Trabzon hurması ağacı nerede yetişir?

Trabzon hurması hangi şehirde yetişir?

Anavatanı Çin ve Japonya’dır. Türkiye’de karadeniz kıyılar ile Hatay ve Antalya civarında yetiştirilir. Dünyada Akdeniz Hurmasının 2 milyon ton civarında üretildiği tahmin edilmektedir.

Trabzon hurması ağacı hangi iklimde yetişir?

Trabzon hurması bir subtropik iklim meyvesidir. Bununla birlikte sıcak ılıman iklim şartlarına da adapte olmuştur. Ağacı kışın yapraklarını döktüğü için düşük kış sıcaklıklarına, diğer subtropik meyve türlerine göre daha dayanıklıdır.

Trabzon hurması karasal iklimde yetişir mi?

Trabzon hurması ılıman iklim meyvesi olmasına rağmen şartların uygun olduğu yumuşak karasal iklimde de yetişebildiğini görüyoruz. Birçok hurma çeşidi soğuğa dayanıklılık bölgelerinden 10b-7a arasında yetişebilmektedir.

Cennet hurması Türkiye’de nerede yetişir?

Japonya’da da oldukça fazla yetişen cennet hurması ağacı Türkiye genelinde özellikle Akdeniz ikliminin görüldüğü bölgelerde yetişmektedir. Nemli toprakları seven cennet hurması ağacı özellikle Karadeniz Bölgesinde yetişir. Cennet hurması halk arasında Trabzon hurması olarak da bilinir.

Trabzon hurması hangi rakımda yetişir?

Ortalama -10 ile -15 derece soğuklarına kadar dayanıklı olan Trabzon hurması fidanları için rakımı 400-500 olan bölgeler tercih edilmelidir.

Trabzon hurması Ankarada yetişir mi?

Cennet hurması olarakta bilinen Trabzon hurması Ankara şartlarında -12 dereceye kadar dayanabilmektedir.

Trabzon hurması hangi ülkelerde yetişir?

Dünyada Akdeniz hurmasının 2 milyon ton civarında üretildiği tahmin edilmektedir. Çin en önemli üretici konumunda bulunurken bunu sırayla Güney Kore, Japonya, Brezilya ve İtalya izlemektedir. Yeni Zelanda, Avustralya ve Şili ise Trabzon hurması üretimine yönelen ülkelerin başında gelmektedir.

Trabzon hurması nasıl iklimde yetişir?

Trabzon hurması, subtropikal iklim meyvesidir. Trabzon hurması ağacı, ılıman iklimlerde yetiştirilmeye elverişlidir. Ağaç kış mevsiminde yapraklarını döktüğü için düşük sıcaklıklara diğer tropikal meyvelere göre daha dayanıklıdır.

Cennet hurması Fidanı kaç senede meyve verir?

İlk meyvelerini ise eylül ve ekim aylarında vermektedir. 1-2 yıl içerisinde meyve verebilen cennet hurması ağacının olgunlaşması yaklaşık 5 seneyi almaktadır.

Trabzon hurması eksi kaç derece soğuğa dayanır?

Halk arasında ‘Cennet Hurması‘ olarak da bilinen ve kışın eksi 120 ile 180 derece arasındaki soğukta ayakta kalabilen Trabzon hurmasının kanser başta olmak üzere birçok hastalığı önlediği, cilt güzelliği ve ‘diyet’ açısından önemli bir yere sahip olduğu belirtildi.

Trabzon hurması en çok nerede yetişir?

Trabzon Hurması Ağacı Nerede Yetişir? Trabzon hurması ağacı, ülkemizde en çok Akdeniz Bölgesi’nde yetiştiriliyor. Bu ağaç türü kış aylarında yapraklarını döktüğü için daha serin olan özellikle de Karadeniz, Marmara ve Ege bölgelerinde de yetiştirilebilir.

Cennet hurması Ankarada yetişir mi?

Cennet hurması olarakta bilinen Trabzon hurması Ankara şartlarında -12 dereceye kadar dayanabilmektedir.

Ankarada hangi ürün yetişir?

Ankara Tarım Ürünleri Neler?

  • Pyrus communis – Armut (Ankara Armudu)
  • Prunus armeniaca – Kayısı
  • Prunus avium – Kiraz.
  • Prunus cerasus – Vişne.
  • Juglans regia – Ceviz.
  • Prunus amygdalus (Amygdalus communis) – Badem.
  • Punica granatum – Nar.
  • Cydonia vulgaris (Cydonia oblonga) – Ayva.

Cennet hurması ağacı suyu sever mi?

Hurma meyvesinin kabuğu yeşilden sarıya döndüğünde sulamanın kesilmesi tavsiye edilir. Aksi halde doğal rengini almaz. En uygun sulama şekli damla sulamadır. Karık ve alttan yağmurlama sulama yapılabilir.

Hurma ağacı suyu sever mi?

Hurma ağaçların özelliklerinden en önemlisi su ve güneşi çok sevmesidir. Su ve güneşin bol olduğu yerlerde bol meyveler verir. Fakat bunlardan birisinin eksik olması halinde meyve vermez.