LGS tercihlerini veliler yapabilir mi?
Lise seçimlerini sadece veliler yapabilir mi?
TERCİHLER NASIL YAPILACAK – Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
LGS’de tercih yapmazsam ne olur?
Veliler özellikle bu konuya dikkat etsin. Bu dönemde öğrenci ve veliler ya bir özel ortaöğretim kurumuna kayıtlı olsun ya da resmî okullara kayıt için tercih yapsın. Eğer bu ikisi de olmazsa öğrenci, komisyon tarafından herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştiriliyor” uyarsında bulundu.
LGS tercihlerini kimler yapabilir?
İşte o 26 madde! a) 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
Kayıt alanı dışındaki okullara tercih yapabilir mi?
Öğrenciler ikamet adresi, komşu ilçeler ve komşu kayıt alanı olmayan bölgelerden tercih yapabilir. 2021 LGS kılavuzu henüz yayımlanmadı.
Lise tercihinde en az kaç okul yazılır?
Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 okul tercihi gerçekleştirebilecek. Tercihlerde, aynı okul türünden (Anadolu lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla 3’ü seçilebilecek.
Lise seçimi neye göre yapılır?
Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde sırasıyla Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne, sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, tercih önceliğine ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleştirme yapılacak.
Tercih yapılmazsa ne olur?
YKS sınavına girerek tercih yaparsanız ve istediğiniz bölümü kazanamazsanız puanınız düşmez. Tercihleriniz sonucu kontenjanı olmayan bir bölüm kazansanız dahi puanınız düşmez. Meslek lisesi mezunuysanız ve sınavsız geçiş hakkınızı kullanarak ön lisans bölümlerine yerleşebilirsiniz.
LGS’ye girmeyenler tercih yapabilir mi?
Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 grupta tercih yapabiliyor. Sınava katılmayan öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranı açılmıyor. Yani LGS‘ye girmeden en yakın okul için Yerel Yerleştirme ile tercih yapabilecek.
LGS’ye girip kazanamayanlar ne yapacak?
Yeni sisteme göre merkezi sınava katılmayan ya da sınavı kazanamayan öğrenciler, mahalli yerleştirme ile evlerine en yakın liselere tercihlerine göre yerleştirilecek.
LGS tercihlerini nasıl yapmalıyım?
b) Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
Komşu kayıt alanından tercih yapılabilir mi?
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu kayıt alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden “komşu kayıt alanındaki” öğrencilerden; Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de diğer kayıt alanlarındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Kayıt alanı dışındaki okul ne demek?
Kayıt alanı dışındaki okullar ise öğrenci için ikamet adresine göre bulunduğu kayıt alanında ve komşu kayıt alanında olmayan il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarında bulunan okulları gösteriyor. … Bu alana tıklayanlar “Kayıt dışı alanınızda okul yoktur” ibaresiyle karşılaşıyor.
Liseye geçişte kaç tercih yapılır?
Öğrencilerin ilk olarak yerel yerleştirme ekranından 5 okul tercihi yapması gerekiyor. Aynı okul türünden en fazla 3 okul seçilebilecek. Ardından merkezi sınava giren öğrenciler, “sınavla alan okullar” ekranından en fazla 10 okul tercihi yapacak. Öğrenciler, en fazla 5 pansiyonlu okul da tercih edebilecek.
Yerel Yerleştirme en az kaç tercih?
Yerel yerleştirme tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir.
Lise Tercih sıralaması nasıl olmalı?
Yardım öğrencilerin ve ailelerin tercih etmeleri gereken kriterleri ise şöyle sıraladı:
- Birincisi; puana göre değil, yerleşmek istedikleri okulların geçen yılki yüzdelik dilimlerine göre tercih yapmalılar. …
- İkincisi; en çok istedikleri okuldan en az istedikleri okula göre tercih yapmaları gerekiyor.