Karagöl hangi ilimizdedir?

Karagöl hangi şehirdedir?

Türkiye’de Karagöl adında birçok göl bulunmaktadır. Bu göllerden iki tanesi Artvin il sınırları içinde bulunmaktadır. Kara göllerden biri Borçka’da diğeri ise Şavşat’ta yer almaktadır.

Karagöl hangi bölgededir?

Karadeniz Bölgesinin cenneti olarak adlandırılan Karagöl, Artvin iline ait olan Borçka ilçesinde bulunmaktadır. İçerisinde bulunduğu bölge ise tabiat parkı ilan edilmiştir. Karagöl, Borçka merkezine toplamda 26 km, Artvin il merkezine ise 60 km uzaklıkta bulunmaktadır.

Kaç tane Karagöl var?

Artvin’de iki Karagöl var; biri Borçka, diğeri Şavşat’ta yer alıyor.

Karagöl de nerede kalınır?

Borçka Karagöl Tabiat Parkı yakınındaki oteller

  • Lamazi Pansiyon. Borçka Karagöl Tabiat Parkı ile 3,8 kilometre. …
  • Lapera Butik Otel. Borçka Karagöl Tabiat Parkı ile 5,4 kilometre. …
  • Meroli Ev Pansiyonu ve Yöresel Tatlar. …
  • Adas Dag Evi & Restoran. …
  • Black Lake Hotel. …
  • Sadikoglu Oteli. …
  • Dergiz Tatil Köyü …
  • Grand Hotel Artvin.

Artvin Karagöl hangi ilçede?

Karagöl, Artvin‘in Borçka ilçesine 25-27 kilometre uzaklıkta bulunan heyelan set gölüdür. Göl alanı, 14 Ağustos 2002’de kurulan Borçka Gölü Tabiat Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır. Yıllık ortalama 10.000 kişi gölü ziyaret etmektedir.

Artvin Borçka Karagöl nasıl oluştu?

Borçka KaragölArtvin 1800’lü yıllarda bugünkü Klaskur Yaylası’nın yakınında bulunan bir tepenin toprak kayması sonucu Klaskur Deresi’nin önünü kapatması ile oluşmuş göllerdir.

Ankara Karagöl nerede?

Karagöl, Ankara‘nın çevre ilçelerinden Çubuk sınırları içerisinde yer alıyor. Çubuk merkeze 30-35 kilometre, Ankara merkeze ise 70-75 kilometre mesafede olan Karagöl‘ün en büyük özelliği yüksekte ve ormanlık alan içerisinde bulunması.

Toroslar Karagöl nerede?

Karagöl Niğde ilinde, Bolkar Dağları üzerinde bulunan buzul sirk gölü.

Şavşat Karagöl hangi köyde?

Şavşat Karagöl Hakkında Artvin’in Şavşat ilçesinde, Veliköy’ün yukarısında, köknar ormanları arasında bulunuyor Karagöl.

Artvin Karagöl arası kaç kilometre?

Dünyanın en güzel gölleri arasındaki Borçka Karagöl, Artvin merkezine 57 km uzaklıkta bulunmaktadır.

Artvin Karagölde ne yapılır?

BORÇKA KARAGÖL YAPILACAK ŞEYLER: -Sandal kiralayıp göl üzerinde gezintiye çıkabilirsiniz. -Göl çevresindeki parkurda yürüyüş yapabilirsiniz. – Göl kıyısında kamp atarak unutulmaz bir gece geçirebilirsiniz. (Artık göl kıyısında kamp yapmak yasak.)

Şavşat Karagöl nereye bağlı?

Şavşat Karagöl – Artvin Şavşat İlçesi’ne 25 kilometre uzaklıkta olup, Sahara Karagöl Milli Parkı içindedir. Kamp ve Karavan Turizmi için ildeki en uygun yerlerdendir.

Artvin Karagöl e nasıl gidilir?

Artvin kent merkezinden başlayan Borçka tabelalarını takip ederek ulaşım ise oldukça kolay. Artvin merkezden 33 km sonra karşınıza çıkan Borçka-Macahel yolundan 20 km daha ilerlediğinizde Karagöl tabelasını görüyorsunuz.

Karagöl kaç metre derinlikte?

Artvin’in Borçka İlçesi’nde Aralık Deresi’nin taşıdığı alüvyonlar nedeniyle 6 dönümü yok olan, 30 metre olan derinliği de yaklaşık 8 metreye inen Karagöl için hazırlanan kurtarma eylem planı tamamlandı.

Ankara Karagölde ne yapılır?

Piknik yapamayacaksak Karagöl ne işe yarar der bir çin atasözü 🙂 Evet mangal da yakabiliyorsunuz, piknik de yapabiliyorsunuz. Elbete tavsiyem dumansız bir piknik. Alın çayınızı, yapın sandviçlerinizi, tertemiz bir doğada, mis gibi bir havayla keyif yapın. Piknik alanlarında masalar mevcut.