MİT de çalışmak için hangi bölüm okunmalı?

MİT olmak için hangi bölüm okunmalı?

Millî İstihbarat Teşkilâtı’na başvurabilmek için, Dil Uzmanı branşı hariç olmak üzere, en az meslek yüksekokulu mezunu olmanız gerekir. Dil Uzmanı branşında İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca ve Hollandaca dışında kalan diller için en az ortaöğretim (lise) mezunu olmanız gerekir.

MİT Görevlisi nasıl olunur?

İstihbarat uzmanı branşına başvurabilmek için aşağıdaki temel şartların sağlanması gerekmektedir:

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  2. 35 yaşını doldurmamış olmak.
  3. Üniversitelerin en az 4 yıllık örgün eğitim veren lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır)

MİT Ajanı evlenebilir mi?

Dışişleri, MİT ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile askeri yargı mensuplarının evlenecekleri kişiler devlet memuru ise, güvenlik soruşturmasına gerek duyulmuyor. Ancak evlenilecek kişi yabancı uyruklu veya Türk vatandaşı ancak devlet memuru değilse, güvenlik soruşturmasına tabi tutuluyor.

Polis istihbarat teşkilatına nasıl girilir?

İyi derecede yabancı dil becerisine sahip olan istihbarat uzmanları, İstihbarat Akademisi’nde yürütülen teorik ve uygulamalı eğitimler ile . Polis istihbarat olmak için polis iken yapılan alımlar için başvuru yapılması gerekiyor.

MİT’e kimler girebilir?

Genel başvuru yapabilmek için aşağıdaki temel şartları sağlamanız gerekmektedir: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. 35 yaşını doldurmamış olmak. En az üniversitelerin örgün eğitim veren meslek yüksekokulu programlarının birinden ön lisans mezunu olmak (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır).

MİT personeli ne kadar maaş alıyor?

MİT‘in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, İstihbarat Uzmanı, Arapça Dil Uzmanı ile Bilim ve Teknoloji Uzmanı olarak üç ana kadroda başvuruları alıyor. Bunun yanı sıra işe alınacak olan personellere 6 bin TL maaş verilecek.

MİT boy sınırı var mı?

Tercihen askerlik hizmetini en az 6 ay süreyle yerine getirmiş olmak. En az 1.75 m boya 18-28 kg/m² arasında vücut kitle endeksine sahip olmak.

Istihbaratçılar ne kadar maaş alır?

MİT‘in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, İstihbarat Uzmanı, Arapça Dil Uzmanı ile Bilim ve Teknoloji Uzmanı olarak üç ana kadroda başvuruları alıyor. Bunun yanı sıra işe alınacak olan personellere 6 bin TL maaş verilecek.

Polis olduktan sonra istihbarat nasıl olunur?

İstihbarat Akademisi (İSAK) İstihbarat branşına geçmeye hak kazanan adaylara 7 hafta süreyle temel eğitim verilmektedir. Temel eğitim çerçevesinde adaylar, hukuki, mesleki ve operasyonel bilgiler ile donatılmaktadır. Eğitimler teorik ve pratik olarak planlanıp uygulanmaktadır.

Polis istihbarat birimi nedir?

İstihbarat Şube Müdürlüğü, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda ve yasal yetkiler çerçevesinde; Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, anayasal düzenine ve genel güvenliğine dair önleyici ve koruyucu tedbirler almak; emniyet ve asayişi sağlamak üzere iç ve dış tehdit oluşturan faaliyetlere karşı ülke …

MİT asker mi polis mi?

MİT yasal bir kuruluş, mensupları ise yurt dışına ve Türkiye sathına yayılmış devlet memurlarıdır. Coğrafi şartlar ve görevin özelliği nedeniyle farklı ortam ve yerlerde çalışırlar.

MİT koruması nasıl olunur?

KORUMA VE EMNİYET MEMURU

  1. 29 yaşını doldurmamış olmak.
  2. Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu veya Spor Bilimleri Fakültesinin herhangi bir bölümünden mezun olmak (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır)
  3. En az 1.63 m boya ve 18-28 kg/m² arasında vücut kitle endeksine sahip olmak.

MİT personeli maaşını nereden alır?

MİT‘te hiçbir personelin ne maaş bodrosu ne de maaş benzeri kayıtları bankalarda bulunmamaktadır. Merkezde ve bölge başkanlıklarında belirlenmiş bir mutemet, topluca aktarılan maaş, ikramiye,harcırah,taltif gibi tüm harcamaları topluca alır ve getirip bizzat alır.

MİT elemanı ne iş yapar?

MİT Ne İş Yapar? MİT, ülkedeki iç ve dış faaliyetlerin istihbaratını sağlamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ülke ve millet bütünlüğüne zarar verecek her türlü unsura karşı MİT tarafından istihbarat sağlanır. MİT ülkeye yönelik yürütülen tüm istihbarat faaliyetlerine de karşı koymaktadır.

MİT rütbeleri nelerdir?

-Milli İstihbarat Teşkilatı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri’nde olduğu gibi rütbe sistemi bulunmamakta, Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, Başkan, Daire Başkanı, Şube Müdürü gibi yönetsel sıfatlar kullanılmaktadır.