Lise bilgilerime nasıl ulaşabilirim?

Lise diploması nereden ulaşabilirim?

e-Devlet sistemine girince önünüze çıkan T.C kimlik ve şifrenizi girerek siteye giriş yapın. Arama çubuğuna “lise mezuniyet belgesi sorgulama” yazın ve tıklayın. Önünüze lise mezuniyet belgesi çıkacaktır.

Lise diplomasının aslı nereden alınır?

Diplomanın fotokopisi ile birlikte mezun olunan okulun öğrenci işlerine gidilebilir. Öğrenci işlerinde bu işlem ücretsiz yapılmaktadır. Detaylı bilgi için mezun olunan okulun web sitesine bakılabilir ya da öğrenci işleri aranabilir. Noterde belli bir ücret karşılığında aslı gibidir belgesi alınabilir.

Lise diplomasi nasil Guncellenir?

e-Devlet Üzerinde Mezuniyet Bilgileri Güncelleme Kılavuzu İndir

  1. Mezuniyet Bilgileri Sayfası e-Devlet Sistemine giriş yapınız. …
  2. Hata ve Eksiklik Bildirimi Sayfası Bu sayfada mezun olduğunuz programa ait bilgileri listeden seçerek giriniz. …
  3. Bildirimin Gönderilmesi.

Lise diplomam neden e devlette görünmüyor?

Mezuniyet Belgesi EDevlette Görünmüyor İse Ne Yapılır? “Diplomam EDevlette çıkmıyor” diyenler, eğer 2008 yılı öncesine ait bir mezuniyetin evrakını sorgulamış iseler bunu EDevlet üzerinden temin etmeleri mümkün değildir. Çünkü EDevlet sistemi sadece 2008 sonrasındaki mezuniyetlerin belgelendiği bir sitedir.

E devlette diploma var mı?

Ülkemizde birçok vatandaş çeşitli resmi işlemlerini eDevlet kapısı üzerinden hallediyor. Bu işlemlerden biri de lise mezuniyet belgesi sorgulama veya yükseköğretim mezun belgesi sorgulama işlemi oluyor. Kısacası diploma olarak bilinen mezuniyet belgesi vatandaşlardan çeşitli kurumsal başvurularda istenebiliyor.

E devletten diploma nasıl çıkarılır?

kimlik numaranız ve edevlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı”nı bulmalısınız. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın sunduğu hizmetler arasından “Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama” başlığını seçmelisiniz.

Lise diploması aslı olmadan üniversite kaydı olur mu?

Evraklarınızın aslı olmadan kayıt yaptıramazsınız. Geçici mezuniyet belgesinin aslı ile diplomanız hazır olduğunda size belirtilen sürede getirmeniz şartıyla kayıt yaptırabilirsiniz.

Lise diplomamı kaybettim nasıl alabilirim?

Lise diplomamı kaybettim. Kayıt için ne yapmalıyım? Mezun olduğunuz ortaöğretim (lise) kurumundan bir defaya mahsus olmak üzere verilen diploma kayıp belgesinin aslı veya E-Devlet üzerinden kare kodlu mezuniyet belgeniz ile kayıt yaptırabilirsiniz.

Lise diploması kaç günde çıkar?

Lise diplomaları genellikle 1-2 ay içerisinde okul müdüriyetinin elinde olur. O süre zarfından sonra öğrenciler diplomalarını okullara giderek bizzat alabilirler.

Lise diploması ücretli mi?

Açık öğretim lisesi ve ortaöğretim öğrencilerinden 2014 yılından beri diploma ücreti alınmamaktadır.

E Devlet’te diplomam gözükmüyor ne yapmalıyım?

Mezuniyet bilginiz edevlette görünmüyor ise aşağıda bildirilen internet adresinde ki duyuruda yer alan formun eksiksiz doldurularak ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte 0 362 457 60 12 numaralı faks numarasına göndermeniz gerekmektedir.

Lise diploması nasıl çıkarılır?

Diploması kaybolan kişilerin, mezun oldukları kuruma, dilekçe ile birlikte kimlik fotokopilerini vermeleri gerekmektedir. Eğer mezun olduğunuz okulun ismi değişti veya kapandıysa, bu durumda bu belgeleri İl Milli Eğitim Müdürlüklerine vermeniz gerekmektedir.

Okul diploması e devletten çıkar mı?

Üniversite mezunlarının YÖK üzerinden, lise mezunlarının ise MEB üzerinden mezuniyet belgesi alabildiği işlemler edevlet‘in ilgili linklerinden yapılabiliyor.

Diplomayı nereden alabilirim?

2014 yılı ve sonrasında mezun olduysanız, geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci kimlik kartınız ile birlikte; daha eski yıllarda mezun olmuş iseniz sadece nüfus cüzdanınız ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diploma birimine müracaat etmeniz halinde diplomanızı alabilirsiniz.

E devletten diploma örneği alınır mı?

Tüm bunların yanında özellikle öğrenci bursları başvuruları veya bazı dernek ve kurumlar çeşitli işlemler için mezuniyet belgesi isteyebiliyor. eDevlet kapısı sayesinde mezuniyet belgesini alabilmek için mezun olunan kuruma gitmeye gerek kalmıyor.