Mitte çalışmak için ne yapmak gerekir?

MİT hangi bölüm mezunlarını alıyor?

Millî İstihbarat Teşkilâtı’na başvurabilmek için, Dil Uzmanı branşı hariç olmak üzere, en az meslek yüksekokulu mezunu olmanız gerekir. Dil Uzmanı branşında İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca ve Hollandaca dışında kalan diller için en az ortaöğretim (lise) mezunu olmanız gerekir.

Polis istihbarat teşkilatına nasıl girilir?

İyi derecede yabancı dil becerisine sahip olan istihbarat uzmanları, İstihbarat Akademisi’nde yürütülen teorik ve uygulamalı eğitimler ile . Polis istihbarat olmak için polis iken yapılan alımlar için başvuru yapılması gerekiyor.

Istihbaratçılar hangi dilleri bilmeli?

Sınav sonuçları 2017 yılı ve sonrasına ait olmak üzere İngilizce, Fransızca, Almanca dışında kalan ve YDS kapsamında bulunan dillerin birinden 60 veya üzeri YDS puanı almış olmak.

MİT boy sınırı var mı?

Tercihen askerlik hizmetini en az 6 ay süreyle yerine getirmiş olmak. En az 1.75 m boya 18-28 kg/m² arasında vücut kitle endeksine sahip olmak.

MİT’e kimler girebilir?

Genel başvuru yapabilmek için aşağıdaki temel şartları sağlamanız gerekmektedir: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. 35 yaşını doldurmamış olmak. En az üniversitelerin örgün eğitim veren meslek yüksekokulu programlarının birinden ön lisans mezunu olmak (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır).

MİT’te çalışanlar ne kadar maaş alır?

MİT‘in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, İstihbarat Uzmanı, Arapça Dil Uzmanı ile Bilim ve Teknoloji Uzmanı olarak üç ana kadroda başvuruları alıyor. Bunun yanı sıra işe alınacak olan personellere 6 bin TL maaş verilecek.

Polis olduktan sonra istihbarat nasıl olunur?

İstihbarat Akademisi (İSAK) İstihbarat branşına geçmeye hak kazanan adaylara 7 hafta süreyle temel eğitim verilmektedir. Temel eğitim çerçevesinde adaylar, hukuki, mesleki ve operasyonel bilgiler ile donatılmaktadır. Eğitimler teorik ve pratik olarak planlanıp uygulanmaktadır.

Polis istihbarat birimi nedir?

İstihbarat Şube Müdürlüğü, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda ve yasal yetkiler çerçevesinde; Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, anayasal düzenine ve genel güvenliğine dair önleyici ve koruyucu tedbirler almak; emniyet ve asayişi sağlamak üzere iç ve dış tehdit oluşturan faaliyetlere karşı ülke …

MİT hangi dil?

İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça ve Arapça dil seçenekleri bulunan MİT‘in internet sitesini İngilizce dil seçeceği ile ziyaret edenlerin sayısı 2 bin 286 olurken, bin 472 kişi Arapça, bin 20 kişi Rusça dil seçeneği ile siteyi ziyaret etti.

MİT için kaç dil bilmeli?

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ‘dil bilir’ personel alım ilanıyla İbranice, Kürtçe, Ermenice, Arapça, Arnavutça, Boşnakça, Bulgarca, Çince, Farsça, Gürcüce, Makedonca, Rusça, Soranice, Yunanca dillerinden en az birini bilen eleman alacak.

MİT Ajanı evlenebilir mi?

Dışişleri, MİT ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile askeri yargı mensuplarının evlenecekleri kişiler devlet memuru ise, güvenlik soruşturmasına gerek duyulmuyor. Ancak evlenilecek kişi yabancı uyruklu veya Türk vatandaşı ancak devlet memuru değilse, güvenlik soruşturmasına tabi tutuluyor.

MİT rütbeleri nelerdir?

-Milli İstihbarat Teşkilatı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri’nde olduğu gibi rütbe sistemi bulunmamakta, Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, Başkan, Daire Başkanı, Şube Müdürü gibi yönetsel sıfatlar kullanılmaktadır.

MİT mensupları evlenebilir mi?

Dışişleri, MİT ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile askeri yargı mensuplarının evlenecekleri kişiler devlet memuru ise, güvenlik soruşturmasına gerek duyulmuyor. Ancak evlenilecek kişi yabancı uyruklu veya Türk vatandaşı ancak devlet memuru değilse, güvenlik soruşturmasına tabi tutuluyor.

MİT Personel Alımı 2021 Şartları Nelerdir?

Genel başvuru yapabilmek için aşağıdaki temel şartları sağlamanız gerekmektedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • 35 yaşını doldurmamış olmak.
  • En az üniversitelerin örgün eğitim veren meslek yüksekokulu programlarının birinden ön lisans mezunu olmak (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır).

MİT Mustesari maaşı ne kadar?

Bu oranların belirlenmesi ile birlikle 2020 müsteşar maaşları yeni zam ile 9088,2 TL iken 9587,2 TL oldu.