Bites Yalısı ne demek?

Kolcular gelirse Halilim nerelere kaçalım?

Kolcular Gelirse Halil’im Nerelere Kaçalım. Teslim Olmayalım Halil’im Aman Kurşun Sıkalım, Burası Da Aspat Değil Halil’im Aman Bitez Yalısı, Ciğerime Ateş Sardı, Telli Kursun Yarası.

Çökertme Türküsündeki Aspat ne demek?

Nihayetinde rüzgar ve deniz sertleşince, Halil Efe’ye böyle devam ederlerse teknenin dayanamayacağını, daha açıklarda havanın daha çok sertleşeceğini ve batma tehlikesi olduğunu bildirir. Hava kalana kadar Aspat‘ a (Karaincir plajının yanında bulunan, zirvesinde gözcü kalesi olan dağın adı.

Aspat anlamı nedir?

Aspat, Piri Reis’in el kitabında da yer almış ve “Usput kalesi” olarak tanımlanmış. Aspat‘ı ünlü seyyah Evliya Çelebi de görmüş. Evliya Çelebi, kenti “Menteşe hakimiyetinde yalçın kayalık üzerinde hünerli üstat elinden çıkmış küçük bir kale “şeklinde tanımlamış.

Çökertme hikayesi nedir?

Su istediğinde bile yaralı Halil Efe’ye su vermeyen kolcular, pek ölmeye niyeti olmayan Halil Efe’yi kaymakamın emriyle gece iz bırakmadan boğarlar. Başta Gülsüm olmak üzere, ölüm haberini alan bütün Bodrum yasa bürünmüş ve anısına bu türküyü yakmıştır.

Bitez Yalısı nerede?

Bodrum’un portakal ve mandalina bahçeleriyle çevrili, şirin ve sıcak tatil beldesi Bitez, aynı zamanda Çökertme türküsünde de geçen yalısıyla ünlü. Çoğu kişi yalı dendiğinde İstanbul Boğazı’ndaki tarihi yapılara benzer bir görüntüyle karşılacağını düşünse de Bitez Yalısı, sadece beldenin sahil kesimine verilen isim.

Çökertme Halil Kimdir?

Çökertme türküsünün kahramanı olan Halil, babası tarafından Van ili , Erciş ilçesi, Bozüyük köyündedir. Ailenin büyükleri önce Van’dan İstanköy’ e gelir ve daha sonra da Bodrum Karabağ’da Bekiroğlu tepesine yerleşirler. Halil‘in babası, Demirci Ali usta burada bir çingene kızı ile evlenir ve Halil dünyaya gelir.

Aspat nereye bağlı?

Aspat Koyu, Muğla’nın en güzel ve en popüler ilçelerinden olan Bodrum’un Akyarlar mevkiinde yer alır. Bodrum, hem ülkemizin hem de dünyanın en gözde tatil merkezleri arasında yer alıyor. Bodrum Akyarlar mevkiinde bulunan Aspat Koyu, 1. derece sit alanı olduğu için doğal güzelliklerini koruyabilmiştir.

Aspartos ne demek?

Orijinal adı “dikime elverişsiz yer” anlamına gelen Aspartos‘dur.

Aspat Dagi nerede?

Muğla ilinin Bodrum ilçesi Akyarlar mevkiinde yer alan Aspat Koyu, doğa ile iç içe bulunan ve tertemiz suları ile dikkat çeken en güzel koylar arasında yer alır.

Kerimoğlu Eyüp kimdir?

Kerimoğlu Eyüp,Muğla’nın Yeşilyurt (Pisi) beldesinde 1882 de küçük bir evde doğdu.Babasının adı Kerim ,annesinin adı Haticedir. Babalarını küçük yaşta kaybetmenin ezikliğini, annelerinin dul olmasının getirdiği sorunlarla, ağabeyi Hüseyin ile tütüncülük yaparlardı.

Telli kurşun ne demek?

da-ha fazla zarar vermesi için ucu çentiklenmiş kurşundur. bir çeşit hollow point bullet.

Bitez e nasıl gidilir?

Gölbasi şehrinde Bitez Yalısı konumuna en yakın duraklar ile Otobüs hatları

  1. 108. Gölbaşı-Haymana Yolu-Karçiçeği.
  2. 177. Gölbaşı-Velihimmetli.
  3. 182. Gölbaşi-Gökçehöyük.
  4. 196. Gölbaşı-Taşpınar-İncek-Tulumtaş
  5. 157-5. Oyaca-Ulus.

12 Şub 2022

Halil Ibrahim Türküsü kime ait?

İşte, Halil İbrahim türküsünün hazin hikayesi… Müfreze dağı sarar, dağda kaçaklar arar, Geçit vermez kayalar, hızlan be Halil İbrahim, Kıvırcık saçlarına, ak düşmüş uçlarına, Dağın yamaçlarına, yaslan be Halil İbrahimTürkünün devamı böyledir… Dursun Ali Akınet yazmıştır…

Bodrum Aspat koyuna nasıl gidilir?

Aspat Koyu‘na Nasıl Gidilir? Aspat Koyu‘na toplu taşımaları kullanarak Bodrum otogarından kalkan minibüsleri tercih ederek koya rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Araçla buraya gelecek olanlar Kara incir istikametinde ilerleyerek ve tabelaları takip ederek koya rahatlıkla ulaşabilirler.

Aspat Koyu ücretli mi?

Aspat Koyu Özellikleri Derece sit alanı olması nedeni ile doğal güzelliğini koruyabilmiş, cennetten bir köşe adeta. Koy içerisinde sadece 1 işletme bulunuyor. Girişler de ücretli olduğu için çok kalabalık olmuyor. Sessiz, sakin ve huzurlu bir tatil arayanlar için oldukça ideal bir yer.