LGS sınavına girmeyenler ne yapacak 2021?

Liseye giremeyen öğrenciler ne yapacak?

Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 20 Ağustos 2021’de yerleştirme süreci tamamlanacak. LGS sonuçları ile birlikte bu yıl ilk kez kapsamlı iki ayrı rapor da “http://www.meb.gov.tr/” internet adresinden paylaşıldı.

LGS’ye girmeyen tercih yapabilir mi?

LGSye girmemiş olan öğrenciler ise merkezi yerleştirme tercihi yapamaz ama yerel ve pansiyonlu okul tercihi yapabilir. Tercih yapmak zorunlu değildir. Ancak tercih yapmayan veya hiçbir tercihine yerleşmeyen öğrenciler, açık öğretim lisesine ya da özel okullara kayıt yapabilir.

LGS sınavını kazanamayanlar ne yapacak?

Yeni sisteme göre merkezi sınava katılmayan ya da sınavı kazanamayan öğrenciler, mahalli yerleştirme ile evlerine en yakın liselere tercihlerine göre yerleştirilecek.

LGS sınavına girmeyenler ne yapacak 2022?

LGS sınavına girmek zorunlu olmadığı için, LGS sınavına girmeden liseye yerleşmek mümkün. Öğrenciler, sınavsız geçiş hakkını kullanarak kendi yakınında bulunan bir liseye geçiş yapabilir. LGS sınavına katılmayan öğrenciler, anadolu liselerine, meslek liselerine ve Anadolu İmam Hatip Liselerine yerleşebiliyor.

Istediğim lise gelmedi ne yapmalıyım?

Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 20 Ağustos 2021’de yerleştirme süreci tamamlanacak.

Liseye Yerleşemezse ne olur?

Şayet öğrenci iki başvuruda da bir okula yerleşemezse 24-26 Ağustos tarihlerinde boş kontenjanlar için il ilçe komisyonuna başvuru yapılacak. Öğrenciler bu süreçte hiçbir okula yerleşemezse eğitim hayatlarına açık lisede devam edecek.

LGS’ye girmedim ne yapmalıyım?

LGSye girmeyenler okul başarı puanına göre ikametine yakın ya da komşu ilçelerden tercih yapabilecek. LGSye girmeyenler de E Okul üzerinden tercihlerini yapabilecek. E Okul üzerinden Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar sayfasından tercihlerini yapacak. Lise tercihleri 5-16 Temmuz’da yapılacak.

LGS’ye girmeden fen lisesine gidilir mi?

LİSELERE SINAVSIZ YERLEŞTİRME NASIL OLACAK? LGSye katılıp istediği okula yerleşemeyen öğrenciler, sınavsız alan okullara giderek bir sonraki yıl yeniden sınava girme ve istediği okula gitme hakkına sahip oluyor. Böylece merkezi sınav puan üstünlüğüne göre 9’uncu sınıfın sonuna kadar başka okula geçiş yapabiliyor.

Merkezi tercih zorunlu mu?

ı) Bir ortaöğretim kurumunda kaydı olmayan veya yerleşemeyen öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ya da Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

Okul sınavına girmezsem ne olur?

Öğrenci 10 dersten başarısız ise her biri için sınava girmek zorunda. Öğrenci bu sınava girmezse normal yazılıya girmemiş gibi işlem görür. Yukarıdaki örnekten hareket edecek olursak sınava girmeyen öğrencinin puanı 170:5=34’e düşecektir. Öğrenci başarılı olduğu dersten de sınava girebilir.

LGS’ye girmeyenler nasıl tercih yapacak?

LGSye girmeyenler ise yerel yerleştirmeyle öğrenci alan ve pansiyonlu okullar olmak üzere 2 grupta tercih yapacak. Bu durumda da 10 okul tercih edebilecek. Bu öğrencilere sınavla öğrenci alan okulların ekranı açılmayacak.

Nakilin kabul olduğunu nasıl anlarız?

Öğrencinin hangi okula nakil yaptırdığını ve nakil sonucu hangi şekilde sonuçlandığını görmesine olanak sağlamaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminden giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan seçenekler arasında kırmızı okun gösterdiği nakil durumu seçeneğine tıklayarak nakil durumunu öğrenebilirsiniz.

Açıkta kalan öğrenciler ne yapacak?

Yerleştirmeler sonucunda boş kalan kontenjanlara, hiçbir lise kazanamayan öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak. Boş kontenjanları öğrenmek isteyen lise adayları e okul üzerinden işlemlerini geçekleştirebilecekler.

Liselere sınavsız yerleştirme nasıl olacak 2021?

Bu yıl 8’inci sınıfı bitirecek 1 milyonun üzerinde öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) açıklanan liselere merkezi sınavla ya da ikametgahlarına göre evlerine yakın okula, tercihlerine göre sınavsız yerleştirilecek. Merkezi sınav, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak.

Öğrenci LGS sınavına girmezse ne olur?

LGS‘ye girmeyen öğrenciler okul puanına ve adresine uygun okullar arasında tercih yapacak. E okul üzerinden yapılan tercihler, okula gidip onaylandıktan sonra yerleştirme süreci bekleniyor. Öğrenciler ilk tercihlerinde yerleştirilemezse; bir kez daha tercih süreci başlıyor.