Turkcell çalışanı nasıl olunur?

Turkcell’de ne iş yapılır?

Turkcell, Türkiye’de kurulmuş; yerleşik, entegre iletişim ve teknoloji hizmetleri şirketidir. Müşterilerine mobil ve sabit şebekeleri üzerinden ses, data, TV hizmetleri ve katma değerli bireysel ve kurumsal servisler sunmaktadır.

Turkcell Global Bilgi ne iş yapar?

Turkcell Global Bilgi, telekom sektöründeki derin tecrübesinin yanı sıra; finans, e-ticaret, perakende ve havayolları sektörlerindeki uzmanlığı ve geniş müşteri portföyü ile hizmet veriyor.

Turkcell Global Çağrı Merkezi ne iş yapar?

Turkcell Global Bilgi Hakkında Turkcell Global Bilgi; müşteri deneyimini yüz yüze hizmet (saha ekipleri), telefon, sesli ve görüntülü yanıt sistemleri (IVR & IVVR), e-posta, yeni nesil müşteri deneyimi platformu BiP, web ve sosyal medya gibi birçok farklı kanaldan yönetiyor.

Turkcell nasıl işe girilir?

Öncelikle www.turkcell.com.tr adresine girilmelidir. Belirtilen adrese girdikten sonra sayfanın en aşağısına inilmelidir. Orada sol alt köşede “Hakkımız” başlığı altında “İnsan Kaynakları” yazılan yere basılmalıdır. Turkcell kariyerim başlığı altında sayfa açılır.

Turkcell Dağıtım Merkezi ne iş yapar?

Mağazalarımıza gölge müşteri ziyaretleri düzenleyerek, belirlenen hizmet standartları ve bilgi düzeyini kontrol ediyor; Mağazalarımızdan hizmet almış müşterilere ulaşarak da gerçek müşteri memnuniyetini ölçümlüyoruz.

Çağrı merkezi çalışanları ne kadar maaş alıyor?

2021 yılı asgari ücretin 2.825,90 TL olduğu düşünülürse 2021’de en düşük çağrı merkezi maaşı asgari ücretten düşük olamayacak. Genellikle 300 TL civarı yemek ve yol yardımı da ödenen çağrı merkezi personelleri 2021 yılında 3200-3400 lira aralığında maaş almaktadır.

Global Bilgi kaç çalışanı var?

Müşteri Deneyimini Eşsiz Kılan Çözümler Sağlıyoruz. Bir Turkcell Grup şirketi olarak 1999 yılında kurulan Turkcell Global Bilgi; Türkiye’de ve Ukrayna’da olmak üzere toplam 17 binden fazla çalışanı ile markaların müşteri deneyimini iyileştiriyor.

Turkcell çağrı merkezi ne iş yapar?

Çağrı merkezi Müşteri Temsilcisi; müşterilerden gelen çağrıları cevaplayan, çağrı sonrası ofis işlerini yürüten, kalite kural ve yönetmelikleri çerçevesinde çalışan, çağrı merkezi bilgisayar uygulamalarını aktif bir şekilde kullanan ve mesleki gelişim faaliyetleri yürüten kişilere verilen mesleki isimdir.

Turkcell müşteri temsilcisine nasıl ulaşırım?

*Müşteri Hizmetlerimize ulaşmak artık Turkcell‘liler için daha da kolay. Cep telefonunuzdan 532’yi tuşlayarak Turkcell‘e ulaşmak sadece 3 rakam. Diğer operatörler ve sabit hatlardan ise 0532 532 0000 ‘yi tuşlayarak Turkcell Müşteri Hizmetleri‘ne ulaşabilirsiniz.

Evden çalışan müşteri temsilcisi nedir?

Evden çalışan müşteri temsilcileri, esnek ve dinamik yapı sayesinde özellikle kriz durumlarında etkili çözümler üretmek üzere önemli görevler üstleniyor.

Çağrı merkezi Elemanı kaç saat çalışır?

09:00 – 21:00 Yaygın olarak kullanılan bir mesai aralığıdır. Genellikle çağrıların %90’ından fazlası bu mesai saatleri arasında karşılanabilir. 21:00 sonrası çağrı merkezinin kapalı olması genellikle müşteri tarafından anlayışla karşılanmaktadır.

Çağrı merkezinde çalışmak için ne gerekli?

Çağrı Merkezi Çalışanlarında Aranan Şartlar Nelerdir? Çağrı merkezinde çalışmak için diploma zorunluluğu yoktur. Lise mezunu olmak işe giriş için yeterlidir. İletişim, işletme, halkla ilişkiler ve iktisat bölümlerinden mezun olanlar meslekte daha öncelikli tercih edilir.

Global Bilginin sahibi kimdir?

​​Yüzde 100 Turkcell iştiraki Global Bilgi, çağrı merkezi sektörünün dünya çapındaki en büyük organizasyonu “ContactCenterWorld.com”un “2009 Top Ranking Performers” değerlendirmesinde “Dünya Üçüncüsü” seçildi..

Global bilgi ne demek?

internet sitemizin doğru şekilde işlemesini sağlayan giriş ve form doldurulması, tema ayarlarının belirlenmesi, internet sitemize erişimin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve benzeri türdeki işlevler için kullanılan tanımlama bilgileridir. bu tanımlama bilgileri için onayınız aranmamaktadır.

Çağrı merkezinde kimler çalışabilir?

Çağrı Merkezi Elemanı olmak için mutlaka bitirilmesi gereken bir ön lisans ya da lisans bölümü bulunmamaktadır. Lise programlarından ya da üniversitelerden mezun olmak yeterlidir. Gerekli nitelikleri taşıyan adaylar, Çağrı Merkezi Elemanı olarak çalışabilir.