Pokémon neden yasak?

Pokemon Türkiye’de yasaklandı mı?

Pokemon‘un Türkiye‘de ilk 4 sezonu Türkçe yayınlanmıştır. 4.sezondan sonra yaşanan bazı olaylar sonucu çizgi film Türkiye‘de yasaklanmıştır. Ancak şu anda Disney XD (Türkiye) kanalında yeni sezonlar Türkçe yayınlanmaktadır.

Pokemon oyunu neden yasaklandı?

1. Pokemon GO, AR ve diğer GPS özellikleri ile coğrafi bilgilerin güvenliğine bir tehdit olarak görülüyor. 2. Pokemon GO, sahip olduğu uygulama yetkileri ile kişilerin kullanıcı bilgilerini taşıyor.

Bu Pokemon olayı nedir?

Pokemon, 16 Aralık 1997 yılında, ‘Pokemon Şoku’ adı verilen bir şey yaşatmıştı. Japon televizyonunda çizgi filmin 38.bölümünü izlerken nöbet geçiren 685 kişi hastaneye kaldırıldı. ”Paka paka” ve ”flaş” isimli anime teknikleri, izleyicilerde geçici sara nöbetine, körlüğe ve bilinç kaybına yol açtı.

En güçlü Pokemon kim?

Mewtwo, 802 hayali Pokémon karakterinden biridir. Ulusal Pokédex numarası 150’dir. İstatistiksel olarak birinci neslin en güçlü Pokémon‘udur.

Pokemon Türkiye de neden yasaklandı?

Pokemon‘u yayınlayan kanalın reyting rekorları kırdığı dönemde, Pokemon ‘çocukların ruh sağlığını bozduğu gerekçesiyle’ bir anda yayından kaldırıldı. Bunun sebebi ise kendisini ‘Pokemon‘ zannaderek 7. kattan atlayan 4 yaşındaki Ferhat Ağırbaş idi.

Pikachu neden yasaklandı?

Bir zamanların efsanesi olan Pokemon, çocukların ruh sağlığını bozduğu gerekçesiyle yayından kaldırıldı.

Pokemon oyunu tehlikeli mi?

Pokemon Go’ oyunu, çocuğun normal işlevselliğinde ciddi bozukluklara yol açabiliyor. Oyun telefonlara yükleniyor ve farklı lokasyonlarda hedefler belirleniyor. Çocuklar için en büyük risklerden biri bağımlılık.

Pokemon oyunu neden tehlikeli?

Uzmanlar, bu oyun vasıtasıyla devlet sırlarının bile ortaya çıkarılabileceğini açıkladı. Telefonların konum, kamera ve mikrofonunu kullanan bu oyun büyük tehlike saçıyor. Geçtiğimiz ay piyasaya çıkan ve adeta tüm dünyası kasıp kavuran mobil oyun Pokemon GO‘nun büyük tehdit unsuru olduğu açıklandı.

Pokemon Türkiye de neden yasak?

Bunun sebebi ise kendisini ‘Pokemon‘ zannaderek 7. kattan atlayan 4 yaşındaki Ferhat Ağırbaş idi. Pokemon Ferhat 21 metre uçtu ve yumuşak yere düşerek sadece ayağındaki kırıkla büyük tehlike atlattı. Ferhat’ın bu hareketinin ardından Önce Sağlık Bakanlığı, ardından RTÜK devreye girdi ve Pokemon yayından kaldırıldı.

Arceus en güçlü Pokemon mu?

Resmi olarak pokemonda en güçlü karakterdir.

Pokemon Go Efsanevi Pokemonlar Hangileri?

Niantic, beklendiği gibi iki efsanevi Pokemon‘u şimdi Pokemon GO oyuncuları tarafından yakalanabileceğini açıkladı. Bu iki efsanevi Pokemon ise Lugia ve Articuno olarak duyuruldu. Pokemon Go, oyuna eklenecek yeni efsanevi Pokemonlar ile yeni oyuncuları kendine çekmeyi planlıyor.

Ferhat Ağırbaş Kimdir?

Mezitli Beldesi’nde Ağırbaş ailesinin oğlu Ferhat Ağırbaş (4), kendisini çizgi film kahramanı Pokemon sanarak, oturdukları apartmanın 7. katından uçmaya kalkıştı. Annesi markete gidince Pokemon tutkunu Ferhat, çizgi film kahramanına özenerek kendini 7. kattan boşluğa bıraktı.

Pokemon izlemek zararlı mı?

Oyun her zaman çocuğun içindeki duyguları dışa vurmasını sağlar. Pokemon da çocuğun deşarj olmasını sağlıyor. Televizyon seyretme saatleri kontrol altına alınırsa hiçbir zararı yok.”

Pokemon oyunu güvenli mi?

Habertürk’ün haberine göre Türkiye’de henüz korsan yollarla indirilerek oynanmaya başlanan Pokemon GO için uzmanlar ‘güvenlik‘ uyarısında bulundu. Oyunun devlet büyüklerinin izlenmesinde kullanılabileceği iddia edilirken terör tehlikesine de dikkat çekildi.

Pokemon oyunu telefona zarar verir mi?

Apk virüs bulaştırır ? Bir güvenlik şirketi Pokemon Go yüklemek için kullanılan Apk’ların birinde güvenlik açığı tespit etti. Bu açık tüzünden telefon dışarıdan gelen tehlikelere karşı savunmasız kalıyor. Bunun önüne geçmek çin güvenilir güvenlik uygulamalarını yüklemelisiniz.