Kahta’da kaç mahalle var?

Kâhta kaç mahalle var?

Kahta Merkez semtinde toplam 14 mahalle bulunmaktadır. Kahta Merkez mahalle haritası için, mahalle isimlerine tıklayınız.

Adıyaman Kahtada kaç köy var?

Toplam 27 köy bulunmaktadır. Kahta Köyleri haritası için köy isimlerine tıklayınız.

Kâhta kaç nüfusu var?

Kahta nüfusu 2021 yılına göre 127.534. Bu nüfus, 64.913 erkek ve 62.621 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: P,90 erkek, I,10 kadındır.

Kâhta eskiden nereye bağlıydı?

Kâhta cumhuriyet döneminde Malatya’ya bağlı bir ilçe olarak eski durumunu muhafaza eder. Cumhuriyetin ilk yıllarında yer değiştirerek eski Kâhta‘dan 26 km güneyindeki şimdiki yerine taşınır.

Kahtada kaç tane okul var?

EĞİTİM

Ortaöğretim Okul Sayısı 7
Öğretmen Sayısı 226
Açıköğretim Öğrenci Sayısı 2.496
Okul Önc.Öğrenci Sayısı 1.460
Yüksekokul Sayısı 1

Besninin kaç tane köyü var?

BESNİ MAHALLELERİ VE KÖYLERİ, ADIYAMAN

İLÇE ADI BESNİ MAHALLE SAYISI BESNİ KÖY SAYISI
BESNİ 37 67

Adıyaman Rakım kaç?

669 mAdıyaman / Rakım
İlçeleri Merkez, Besni, Çelikhan, Gerger, Gölbaşı, Kahta, Samsat, Sincik ve Tut ilçeleridir. Adıyaman ili 370 25′ ile 380 11′ kuzey enlemi, 370 ve 390 doğu boylamı arasında yer alır. Adıyaman ilinin yüzölçümü 7 614 km2 , göller ile 7.871 km2 olup, rakımı 669 m dir.

Adıyaman hangi Türk boyu?

İşte Anadolu’nun dört bir yanına dağılan ve Adıyaman‘ı yurt edinen o boy; Adıyaman-Besni Bayatcık’a ve Şambayat (Bucak) yerleşen Türk Boyunun ( BAYAT) BOYU olduğu açıklandı.

Adıyaman’da kaç kişi var?

Merkez/Adıyaman Bel. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) hazırlamış olduğu 2021 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre Adıyaman‘ın nüfusu 632.148 kişidir.

Adıyamanı Kim il yaptı?

Cumhuriyetin kuruluşundan 1954 yılına kadar eski idari yapısı korunarak Malatya’ya bağlı kaza konumunda olan Adıyaman 1 Aralık 1954 tarihinde 6418 sayılı Kanunla Malatya’dan ayrılarak müstakil il haline gelmiştir.

Adıyamanın adı neden Adıyaman?

Adıyaman ismi ise Vadi-i Leman, Vadüleman (Güzel vadi) isminin zamanla çevrilmiş şeklidir. Diğer bir rivayete göre ise “Adıman”dan, bunun da Hititlerce iskan edilen yer manasına “Etiman”dan gelmiştir. Başka bir rivayete göre çok eski devirlerde Adıyaman‘da putperest bir hükümdarın hak dine inanmış yedi oğlu varmış.

Adıyaman kaç km2?

1.679 km²Adıyaman / Alan

Adıyaman Besni ilçesi Kürt mü?

Besni ilçesine gelecek olursak Besni nüfusunun da çoğunluğu Türkmenlerden oluşmaktadır. İlçe merkezinde ağırlıklı nüfusu Türkmenler oluşturur. Köylerde ise Kürt ve Türkmen köyleri yakın miktardadır.

Adıyaman Besni Alevi mi?

Adıyaman merkez, Besni, Çelikhan, Gölbaşı, Kâhta ve Tut ilçelerinde Alevîler bulunuyorken Samsat, Sincik ve Gerger ilçelerinde Alevî yerleşim birimi bulunmamaktadır.

Adıyamanlılar Türk mü?

Adıyaman‘ın bütün ilçelerinde Türk nüfusu vardır. Ancak oran olarak en kalabalık Türk nüfusu Gölbaşı ilçesidir. Gölbaşı ilçesinin merkezi dahi köylerinde de Türkler çoğunluktadır. Türk nüfusu içerisinde Türkmenler ve Karapapak Türkleri yer almaktadır.