Şavşat Karagöl hangi köyde?

Karagöl hangi köyde?

Karagöl, Artvin’in Şavşat ilçesinin 25 kilometre kuzeyinde bulunan heyelan set gölüdür.

Şavşat’ta nereye gidilir?

Artvin Şavşatta görebileceğiniz tarihi ve doğal güzellikler şöyle: Şavşat birbirinden güzel doğal varlıklara sahip. Sahara-Karagöl Milli Parkı, Karaağaç Gölü, Boğa Gölü, Carba Gölü, Koyunlu Şelalesi, Kocabey Köyü Kışlaları, Maden Köyü ve Şelalesi, Papart Ormanı mutlaka görmenizi tavsiye ettiğimiz yerlerden.

Artvin Şavşat Karagöl Nerede Kalınır?

Karagöl yakınındaki oteller

  • Velikoy Han Konaklari. Karagöl ile 4 kilometre. …
  • Black Forest Hotel. Karagöl ile 10 kilometre. …
  • Green Valley Savsat. 3 yıldızlı …
  • Papart Butik Dağ Evleri. Karagöl ile 12,4 kilometre. …
  • Anatolia Hotel. Karagöl ile 28,5 kilometre. …
  • Kuzey Yildizi Hotel. 3 yıldızlı …
  • Kafkas Ari Hotel. 3 yıldızlı …
  • Cagri Otel.

Artvin Şavşat Karagöl nasıl gidilir?

Nasıl Gidilir: Artvin’den çıkıp, Şavşat yol ayırımından sola sapıyorsunuz. Artvin Şavşat arası 70 kilometre. Yol İlk 20-25 kilometre düzgün sonra eski toprak yola dönüyor ve daralıyor. Yolun yaklaşık 50. Kilometresinde Karagöl tabelasını göreceksiniz.

Sahara Milli Parkı nerede?

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde, Artvin ili sınırları içinde yer almaktadır. 1994 yılında milli park ilan edilmiştir. Yüz ölçümü 3.251 hektardır. Milli parkın Karagöl bölümü ormanları, çayırları ve gölü ile ünlü olup yaz aylarında yöre halkının rekreasyon alanı haline gelmektedir.

Artvin Karagöl hangi ilçede?

Karagöl, Artvin‘in Borçka ilçesine 25-27 kilometre uzaklıkta bulunan heyelan set gölüdür. Göl alanı, 14 Ağustos 2002’de kurulan Borçka Gölü Tabiat Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır. Yıllık ortalama 10.000 kişi gölü ziyaret etmektedir.

Artvin Şavşat Neyi Meşhur?

Şavşatın Neyi Meşhur? Artvin Şavşat yöresinin zengin bir mutfağı var. Çinçar Çorbası, Püşürük Çorbası, kurutulmuş taze fasulyeden yapılan Puçuko, elbette karalahanadan yapılan yemekler, Laz Böreği ve Hasuta tatlısı yöreye özgü yemekler arasında.

Şavşat hangi ilimizin bir ilçesidir?

Şavşat (Gürcüce: შავშეთი; okunuşu: “şavşeti”; Osmanlıca: شوشاد /Şavşad ya da شاوشت / Şavşet), Karadeniz Bölgesi’nin doğu ucunda, Artvin iline bağlı ilçe ve bu ilçenin merkezidir.

Karagöl nerede?

İzmir’in İncisi olarak da bilinen Karagöl Tabiat Parkı Bornova ilçesinde yer almakta. Daha doğrusu Bornova’nın Kurudere Mahallesi bölgesinde bulunmakta ve muhteşem bir doğal güzellik olarak öne çıkmaktadır.

Artvin Karagöl arası kaç kilometre?

Dünyanın en güzel gölleri arasındaki Borçka Karagöl, Artvin merkezine 57 km uzaklıkta bulunmaktadır.

Artvin Karagöl e nasıl gidilir?

Artvin kent merkezinden başlayan Borçka tabelalarını takip ederek ulaşım ise oldukça kolay. Artvin merkezden 33 km sonra karşınıza çıkan Borçka-Macahel yolundan 20 km daha ilerlediğinizde Karagöl tabelasını görüyorsunuz.

Artvin Borçka Karagöl yolu nasıl?

Borçka Karagöl, Artvin Merkez’den yaklaşık 60 km uzaklıkta. Yolun büyük bölümü asfalt olup son 6 km’si taş döşenmiş halde. Her türlü binek araçla rahatça ulaşabilirsiniz. … Petrol Ofisi’nden kalkan minibüslerin yeri Borçka Karagöl yolu üzerine alınmış.

Ankara Karagöl nerede?

Karagöl, Ankara‘nın çevre ilçelerinden Çubuk sınırları içerisinde yer alıyor. Çubuk merkeze 30-35 kilometre, Ankara merkeze ise 70-75 kilometre mesafede olan Karagöl‘ün en büyük özelliği yüksekte ve ormanlık alan içerisinde bulunması.

Kara Göl nerede?

İzmir’in İncisi olarak da bilinen Karagöl Tabiat Parkı Bornova ilçesinde yer almakta. Daha doğrusu Bornova’nın Kurudere Mahallesi bölgesinde bulunmakta ve muhteşem bir doğal güzellik olarak öne çıkmaktadır.

Karagöl hangi bölgede?

Karadeniz Bölgesinin cenneti olarak adlandırılan Karagöl, Artvin iline ait olan Borçka ilçesinde bulunmaktadır. İçerisinde bulunduğu bölge ise tabiat parkı ilan edilmiştir. Karagöl, Borçka merkezine toplamda 26 km, Artvin il merkezine ise 60 km uzaklıkta bulunmaktadır.