Zekeriyaköy hangi mahalle?

Neden Zekeriyaköy?

Neden Zekeriyaköy? Kilyos’un arkasındaki vadi içinde kalan Zekeriyaköy, özellikle 1999 yılındaki Marmara Depremi’nden sonra büyük ilgi gördü. Adeta çekim merkezi haline gelen köy, şehir merkezine yakın olmasına rağmen daha sakin ve doğası temiz bir yerleşim yeri olarak tercih ediliyor.

Zekeriyaköye nasıl gidilir?

Sariyer bölgesindeki en çok ziyaret edilen yerlerden Zekeriyaköy adresine toplu taşıma ile nasıl gidilir burada bulabilirsiniz.

  1. Otobüs: 151, 152.
  2. Minibüs / Dolmuş: MİNİBÜS: SRY-04.

9 Şub 2022

Zekeriyaköy posta kodu kaç?

34450Zekeriyaköy / Posta kodu

Zekeriyaköy nüfusu kaç?

ZEKERİYAKÖY mahallesi nüfusu ( beldesine) bağlı SARIYER, İSTANBUL. ZEKERİYAKÖY mahallesinin Nüfusu Toplam 21.909 tır. Bu nüfusun 10.440’si Erkek, 11.469’si Kadındır.

Zekeriyakoy Avrupa yakasinda mi?

Zekeriyaköy, İstanbul’da Sarıyer ilçesine bağlı köy. Türkiye’nin en yüksek nüfusa sahip köyüdür. Sarıyer’in en eski köylerinden biri olan Zekeriyaköy, Maden, Bahçeköy, Uskumruköy, Demirciköy ve Rumelifeneri’ne komşudur….Zekeriyaköy, Sarıyer.

Zekeriyaköy
Ülke Türkiye
İl İstanbul
İlçe Sarıyer
İdare

Neden Sarıyer?

Bazıları sultanın aşık olduğu sarışın bir yârdan geldiğini ileri sürer, bazıları bölgede mezarı bulunan Sarıbaba’dan geldiğini, bazıları da ilçede yıllarca altın ve bakır madeni çıkarıldığı için bugünkü Maden Mahallesi ile Şifa Suyu arasında sarı renkte yarlar oluştuğu için bu adı aldığını ileri sürer.

Zekeriyaköy metro var mı?

Zekeriyaköy, metro ve tünellerle kent merkezine bağlanıyor.

152 iett nereden geçiyor?

152 (İETT) 152 otobüs hattının ilk durağı Hacıosman Metro olup son durağı Kısırkaya / Son Durak (152) Yönü durağıdır.

Beşiktaş posta kodu nedir?

İstanbul sahiline kıyısı olan Beşiktaş, 150.000’i aşan nüfusuyla oldukça kalabalık bir ilçedir. Bu ilçe için belirlenen posta kodu ise 34353’tür.

Uskumruköy posta kodu nedir?

34450Uskumruköy / Posta kodu

Sarıyer nüfusu ne kadar?

2020 TÜİK verilerine göre Sarıyer İlçesi’nin nüfusu 335.298’dir.

Zeytinburnu nüfusu ne kadar?

Zeytinburnu nüfusu 2021 yılına göre 293.839. Bu nüfus, 147.234 erkek ve 146.605 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %50,11 erkek, %49,89 kadındır.

Besiktas Avrupa Mi Asya mi?

Avrupa Yakasındaki İlçeler: Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Sarıyer, Silivri, Şişli, Sultangazi, Zeytinburnu olmak üzere toplam 24 tane ilçeye …

Zekeriya köy hangi yakada?

Zekeriyaköy, İstanbul’da Sarıyer ilçesine bağlı köy. Türkiye’nin en yüksek nüfusa sahip köyüdür. Sarıyer’in en eski köylerinden biri olan Zekeriyaköy, Maden, Bahçeköy, Uskumruköy, Demirciköy ve Rumelifeneri’ne komşudur….Zekeriyaköy, Sarıyer.

Zekeriyaköy
Ülke Türkiye
İl İstanbul
İlçe Sarıyer
İdare

İstanbul Sarıyer pahalı mı?

Yapılan bir araştırmaya göre Sarıyer, İstanbul‘un en pahalı semtleri fiyat haritası listesinde 5. sırada yer aldı.