Python Pandas kütüphanesi nedir?

Python kütüphaneleri nedir?

Pyhton Kütüphanesi Nedir? Python kütüphaneleri dediğimiz şey farklı fonksiyonları gerçekleştirebilen , yazılım geliştirme amaçlı kullanılan kaynaklarıdır. Python fazla sayıda kütüphaneye sahip çok fonksiyonlu bir yazılım dilidir.

Python Pandas ile neler yapılabilir?

Pandas, Python programlama dili için yüksek performanslı, kullanımı kolay veri yapıları ve veri analiz araçları sağlayan açık kaynaklı bir kütüphanedir. ‘.csv’ ve ‘.txt’ dosyalarını açmak ve içerisinde bulunan verileri okuyarak istenen sonuca kolayca ulaşmak için kullanılmaktadır.

Dataframe Python nedir?

Pandas Dataframe‘ler pandasın çok boyutlu veri yapılarıdır. Bunu en kolay benzetebileceğimiz yapı sql veya excel tabloları gibi görebiliriz. Bunlar gibi satır ve sütunlardan oluşurlar. Dataframe yapıları veri analizi işlemlerinde oldukça faydalı olmaktadırlar.

DF Isnull () Sum () nedir?

df.isnull().sum().sum() => Toplam ‘NaN’ değeri sayısını verir. df.notnull().sum().sum() => Toplam ‘NaN’ olmayan değerlerin sayısını verir.

Programlama dillerinde kütüphane ne demek?

Bilgisayar biliminde kütüphane, bilgisayar programları tarafından yazılım geliştirme amaçlı kullanılan kalıcı kaynakların tümüdür. Yapılandırma ayarları, belgeleme, yordamlar ve sınıflar bu tanıma örnek gösterilebilir.

Çizim yapmak için hangi kütüphaneleri kullanabiliriz?

02.01. Çizim ve Numpy deyince akla gelen ilk kütüphane Matplotlib’tir. Matplotlib, kaliteli histogramlar, güç spektrumları, çubuk grafikleri, hata çizelgeleri ve vb. şekiller üretmek için 2 boyutlu çizim kütüphanesidir.

Describe Python ne işe yarar?

describe() metodu sayısal verilere sahip olan sütunların max, min , std… gibi istatiksel değerlerini döndürür.

Python ILOC ne işe yarar?

iloc ise integer olarak seçim yapmamızı sağlar.

Pandas nedir ne işe yarar?

pandas, veri işlemesi ve analizi için Python programlama dilinde yazılmış olan bir yazılım kütüphanesidir. Bu kütüphane temel olarak zaman etiketli serileri ve sayısal tabloları işlemek için bir veri yapısı oluşturur ve bu şekilde çeşitli işlemler bu veri yapısı üzerinde gerçekleştirilebilir olur.

Astype nedir?

astype() komutu info() komutu ile değişkenlerimin tipini kontrol ettik. Burada bazen dosyaları okuturken sayısal değerler string, string değerler de sayısal değer olarak gözükebilmektedir. Bu tip hatalar excel, csv dosyalarını içeriye aktarırken okuma hatasından kaynaklanıyor olabilir.

Bir DataFrame DF içerisinde bulunan bilgilerin ilk 5 satırını görmek için kullanılan komut nedir?

head() metodu varsayılan olarak df‘in ilk 5 satırını döndürür.

Framework yazılımı nedir?

Xamarin framework; Android, . NET, C#, iOS uygulamaları geliştirmek amacıyla kullanılan ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir uygulama geliştirme platformudur. Günümüzde 4 bine yakında şirket bu platform üzerinde uygulama geliştirmektedir.

Yazılımda Library nedir?

Libraryler, yazılımcılar ve yazılım mimarlarına (Facebook, Google, Oracle, VMWare gibi şirketler) çalıştırılabilir programlar oluşturma aşamasında yardımcı olur. Libraryler içinde çoğunlukla önceden hazırlanmış kodlar, fonksiyon demetleri, prosedürler, yazılar, konfigürasyon (yapılandırma) verilerini içerir.

Plt figure ne işe yarar?

plt kısaltması da matplotlib kütüphanesinin kısaltması olarak kullanılır. Grafikler bu komut ile çizilir. plt.plot(): Grafiğin ana komutunu oluşturur. Bu komutun içine ilk önce x ekseni, sonrasında y ekseni yazılır.

JavaScript kütüphaneleri nelerdir?

Javascript kütüphaneleri listesi

  • DOM (manipulasyon) tabanlı
  • Grafik (canvas ya da SVG ile alakalı)
  • GUI-tabanlı (widget) 3.1 Artık geliştirilmeyen kütüphaneler.
  • Salt JavaScript/Ajax.
  • Şablon sistemleri.
  • Birim testi.
  • Web uygulama tabanlı (MVC, MVVM)
  • Diğer.