Kahkaha çiçeği nasıl bir çiçektir?

Kahkaha çiçeği evde yetişir mi?

Kolayca ve sık çiçeklendiği, çok yıllık bir bitki olduğu ve doğru bakıldığında uzun yıllar yaşayabildiği için de kahkaha çiçekleri evde bakımı en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.

Kahkaha çiçeği ne zaman büyür?

Bu bitki ilkbahar aylarında tohumlarından yetişerek çok hızlı bir şekilde büyümektedir. Gündüz sefası çiçeği genellikle kış ayları yaklaşırken ölürler. Yaprakları kalp figüründe açan gündüz sefası çiçekleri, sabahları açan muhteşem çiçekleriyle balkonlarda ve bahçelerde yerini almaktadır.

Kahkaha çiçeği nerede yetişir?

Bu bitki gün boyunca tam güneşe maruz kalmayı ve mesik (orta nemli tundra) topraklarını tercih eder. Ipomoea muricata gibi bazı sabah sefaları gece açan çiçeklerdir.

Kahkaha çiçeği nasıl yetişir?

Kahkaha Çiçeği Tohumu Nasıl Ekilir?

  1. Toprağın sıcaklığı 16 ile 22 derece arasındadır.
  2. Bahar ayları ile yaz aylarında tohum ekimi yapılmalıdır.
  3. Toprağa atılan her tohumun arasında 3 cm aralık olmalıdır. Eğer kış soğuklarında tohum ekerseniz; verim alamazsınız.
  4. Tohumlar çok kısa süre sonra filizlenerek çiçeklenmeye başlar.

Petunya evde yetişir mi?

Petunyayı sadece bahçelerde değil , balkonlarınızda saksılarda da rahatça yetiştirebilirsiniz. Geçirgen, yumuşak hafif aside kaçan topraklardan hoşlanan bu narin çiçekleri yetiştirmek ve çoğaltmak için sizlerle Petunya‘nın bakımı hakkında önemli bilgileri paylaştık…

Kahkaha çiçeği adı nereden gelir?

Gün gelmiş bitki ilk tomurcuklarını vermiş. Kralın yüzünde bir gülümseme oluşmuş. Hizmetkarı odaya girince kralın yüz ifadesini görüp çok şaşırmış. Sonrasında ise bu sarmaşıklara kahkaha çiçekleri adı verilmiş.

Petunya ne kadar sürede büyür?

Petunya tohumunun çimlenmesi için ışığa ihtiyacı vardır, bu nedenle güneşli bir yer gerekir. Ekimden yaklaşık 2-3 hafta sonra bazı tohumlar çimlenecek ve petunya fideleri ortaya çıkacaktır.

Kahkaha çiçeği ne zaman çiçek açar?

Çiçek, akşam güneş battıktan sonra çiçek açar. Bu yüzden sulama akşam yapılmalıdır. Kahkaha Çiçeği Nasıl Ekilir? Kahkaha çiçeğinin ekim vakti, dışarıda ilkbahar aylarında, ideal koşullar sağlandığı zaman iç ortamda kış mevsiminde ekilebilir.

Petunya hangi ortamı sever?

Geçirgen, yumuşak hafif aside kaçan topraklardan hoşlanır. İyi gübreli, humuslu bahçeleri ve bol güneşli havadar yerleri sever.

Petunya bahçeye dikilir mi?

Petunya fidesi aralıklı olarak dikilmelidir. Minimum 25 x 25 cm aralıklarla dikilmelidir. Dikim zamanı ilkbahar sonu yaz başıdır yani mayıs ve haziran aylarıdır. Şubat ve mart ayında yastıklarına ekilen tohumlar mayıs ve haziran ayında bahçeye veya saksıya ekilir.

Kahkaha çiçeği tohumu kaç günde çıkar?

Tohumlar toprağın 0,5-1 cm kadar altına ekilmelidir. Çimlenme süresi 3-10 gündür. Çimlendirme toprağı çok sulu olmamalı hafif nemli olmalıdır.

Çiçek isimleri nedir?

Çiçek Çeşitleri, İsimleri ve Özellikleri

  1. Gül (Rosa) …
  2. Lale (Tulipa) …
  3. 3. Karanfil (Dianthus caryophyllus) …
  4. Zambak (Liliaceae) …
  5. Krizantem (Kasımpatı), (Chrysanthemum indicum) …
  6. Nergis (Narcissus pseudonarcissus) …
  7. 7. Sümbül (Hyacinth) …
  8. 8. Nilüfer (Lotus)

Kahkaha çiçeği kokar mı?

Kahkaha çiçeğinin diğer ismi petunya çiçeğidir. Ülkemiz çapında çok yaygın kullanılır. Yaz mevsimin rengarenk açan çiçekleri ve hoş kokusu ile benzersiz güzelliğe sahiptir. Mor, beyaz, kırmızı, sarı beyaz, pembe, turuncu, lila gibi renklerle bilinir.

Petunya çok yıllık mı?

Petunya (Petunia), yıllık bitkiler olarak düşünülsede, aslında çok yıllık bitkilerdir. Uygun ortamlar sağlandığında yıllarca yaşamaya devam edebilirler. Bütün yaz boyunca çiçek açan ve yüzlerce çeşitte değişik renk formuna sahip bir yazlık çiçektir. Genellikle güneşi yada yarı gölge yerleri çok seven bir bitkidir.

Petunya ne zaman tohum verir?

Dikimden önce petunya tohumlarının sıcak yastıklara atılması gerekir. Fide ekimi bahar aylarında yapılabilir. Bu nedenle mart başından itibaren tohum hazırlığına başlanmalıdır. Mart ayında yastıklara ekilen petunya tohumu, mayıs ve haziran aylarında saksıya ya da bahçeye ekilebilir.