TCDD trafik kontrolör ne iş yapar?

TCDD kontrolör ne iş yapar?

Tren trafiğini planlar. Tren seyirlerini izler. Olağanüstü durumlarda trafiği yönetir. Tren sevk işlemlerini yapar.

TCDD trafik Kontrolörü nedir?

Demiryolu Trafik Kontrolörü Meslek Tanımı : Sorumluluk alanındaki demiryolu trafiğini düzenleyen kontrol eden kişidir.

TCDD istasyon şefi ne iş yapar?

Yazışmaların kurallara uygun olarak yapılmasını sağlamak, Bagaj, posta ve yolcu aktarmalarına nezaret edebilir, Maaş ve ücret ödemelerinde tali ve vezne işlerini yapabilir, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Kondüktör nasıl çalışır?

Kondüktör (Seviye 4), servise hazırlanmış trendeki yolcu vagonlarını kontrol ederek teslim alan, yolcuları karşılayan ve uğurlayan, bilet ve belge kontrollerini yapan, servis süresince yolcuların seyahati ile ilgili hizmetleri yerine getiren, vagonlar ve treni gözetim altında tutan kişidir.

Tren şefi ne iş yapar?

Meslek Tanımı : Yük ve yolcu trenlerinde, yol boyunca trenleri, tren trafik durumuna göre sevk ve idare eden kişidir.

Tren garında kimler çalışır?

MADDE 2- (1) Bu Genel Emir, trafik ve istasyon yönetimi servis müdürü ile servis müdürlüklerinin merkez ve taşra teşkilinde görev yapan trafik ve istasyon yönetimi servis müdür yardımcısı, servis başkontrolörü, servis kontrolörü, başrepartitör, büro şefi, repartitör gar müdürü, gar müdür yardımcısı, gar şefi, istasyon …

Kondüktör olmak için ne yapmalı?

Tren Şefi Nasıl Olunur?

  1. Lise diploması.
  2. Federal Demiryolu İdaresi (FRA) tarafından Tren Kondüktörü olarak onaylanmıştır.
  3. Bir Tren Kondüktörü olarak çalışırken kanıtlanmış deneyim.
  4. Demiryolu prosedürleri hakkında sağlam bilgi.
  5. Uzun süre ayakta durma yeteneği.
  6. Güçlü problem çözme ve karar verme becerileri.

Kondüktör ne işe yarıyor?

Yolcu trenlerinde biletleri denetleyen, yolcuların yerleşmelerine yardımcı olan, vagon işlerine bakan görevli, kondüktör olarak tanımlanıyor. Kondüktör sefere çıkan bir trenin vagonlarının seyir öncesi ve seyir esnasındaki sorumlu amirliğini yapan kişidir.

Tren şefi ne demek?

Meslek Tanımı : Yük ve yolcu trenlerinde, yol boyunca trenleri, tren trafik durumuna göre sevk ve idare eden kişidir.

Trende çalışanlara ne ad verilir?

Makinistler ise banliyö trenleri ve benzeri şehir içi ya da şehirler / ülkeler arası yolcu ya da yük taşımacılığı yapan trenlerin şoförlerine verilen isimdir. Ancak halk arasında tümüne tren sürücüsü / tren şoförü de denilebilir.

Tren Teşkil işçisi ne iş yapar?

TREN TEŞKİL İŞÇİSİ NE İŞ YAPAR, MAAŞI NE KADAR? Kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, işle ilgili emniyet tedbirleri alma, tren dizisi teşkil etme, trenin istasyona giriş ve çıkışını sağlama vb. işlemleri yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiye tren teşkil memuru (makasçı) adı veriliyor.

Tren odacısı ne iş yapar?

MADDE 15 – (1) Tren Odacısı; işyeri amirince tespit edilecek yerlerde ve trenlerde hazırlanan programa göre trende görevlendirildiklerinde tren Şefine bağlı olarak, trende görevli olmadığı günlerde, yeri amirince, verilen görevleri yerine getirir.

Kontaktör memuru nedir?

Meslek Tanımı Nedir? Sefere çıkan bir trenin vagonlarının seyir öncesi ve seyir esnasındaki sorumlu amirliğini yapan kişidir.

Tren şoförüne ne ad verilir?

Makinistler ise banliyö trenleri ve benzeri şehir içi ya da şehirler / ülkeler arası yolcu ya da yük taşımacılığı yapan trenlerin şoförlerine verilen isimdir. Ancak halk arasında tümüne tren sürücüsü / tren şoförü de denilebilir.

Kondüktör ne kadar maaş alıyor?

Devlet Demir Yolları’nda yeni işe başlayan Kondüktör net maaşı: 4700 TL civarında ödenmektedir. Devlet Demir Yolları’nda yeni işe başlayan teknisyen net maaşı: 4500 TL civarında ödenmektedir. TCDD Vagon teknisyeni net maaşı: 4650 TL civarında ödenmektedir.