T.C kimlik numarası ile neler öğrenilebilir?

Tc’den hangi bilgilere ulaşılır?

İnternet sitesinin sisteminde kayıtlı olan T.C. numarası ile kişinin adı, soyadı, doğum tarihi ve ikametgah adresi gibi bilgilere erişilebiliyor. Adres bilgileriyle de bir başka kurumun internet sitesinden nüfus cüzdanı bilgilerine, vergi numarasına, SSK veya Bağ-Kur numarası gibi bilgilere ulaşılabiliyor.

TC no ile neler yapılır?

T.C kimlik no ile yapılabilen işlemlerin bazıları şunlardır:

  • e-Devlet hizmetlerinden faydalanma.
  • ÖSYM, MEB, AÖL, AÖF gibi eğitim kurumlarından faydalanma.
  • Vergi, ceza, ödemeler gibi sorgulama hizmetlerinden yararlanma.
  • Üyelik, kayıt, hastane ve birçok özel kurumlarda işlem yapmaya yarar.

14 Ara 2021

TC no ile bir şey yapabilirler mi?

tc kimlik numarası addan, soyaddan ya da kredi kartı ile alışveriş yapılan yer tarafından elde edilebilir bir bilgi değildir. aile nin diğer üyeleri gibi bilgilere ve hatta sonradan sizdirilan hastane kayıtlarına da ulasilabiliyor. sistem su anda size tckn gizleme hakkı vermiyor.

T.C Kimlik No paylaşmak tehlikeli mi?

hiç bir riski yoktur.

Sadece TC Kimlik no ile kredi çekilebilir mi?

Ancak belirtmek gerekir ki: Kimlik fotokopiniz ve imzanız olmadan hiçbir banka kredi kartı veremiyor. Sahte kimlik ve fotokopisi oluşturulsa bile zorunlu olarak ikametgah belgesi veyahut güncel bir fatura isteniyor. Bunlar olmadan kredi kartı veya vadesiz hesap bile açılması mümkün değil.

TC kimlik Numarası Önemli mi?

Bir kişinin internet ortamında sadece TC kimlik numarasını kullanarak o kişiyle ilgili yüzlerce bilgiye ulaşılabiliyor. Örneğin bir kurumun internet sitesinin ilgili kısmına yazılacak TC Kimlik numarası ile o kişinin adı, soyadı, doğum tarihi gibi bilgilere erişilebiliyor.

TC kimlik Numarası çalınırsa ne olur?

Çalınan bilgilerle, ilgili vatandaşlar aleyhine kredi çekilebilir, kefil olunabilir, şirket kurulabilinir, tasarrufi işlemlerde bulunulabilinir. İnteraktif bankacılık vasıtaları kullanılabilinir.

Kişinin kendisi olmadan kredi çekilir mi?

Bir akrabanız, aile bireyiniz ya da arkadaşınızdan sizin için kredi çekmesini rica edebilirsiniz. Aranızdaki güven ilişkisi kuvvetliyse o kişi kendi adına bankaya kredi başvurusu yapar. Onaylanan krediyi kendi adına alır ve size verir.

TC mi bilen biri ne yapabilir?

Arkadaşlarına verdiğin TC numarası sıkıntı yaratmaz. Alışveriş sitelerine verdiğine ise bir şey diyemeyeceğim. Çünkü her gün yüzlerce alışveriş sitesinin databasesi sızdırılıyor. Bu database içerisinde kredi kartlarından tutunda kullanıcı bilgilerine kadar her şey var.

TC kimlik numarası vermek tehlikeli mi?

Sistem otomatik olarak kilitliyor. Arkadaşlarına verdiğin TC numarası sıkıntı yaratmaz.

TC kimlik No paylaşmak tehlikeli mi?

hiç bir riski yoktur.

Geliri olmayan biri kredi çekebilir mi?

MEMUR, ÇİFTÇİ VE ESNAF VATANDAŞLAR İÇİN GELİR BELGESİZ KREDİ SUNAN BANKALAR. Memurlar, Vakıfbank sayesinde gelir belgesine ihtiyaç duymadan kredi çekebilirler. Vakıfbank’ın memurlara özel bu avantajıyla maaş bordrosuna ihtiyaç duyulmadan kredi çekilebilir.

TC kimlik numarası ile kredi çekilir mi?

Annenizin kızlık soyadı aslında sizi çok iyi koruyan bir güvenlik sorusu değil çünkü sosyal medya hesaplarınız açıksa, kısa bir taramayla annenizin kim olduğu ve kızlık soyadının ne olduğu anlaşılabiliyor! Ancak belirtmek gerekir ki: Kimlik fotokopiniz ve imzanız olmadan hiçbir banka kredi kartı veremiyor.

T.C Kimlik No vermek tehlikeli mi?

Ayriyetten kimliğinizin çalındığı / düşürdüğünüz durumlarda kaybettiğinize dair dilekçe verdiğiniz vakit sizin bilgilerinizi kullanarak herhangi bir şekilde şirket oluşturulamıyor / ticaret yapılamıyor. Sistem otomatik olarak kilitliyor. Arkadaşlarına verdiğin TC numarası sıkıntı yaratmaz.

TC ile işlem yapılabilir mi?

Babana bile güvenme o konuda, TC numarası çok önemlidir. ”Kötü niyetli olan bir kişi, vatandaşlık numarasını öğrendiği kişilerin tüm özel bilgilerine ulaşabilir ve illegal işlerde kullanabilir. Bu bilgilerle kredi kartı sahteciliği de dahil birçok yasa dışı iş yapılabilir.”