Bıkın ne demek TDK?

Pazuları ne demek?

Türk Dil Kurumu “pazu” kelimesini; insanın kolunda bulunan omuz ve dirsek arasındaki şişkin kast kütlesi olarak tarif etmiştir. Türk Dil Kurumu’na göre pazu kelimesinin bir diğer anlamı ise ” hamur topağı, beze” dir.

Bekni ne demek?

Türklerin sevdikleri koyu sıvı, tatlımsı mayhoş bir içki türüdür. Selçuklular zamanında “Bekni“adı verilmişti. Darı, buğday, mısır, pirinç veya arpadan yapılıyordu. O zaman, olgunlaşması için testide korunuyordu.

Işaret ne demek kısaca?

İşaret; bir varlığı, bir durumu veya belli bir kelimeyi anlatmak için kullanılan şekillerdir. Bir olayı, varlığı ve durumu anlatmada (harfler gibi), Resimli şekillerle, Vücut (el gibi) hareketleri ve şekilleriyle kullanılabilir.

Com un anlamı nedir?

Com, İngilizce Commercial’ın kısaltmasıdır ve Ticari anlamına gelir. Günümüzde en yaygın olarak kullanılan alan adı uzantısıdır. Her hangi bir arama motorunda bir gezinti yapıldığı zaman ve bu noktada bulunan bir linke tıklandığı vakit genel olarak com ya da net ve org gibi daha birçok değişik uzantı ile karşılaşılır.

Öd ne demek TDK?

Öd kelimesi TDK‘ya göre, safra anlamındadır.

Pazı kası ne demek?

Pazu veya biceps (/bi.sɛps/; Latince “kolun iki başlı kası” anlamına gelen musculus biceps brachii) omuz ve dirsek arasındaki üst kolun önünde yer alan büyük bir kas. Kasın her iki başı da skapula üzerinde ortaya çıkar ve üst önkola bağlı tek bir kas gövdesi oluşturmak üzere birleşir.

İşaret ne demek TDK?

İşaret kelimesinin TDK sözlüğündeki ilk anlamı anlam yükletilen şey, anlamlı iz, im olarak verilmiştir. İşaret kelimesinin TDK sözlüğündeki ikinci anlamı belirti, gösterge, alamet olarak verilmiştir. İşaret kelimesinin TDK sözlüğündeki üçüncü anlamı el yüz hareketleriyle gösterme olarak verilmiştir.

(!) işareti ne anlama gelir?

Ünlem işaret (!), seslenme cümleleri, duygu ve düşünceleri anlatan cümlelerde kullanılan noktala işareti olarak kabul edilmektedir.

Internet sitelerinde com ne demek?

www : World Wide Web. alanadi : Domain Name (Alan Adı Sistemi) com : TLD Top Level Domain yani üst seviye alan adı

.com Uzantısı ne için kullanılır?

Alan adı uzantısı, web sitesinin kategorisini veya ülke kodunu belirlemek için kullanılıyor. Örneğin, GoDaddy.com adresinde alan adı uzantısı .com kısmı ve bu web sitesinin ticari işler için kullanıldığını gösteriyor.

Ödü patlamak ne demek TDK?

Ödü patlamak deyiminin anlamı:Ani bir olay sebebiyle çok korkmak.

Ödü patlamak ne anlama gelir?

ödü sıt-/ödü sıd- ‘çok korkmak’ deyiminin asıl anlamı ‘ödü patlamak‘ yani hastalıkla alâkalı bir durum belirtirken zamanla halk arasında ‘çok korkmak’ anlamına bürünmüştür.

Pazı kası nerede bulunur?

Pazu veya biceps (/bi.sɛps/; Latince “kolun iki başlı kası” anlamına gelen musculus biceps brachii) omuz ve dirsek arasındaki üst kolun önünde yer alan büyük bir kas.

Üç başlı kol kası ne demek?

üç başlı kol kası (triceps) – Açıcı kastır. Başlangıç noktalarından biri kürek kemiğinde, ikisi ise üst kol kemiğinde, sonlanış noktası dirsek kemiğinde bulunur. Kol kasıldığında ön kol daralır. Antagonisti, yani zıt çalışan kası, bükücü kol kasıdır.

Türk işaret dilinde kaç kelime var?

Güncel Türk işaret dili sözlüğünde yaklaşık 2000 adet kelime bulunmaktadır.