Tezlere nereden bakılır?

Lisans tezlerine nasıl ulaşırım?

Tez Merkezi veri tabanında yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneleri aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz. Tez Veri Giriş Formunu doldurmak için, sisteme e-Devlet ile giriş yapmak gerekmektedir.

Dünyadaki önemli tezlere nasıl ulaşırım?

Dec 24, 2020 50035. Dünyada hazırlanmış olan tezlere VPN bağlantısı yaptıktan sonra “ProQuest Dissertations & Theses Global” adlı veri tabanını tarayarak ulaşabilirsiniz.

Akademik tezlere nereden ulaşabilirim?

Bu çok basit bir şekilde aşağıda bulunan resmi sitelerden erişip indirip okuyabilirsiniz.

  1. Ulusal Tez Merkezi. https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/
  2. Google Akademik. http://scholar.google.com.tr/
  3. Ulakbim. http://ulakbim.tubitak.gov.tr/

8 Haz 2014

Lisans tezimi nasıl bulurum?

https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/ sayfasına gidiniz. “Tarama terimi giriniz” alanında istediğiniz tezle ilgili anahtar kelime yazabilirsiniz. Tez adı, yazar, danışman, konu, dizin, özeti gibi filtreleme yapabilirsiniz.

Bilimsel yayınlara nasıl ulaşılır?

İşte akademik makaleleri arama yapabileceğimiz –birkaç- site:

  1. ScienceDirect. Elsevier’in önde gelen akademik literatür programı olan sciencedirect ile araştırmacılar tam metinli dergi makaleleri, kitapları içeren milyonlarca yayına ulaşabilirler. …
  2. SpringerLink. …
  3. Web of Science. …
  4. Scopus. …
  5. ResearchGate. …
  6. Google Akademik.

20 Nis 2018

YÖK teze tezi kim yükler?

b)Enstitü görevlisi, https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/ adresinden “Enstitü Oturumu” bağlantısı üzerinden kullanıcı adı ve şifresi ile Tez Otomasyon Sistemine giriş yapar ve tezi yükler.

Ingilizce tezlere nereden bakılır?

Yabancı ülkelerin tez arşivlerine nasıl ulaşabilirim? – 4 Milli Kütüphane – Proquest 📢 Bu da güzel bir imkan mkutup.gov.tr/tr/Sayfalar/E-… ethos.bl.uk sitesinden Ingiltere’de yayinlanmis tezlere ulasilabiliyor.

ProQuest tez arama nasıl yapılır?

Arama kutucuğuna arama kelimenizi yazıp “ARA” butonuna bastığınız zaman tüm bu içerikteki sonuçlara (master tezlerine, doktora tezlerine, tam metin ve özet bilgisi olan tezler) ulaşırsınız.

Akademik makalelere nasıl ulaşabilirim?

İşte akademik makaleleri arama yapabileceğimiz –birkaç- site:

  1. ScienceDirect. Elsevier’in önde gelen akademik literatür programı olan sciencedirect ile araştırmacılar tam metinli dergi makaleleri, kitapları içeren milyonlarca yayına ulaşabilirler. …
  2. SpringerLink. …
  3. Web of Science. …
  4. Scopus. …
  5. ResearchGate. …
  6. Google Akademik.

20 Nis 2018

Tez YÖK te ne zaman yayınlanır?

Enstitüler Tez Veri Girişi ve Yayımlama İzin Formlarını; tez adı, yazar adı, yılı ve tez türü (yüksek lisans, doktora vb.) bilgilerinin bulunduğu bir liste ekinde Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında düzenli olarak Ulusal Tez Merkezine gönderir.

Tezler YÖK teze ne zaman yüklenir?

(5) Enstitü ve fakülteler, öğrenciden teslim aldığı tezin elektronik kopyasını teslim tarihinden itibaren en geç üç ay içinde Tez Otomasyon Sistemine yükler.

Bilimsel makalelere nereden ulaşılır?

İşte akademik makaleleri arama yapabileceğimiz –birkaç- site:

  • ScienceDirect. Elsevier’in önde gelen akademik literatür programı olan sciencedirect ile araştırmacılar tam metinli dergi makaleleri, kitapları içeren milyonlarca yayına ulaşabilirler. …
  • SpringerLink. …
  • Web of Science. …
  • Scopus. …
  • ResearchGate. …
  • Google Akademik.

20 Nis 2018

Bilimsel makale nasıl araştırılır?

Google’ın akademik yayınlar için kullanıma sunduğu arama motoru Google Akademik (İngilizce adıyla “Google Scholar”) verimli ve bilerek kullanıldığında oldukça yararlı olabiliyor. Özellikle benim gibi editörlerin bilimsel ve akademik yayınlara ulaşmasını sağlayan güzel özelliklere sahip.

Tez kaç günde yayınlanır?

Teziniz sistemimizde görünmüyorsa enstitünüze başvurarak bu işlemlerin yapılmasını sağlamalısınız. Ortalama olarak söylemek gerekirse edindiğim tecrübelere göre bu süre değişmekle birlikte bazı tezler 3-4 ay içerisinde bazı tezler 7-8 ay gibi bir sürede sistemde gözükmektedir.

Yabancı makalelere nasıl ulaşılır?

Sonuç olarak İngilizce ya da Türkçe olarak yazılmış akademik makalelere Google Akademik, Dergi Park, TR Dizin, YÖK Tez Merkezi, Megep, Sciende Direct, Springer Link, Research Gate, Nature ve PubMed gibi sitelerden erişebilirsiniz. İçeriklerin bazıları ücretli bazıları ise ücretsiz olarak yayınlanmaktadır.