Eski 5 lira geçiyor mu?

Kahverengi 5 lira geçerli mi?

1 ocak 2009’da kullanıma giren ve hâlâ kullanımda olan 9. emisyon, 1. tertip kahverengi 5 türk lirasının alışverişlerde geçmemesidir. esnaflar, -artık kullanılmıyormuş gibi- bu parayı almak istemiyor. oysa bu para hâlâ dolaşımda ve kullanılabilir. bu nedenle bu banknotu almamak, gerçekte bir suçtur.

5 TL var mı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), E9 Emisyon Grubu V. tertip 20 TL ve 5 TL banknotlar bugünden itibaren tedavüle verecek. Yapılan değişikliğe göre, halen tedavülde bulunan E9 Emisyon Grubu I., II., III. ve IV. tertip 20 TL ve 5 TL banknotlara kıyasla, V. tertip 20 TL ve 5 TL banknotlardaki imzalar Başkan Prof.

Eski para Yeni paraya çevrilir mi?

Eski paralar genellikle kolleksiyonerler tarafından toplanıyor. Merkez bankasının değişim için verdiği sürenin bitmesinden dolayı, elinde eski para bulunan kişiler yenileri ile değiştirmiyor.

5 lira mı TL mi?

Yeni Türk lirası (2005-2009) Resmî olarak “YTL” olarak kısaltılmış ve 100 yeni kuruşa bölünmüştür. Ocak 2009’dan itibaren, ikinci Türk lirasından “yeni” ibaresi kaldırılarak, resmî adı tekrar “Türk lirası” oldu ve “TL” olarak kısaltıldı.

5 TL ne zamana kadar geçerli?

TCMB’den yapılan açıklamada, 8 Mayıs 2007 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan duyuru ile E8 Emisyon Grubu 1, 5, 10, 20, 50 ve 100 Yeni Türk Lirası banknotların 1 Ocak 2010’da dolaşımdan kaldırılacağı ve 10 yıllık zaman aşımı süresini 31 Aralık 2019’da dolduracağı hatırlatıldı.

5 TL ne zaman kalkıyor?

5 Türk Lirası (2.Tertip)

Emisyon Grubu : E-9
Dolaşıma Çıkış Tarihi : 8 Nisan 2013
Taşıdığı İmzalar : Doç.Dr.Erdem Başçı (Başkan) Doç.Dr.Mehmet Yörükoğlu (Başkan Yardımcısı)
Boyutları : 64 x 130 mm
Ön Yüz : Atatürk Portresi

5tl kac cm?

Yaklaşık olarak 13 cm‘dir. Ancak banknot zinciri oluştururken paraların iki köşesinden üst üste konduğu da varsayılarak hesaplama yapmak gerekir.

6 sıfırlı paralar nerede değiştirilir?

Tedavül süresi 31 Aralık 2005’te sona eren 6 sıfırlı paralar için tanınan 10 yıllık zaman aşımı süresi bu yılın sonunda dolacak. On yıllık zaman aşımı süresince bu banknotlar Merkez Bankası ve Ziraat Bankası şubelerinde değiştirilebilecek.

Eski 500 bin Türk Lirası ne kadar eder?

Elimde bir de 500 lira var. Bunun normal satışı 30-40 lira civarında oluyor. 1970’lere ait olan bu bendeki 500 lira K19 serisinden. K serisinin değeri bu parada 3 bin TL. Normale 30 TL olurken, nadir olan K serisinin değeri 3 bin TL, D serisinin değeri ise 5 bin TL‘den satılıyor.”

Eski 5 TL ne zaman kalktı?

5 Türk Lirası (2.Tertip)

Emisyon Grubu : E-9
Dolaşıma Çıkış Tarihi : 8 Nisan 2013
Taşıdığı İmzalar : Doç.Dr.Erdem Başçı (Başkan) Doç.Dr.Mehmet Yörükoğlu (Başkan Yardımcısı)
Boyutları : 64 x 130 mm
Ön Yüz : Atatürk Portresi

5 lira kaldırıldı mı?

Merkez Bankası, 5 liralık banknotların hakim rengini mor olarak değiştirdi. Yeni banknotlar 8 Nisan’da tedavüle çıkarılacak. Halen kullanılan 5 liralık banknotlar 50 liralık banknotlara çok benzediği için kimi zaman karıştırılıyordu.

50 metrelik 5 TL ne kadar?

UZUNLUĞU 50 METREYİ BULDU Damadın arkadaşları, kendi aralarında topladıkları 5 bin lirayı 5‘er liralık banknotlar haline getirdi. 1000 adet 5 liralık banknotu birbirine iğneleyen arkadaşlar, uzunluğu 50 metreyi bulan paraları düğünde damadın boynuna dolayıp, düğün hediyesi yaptı.

10 TL kaç cm?

10 Türk Lirası (I.Tertip)

Emisyon Grubu : E-9
Taşıdığı İmzalar : Durmuş Yılmaz (Başkan) Burhan Göklemez (Başkan Yardımcısı)
Boyutları : 64 x 136 mm
Ön Yüz : Atatürk Portresi
Arka Yüz : Ord.Prof.Dr. Cahit Arf’ın bir portresi

Merkez Bankası hangi paraları değiştiriyor?

Yüzeyinin yarısından fazlası eksik olan banknotlar ise değiştirilmez. Eskimiş, yıpranmış veya kısmen fiziki parça kaybına uğramış banknotların, doğrudan Merkez Bankası Şubeleri, Ziraat Bankası veya diğer banka ve özel finans kurumlarının şubeleri aracılığıyla değiştirilmesi mümkündür.

Eski para nereye verilir?

Elinizde satmak istediğiniz eski para varsa bunun değerinden anlayan kişilere ya da koleksiyonculara elden satabilirsiniz. Bunun dışında ikinci el sitelerde satışa çıkarabilirsiniz. Antika dükkanlarında ya da antika pazarlarında değerinde satabilirsiniz.