Şavşat Karagöl Nerede Kalınır?

Karagöl de nerede kalınır?

Borçka Karagöl Tabiat Parkı yakınındaki oteller

  • Lamazi Pansiyon. Borçka Karagöl Tabiat Parkı ile 3,8 kilometre. …
  • Lapera Butik Otel. Borçka Karagöl Tabiat Parkı ile 5,4 kilometre. …
  • Meroli Ev Pansiyonu ve Yöresel Tatlar. …
  • Adas Dag Evi & Restoran. …
  • Black Lake Hotel. …
  • Sadikoglu Oteli. …
  • Dergiz Tatil Köyü …
  • Grand Hotel Artvin.

Şavşat Karagöl hangi köyde?

Şavşat Karagöl Hakkında Artvin’in Şavşat ilçesinde, Veliköy’ün yukarısında, köknar ormanları arasında bulunuyor Karagöl.

Şavşat Karagöl hangi şehirde?

Karagöl, Artvin’in Şavşat ilçesinin 25 kilometre kuzeyinde bulunan heyelan set gölüdür.

Artvin Şavşat Karagöl nasıl gidilir?

Nasıl Gidilir: Artvin’den çıkıp, Şavşat yol ayırımından sola sapıyorsunuz. Artvin Şavşat arası 70 kilometre. Yol İlk 20-25 kilometre düzgün sonra eski toprak yola dönüyor ve daralıyor. Yolun yaklaşık 50. Kilometresinde Karagöl tabelasını göreceksiniz.

Karagöl hangi ildedir?

Karagöl – İzmir ili, Menemen ilçesinde Yamanlar Dağı’nda bulunan heyelan set gölü ve aynı adlı tabiat parkı.

Karagöl e ne zaman gidilir?

sonbahar veya bahar ayında gidilmesi tavsiye edilir.: Karagol, Artvin, Türkiye – Tripadvisor.

Şavşat Peri Bacaları Nerede?

Artvin’in Şavşat‘a bağlı Meşeli köyünde yer alan Şavşat Peribacaları, yıllar önce ormanlık alanda meydana gelen heyelan sonucu oluştu. Ormanlık alanın içerisinden ilerleyerek varılan peri bacalarını andıran kayalar, uçurumun kenarında yer alıyor.

Sahara Milli Parkı nerede?

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde, Artvin ili sınırları içinde yer almaktadır. 1994 yılında milli park ilan edilmiştir. Yüz ölçümü 3.251 hektardır. Milli parkın Karagöl bölümü ormanları, çayırları ve gölü ile ünlü olup yaz aylarında yöre halkının rekreasyon alanı haline gelmektedir.

Karagöl hangi bölgede?

Karadeniz Bölgesinin cenneti olarak adlandırılan Karagöl, Artvin iline ait olan Borçka ilçesinde bulunmaktadır. İçerisinde bulunduğu bölge ise tabiat parkı ilan edilmiştir. Karagöl, Borçka merkezine toplamda 26 km, Artvin il merkezine ise 60 km uzaklıkta bulunmaktadır.

Artvin Karagöl hangi ilçede?

Karagöl, Artvin‘in Borçka ilçesine 25-27 kilometre uzaklıkta bulunan heyelan set gölüdür. Göl alanı, 14 Ağustos 2002’de kurulan Borçka Gölü Tabiat Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır. Yıllık ortalama 10.000 kişi gölü ziyaret etmektedir.

Artvin Karagöl e nasıl gidilir?

Artvin kent merkezinden başlayan Borçka tabelalarını takip ederek ulaşım ise oldukça kolay. Artvin merkezden 33 km sonra karşınıza çıkan Borçka-Macahel yolundan 20 km daha ilerlediğinizde Karagöl tabelasını görüyorsunuz.

Artvin Borçka Karagöl yolu nasıl?

Borçka Karagöl, Artvin Merkez’den yaklaşık 60 km uzaklıkta. Yolun büyük bölümü asfalt olup son 6 km’si taş döşenmiş halde. Her türlü binek araçla rahatça ulaşabilirsiniz. … Petrol Ofisi’nden kalkan minibüslerin yeri Borçka Karagöl yolu üzerine alınmış.

Karagöl hangi bölgededir?

Karadeniz Bölgesinin cenneti olarak adlandırılan Karagöl, Artvin iline ait olan Borçka ilçesinde bulunmaktadır. İçerisinde bulunduğu bölge ise tabiat parkı ilan edilmiştir. Karagöl, Borçka merkezine toplamda 26 km, Artvin il merkezine ise 60 km uzaklıkta bulunmaktadır.

Karagöl doğal mı?

Karagöl Doğal Krater Gölü – İzmir Karagöl Mesire Alanı, Tantalos efsanesiyle ünlenen Karşıyaka İlçesi’ndeki Yamanlar Dağı’nda 810 metre yükseklikte ve 35 hektarlık bir krater gölünün çevresinde oluşmuş bir doğa harikasıdır.

Artvin’e hangi ay gidilir?

Şehrin tarihini ve doğasını daha iyi iklim şartlarında keşfetmek isteyenler için ise en ideal dönemler yağışın da en düşük seviyelerde gezdiği mayıs – ağustos ayları arası olacaktır. Şehir bu dönemlerde doyasıya gezmek ve tüm doğal güzellikleri keşfetmek için daha ılıman bir iklim sunar.