Elevit Yaylası arabayla gidilir mi?

Pokut yaylasına araçla çıkılır mı?

Pokut yaylası 24 saat açık olan bir yayladır. Bundan dolayı ziyaret etmek için herhangi bir saati beklemek zorunda değilsiniz. Buraya ulaşım hem araba ile hem de yaya olarak mümkündür. Pokut yaylasında gezilecek yerler arasında pek çok yer vardır.

Elevit Yaylası Nasıl Gidilir?

Buraya gitmek için, ilk önce Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine gelmelisiniz. Buradan Zilkale Tabelasını takip ederek yola devam ediniz, Bu güzergâhta Şenyuva eski adı ile Çinçiva köyünden geçeceksiniz bu yoldan hiçbir yere sapmadan dümdüz devam edip Elevit Yaylası tabelasından sola dönerek ulaşabilirsiniz.

Elevit Yaylası kaç km?

Artık yayla zamanı hiçbir yere sapmadan yolu dümdüz takip edip sonunda Elevit‘e varıyoruz. Bu güzergahtan giderseniz Rize şehir merkezine 84 km, Çamlıhemşin ilçe merkezine 17 km mesafede bulunmaktadır.

Pokut Yaylası Nasıl Gidilir?

Pokut Yaylası Ulaşım: Bu yüzden önce Çamlıhemşin’e ulaşmanız gerekecek. Çamlıhemşin’e ulaştıktan sonra Şenyuva’ya gitmeniz lazım. Şenyuva’da Çinçiva Kafe’nin az ilerisinde sol tarafta Pokut Yaylası yol ayrımını göreceksiniz. O yol ayrımından sapıp, yolu takip ederseniz sizi Pokut Yaylası‘na çıkaracaktır.

GITO yaylasına araba ile çıkılır mı?

Çünkü yolda kalan araçlar olacaktır, hava şartları zorlayacaktır. Çamlıhemşin’den Gito yaylasına kendi aracınızla gidebilirsiniz ama aracınızın zorlu, taşlı yollarda sizi yarı yolda bırakmayacağından emin olmalısınız. Tırmanışa uygun yüksek bir aracınız olmalı.

Rize ilimizin sınırları içinde olan yaylanın adı nedir?

Rize‘deki belli başlı yaylalar İkizdere ilçesinde Anzer, Çağrankaya, Ovit, Varda, Gölyayla, Cimil; Çayeli’nde Hazende; Hemşin’de Ambarlı; Çamlıhemşin’de Ayder, Aşağı ve Yukarı Kavron, Elevit, Tirevit, Kale, Baş Yayla, Hacivarak, Palovit, Çaymakçur, Amlakit ve Samislat Yaylalarıdır.

Elevit kaç rakım?

Elevit Yaylası : Çamlıhemşin ilçesinde 1884 m rakımda bulunur. Yayla daha çok gurbetçiler tarafından yaz aylarında ziyaret edilmektedir. Konaklama imkanı bulunan yaylanın geleneksel yayla evleri de ilgi çekicidir.

Elevit Yaylasi nerede?

Elevit Yaylası – Rize Çamlıhemşin İlçesi’nde 1884 metre rakımda bulunur. Yayla daha çok gurbetçiler tarafından yaz aylarında ziyaret edilmektedir.

Türkiye’nin en yüksek yaylası neresi?

Ama çoğu zaman çamurdan kayganlaşan bu yol, devrilen ağaçlarla kapalıdır. Aslında en güzeli, büyülü bir manzaraya sahip bulutların üzerindeki bu yaylaya yürüyerek ulaşılmasıdır. Samistal, Rize’nin en yüksek yaylasıdır. Kaçkar Dağı zirvesinin hemen altında 3 bin metrede yer alır.

Karadenizde hangi yaylaya gitmeli?

Ziyaret Etmenizi Bekleyen, Cennetin Yeryüzündeki Yansıması 20 Karadeniz Yaylası

  1. Karagöl, Borçka,/Artvin. sites.google.com. …
  2. Pokut Yaylası, Çamlıhemşin/Rize. …
  3. 3. Gorgit Yaylası, Demirli/Artvin. …
  4. Ayder Yaylası, Çamlıhemşin/Rize. …
  5. 5. Sis Dağı/Giresun. …
  6. İkizdere Yaylası/Rize. …
  7. 7. Perşembe Yaylası, Aybastı/Ordu. …
  8. 8. Ovit Yaylası/Rize.

Huser yaylasına araba çıkar mı?

Huser Yaylası‘na aracınızla çıkmak için ilk olarak Rize Çamlıhemşin’e gitmeniz gerekiyor. Buraya geldikten sonra Avusor Yaylası yoluna girmelisiniz. Bu yayla yolunda yaklaşık 2 km yol aldıktan sonra sola dönmeniz gerekiyor. Girdiğiniz yolda yaklaşık yarım saat araç ilerledikten sonra Huser Yaylası‘na ulaşacaksınız.

Gito yaylasına nasıl çıkılır?

Gito yaylasına Rize ilinden Çamlıhemşin ilçesine ulaşım sağlayarak gidebilirsiniz. Ancak özel araçlarla gitmek çok daha doğru bir süreç olacaktır. İlçeye 18 kilometre uzaklıkta olan Yayla patika yollar sebebiyle yavaş gitmek mecburiyetinde bırakıyor.

GITO yaylasında ne yapılır?

Gito Yaylası Hakkında Bilgiler Gito Yaylasında, en çok tercih edilen olay kamp yapmak veya yürüyüş yapmaktır. 2300 metre yükseklikten tüm Karadeniz ayaklarınızın altında, bol oksijenli temiz havanın keyfini çıkartıyorsunuz. El değmemiş müthiş bir yer.

Rize’de hangi yaylalar var?

Handüzü, Çağrankaya, Vaşa, Petran, Demirkapı(Homeze), Sivrikaya, Anzer, Ovit, Gölyayla, Sal, Pokut, Hazindağ, Samistal, Golezana, Palovit, Elevit, Amlakit, Çat, Verçenik, Hacivanak, Aşağı Kavron, Yukarı Kavron, Ambarlı, Kito.

Yaylalar kaç metre?

Yayla veya plato, yüksek yerlerdeki derin akarsu vadileriyle yarılmış, deniz yüzeyinden yüksekte kalan, düz arazi şeklidir. Yükseklikleri beş yüz metreden birkaç bin metreye kadar çıkabilir.