Peak kaç paraya satıldı?

Peak kim satın aldı?

Zynga, Haziran 2020’de Türk mobil oyun üreticisi Peak Games’i 1,8 milyar dolara satın aldığını duyurmuştu. Böylece, Peak Games Türkiye’nin ilk unicornu olmuştu.

Peak oyun şirketi kimin?

ZyngaPeak Games / Üst kuruluşuZynga, San Francisco merkezli video oyunları yapan bir şirkettir. Temmuz 2007’de Mark Pincus, Michael Luxton, Eric Schiermeyer, Justin Waldron, Andrew Trader ve Steve Schoettler kurmuştur. Oyunları Facebook ve MySpace’de oynanmaktadır. Oyunlarından biri olan FarmVille’yi yaklaşık 65.000.000 kişi oynamaktadır. Vikipedi

Zerosum kaca satildi?

Geçen yıl ABD merkezli Zynga tarafından 220 milyon dolar değerleme ile satın alınan yerli oyun şirketi Rollic, dün 3 Türk oyun stüdyosu ‘Creasaur Entertainment’, ‘Bytetyper (Forgerhero) 2 ve ‘Zerosum‘ı bünyesine kattı.

Okey Plus un sahibi kim?

2017 yılında 100 milyon dolarlık bir anlaşmaya imza atan şirket tarihindeki en pahalı anlaşmaya imza attı. Bu anlaşma ile Zynga şirketin Spades Plus, Gin Rummy Plus ve Okey Plus gibi oyunlarının yeni sahibi olmuş Peak Games’in Toy Blast ve Toon Blast oyunları ise İstanbul merkezli şirkette kalmıştı..

Zyngayı kim satın aldı?

Rockstar Games ve 2K’nın sahibi Take-Two, Zynga‘yı 12,7 milyar dolara satın aldı. Take-Two, satın alma sonrasındaki ilk 2 yılda 100 milyon dolarlık maliyet sinerjisi oluşacağını öngörüyor.

Peak Games ofisi nerede?

Peak Games – Ömer Avni – inebolu sokak.

Peak Games kimin iştiraki?

Peak Games, global ölçekteki dev markalarla yarışarak dünyanın en büyük üçüncü sosyal oyun şirketlerinden biri oldu. . Yerli mobil oyun şirketi Peak, 1.8 milyar dolar karşılığında, diğer bir deyişle 12 milyar TL’nin üzerinde bir rakama dünyanın en büyük oyun firmalarından ABD merkezli Zynga’ya satıldı.

Sidar Şahin kimdir nerelidir?

İstanbul doğumlu olan Peak Games’in Kurucusu ve CEO’su Sidar Şahin (40 yaşında), Türkiye’nin önde gelen oyun uzmanlarından biridir. Peak Games’i kurmadan önce, Türkiye’de ve dünyanın farklı bölgelerinde yüksek profilli oyun şirketlerini ve başarılı internet girişimlerini yönetmiştir.

Zynga kaça satıldı?

Şirket, 1 Haziran 2020’de 900 milyonluk doları nakit, kalan kısmı hisse satışı ile olmak üzere toplam 1,8 milyar dolara Amerikan video oyunu şirketi Zynga‘ya satıldı. Bu satış ile Peak Games, Türkiye’nin ilk milyar dolarlık girişimi (Unicorn girişim) oldu.

Türk oyun firması kaça satıldı?

Bütün bu zemini hazırlayan durum, 2018 yılında Zynga’ın Türk mobil oyun girişimi Gram Games’i 250 milyon dolara satın almasıyla başlamıştı. 2020 yılında ardı ardına yapılan satın almaların ve pandeminin ektisiyle yüzde 9,3 büyüyerek 159 milyar dolara ulaşan pazarda Türkiye 18’nci sırada tamamladı.

101 Plus kaça satıldı?

8 Kasım 2017’de duyurulan işlemle Peak, Spades Plus, Gin Rummy Plus ve 101 Okey Plus gibi oyunlarını geliştiren stüdyosunu Zynga’ya devretti. 100 milyon dolarlık bu satış, Peak Games’i dünya genelinde mobil uygulamalardan en çok gelir elde eden firmaların sıralandığı App Annie 2017 Top-52 listesine 37. sıradan soktu.

101 Okey Plus kaç paraya satıldı?

Zynga Peak’in hisselerinin tamamını satın alırken karşılığında yarısı nakit yarısı da Zynga hissesi olarak 1,8 milyar dolar ödeyecek.

Zynga kime satıldı?

Şirket, 1 Haziran 2020’de 900 milyonluk doları nakit, kalan kısmı hisse satışı ile olmak üzere toplam 1,8 milyar dolara Amerikan video oyunu şirketi Zynga‘ya satıldı. Bu satış ile Peak Games, Türkiye’nin ilk milyar dolarlık girişimi (Unicorn girişim) oldu.

Zynga Poker ne kadara satıldı?

Zynga Peak Games’i neden 1.8 milyar dolara satın aldı? – Teknoloji Haberleri.

Peak ne iş yapar?

Peak Games, 2010’da Sidar Şahin ve Hakan Baş tarafından İstanbul’da kurulan mobil oyun üreticisidir. Peak Games, Toon Blast ve Toy Blast gibi mobil oyunların da aralarında bulunduğu bulmaca oyunları geliştirmektedir.