Kahveler Kıraathaneler ne zaman açılıyor?

Kahveler ve kıraathaneler ne zaman açılıyor?

Kabine toplantısının ardından alınan yeni kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler kurallar çerçevesinde pazar günü hariç 07.00-21.00 arasında yarından itibaren çalışabilecek.”

1 Haziran’da kahveler açılacak mı?

– Kahvehane, kafe, çay bahçesi, lunapark gibi işletlemelrr, sabah 07.00 ile akşam 21.00 arasında pazar günü hariç çalışabilecektir. – DÜğün törenleri belirlenen şartlara uygun şekilde 1 Haziran‘dan itibaren başlayacak.

Kahve ne zaman açılacak?

Masa ve sandalyeler kaldırıldı, ancak çay ya da kahve isteyenlere kahvehanelerde oturulmayacak şekilde hizmet veriyor. 17 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde kademeli normalleşme döneminde kahvehane, kıraathane gibi işletmeler kapalı. 1 Haziran’dan sonra kahvehanelerin durumu netleşecek.

Kahvehaneler kaç ay kapalı kaldı?

İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının sona ereceği 1 Temmuz’da başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelge yayımladı. Genelgeye göre; kahvehane, kıraathane gibi iş yerlerinde oyun oynatılmasına dair kısıtlamalar 1 Temmuz’dan itibaren sona erecek.

Kıraathane ne demek tarih?

Kahvehane veya kıraathane; kahve ve çay yanı sıra çeşitli meşrubatların ve nargile gibi tütün ürünlerinin servis yapıldığı, masa oyunlarının oynandığı, sohbet edilen ve yine birçok farklı aktivitenin yapıldığı mekân.

Bilardo salonları açılıyor mu?

İnternet kafe, bilardo salonu, elektronik oyun yeri, kahvehane, kıraathane gibi mekanlar 1 Haziran itibariyle açılıyor. Ancak bu yerlerin çalışma saatleri sokağa çıkma yasağı uygulanmayan saatlerle sınırlı tutulacak.

Kahvehanede oyun serbest mi?

Buna göre kahvehanelerde ve kıraathanelerde oyun oynanabilecek. Kısıtlamadaki hafifleme 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren geçerli olacak.

1 Haziran’da açılıyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kaldırılan yasaklar hakkında şunları söyledi; Önümüzdeki pazartesi, yani 1 Haziran tarihi itibarıyla restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali, yüzme havuzu, kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00’ye kadar hizmet vermeye başlayacak.

2021 kahveler ne zaman kapandı?

İçişleri Bakanlığı’nın uyguladığı Kıraathanelerin (Kahvehaneler) kapalı kalma denetimlerinin ne zaman sona ereceği ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre 1 Haziran Pazartesi gününe kadar kahveler kapalı olmaya devam edecek…

Kahveler kaça kadar açık 2021?

Vatandaşların sosyalleşmek için yoğun ilgi gösterdiği kahvehaneler, kıraathaneler, çay ocakları 1 Haziran 2021 Salı gününden itibaren açıldı. Kahvehaneler, kıraathaneler, çay ocakları pazar günü hariç haftanın 6 günü 07.00-21.00 saatleri arasında açık olacak.

Kahveler kaç gün kapalı?

İşte kahvehane ve çay ocağı çalışma saatleri. Vatandaşların sosyalleşmek için yoğun ilgi gösterdiği kahvehaneler, kıraathaneler, çay ocakları 1 Haziran 2021 Salı gününden itibaren açıldı. Kahvehaneler, kıraathaneler, çay ocakları pazar günü hariç haftanın 6 günü 07.00-21.00 saatleri arasında açık olacak.

Osmanlıda kıraathane ne demek?

Osmanlıda kıraathane nedir? Kıraathane, (Osmanlıca: قرائت خانه, kırâathâne) kırâat (قراءات) Arapça’da “okuma” anlamına gelir. hâne (خانه) ise yer (ev), mekân demektir. Bu iki sözcüğün bileşimi olan bu bileşik sözcük “okuma yeri” anlamına gelir.

Kıraathane ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit kıraathane, ‘Okuma yeri ya da okuma mekanı’ şeklinde ifade edilmektedir.

Bilardo salonları ne zaman açılacak?

Kademeli normalleşmenin ikinci adımında pek çok iş yeri gibi internet kafeler, elektronik oyun yerleri/salonları, bilardo salonları ve benzeri mekanlar 1 Haziran itibariyle faaliyetine geri dönecek. İnternet kafe, bilardo salonu, elektronik oyun yeri, kahvehane, kıraathane gibi mekanlar 1 Haziran itibariyle açılıyor.

Bilardo oynamak yasak mı?

İçişleri Bakanlığı’nın yeni koornavirüs genelgesinden konuya ilişkin şu açıklama yapıldı: 31.12.2020 tarihine kadar sinema salonlarının; yeni bir karar alınıncaya kadar ise kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı …