi sektöründe teknolojik yeniliklerin öncüsü olmaya çalıştı.

Pandora iade oluyor mu?

Ürün Faturası, asıl nüshanın arka yüzünde yer alan Pandora Ürün İade Formu doldurularak, ürün ile birlikte PANDORA adresine gönderilmelidir. İade ürün PANDORA adresine ulaştığında, hatasız bir kopyası ile değiştirilecek veya 7 gün içerisinde hediye çeki/ödeme iadesi gerçekleştirilecektir.