Bitirme tezi konusu nasıl belirlenir?

Lisans bitirme tezi konusu nasıl seçilir?

Araştırma yapılacak alanda bir konu belirlenip sınırlandırılarak kaynak taraması yapılır ve araştırma bu konunun üzerine yazılır. Araştırmacının ilgi alanına veya öğrenmek istediği alanlara göre tez konusu belirleme yapılabileceği gibi tez danışmanından da konu alınabilir.

Hangi konularda tez yazılır?

Tez konusu, lisans ve yüksek lisans seviyesindeki öğrencilerin mezun olmaları için yazacakları tez için oldukça önemlidir. İşletme, ekonomi, finans, yönetim ve organizasyon, muhasebe, ebelik, pazarlama en çok aranan tez konularıdır. Üniversite öğrencileri maalesef konuyu nasıl seçeceklerini bilmemektedir.

Tez konusu nasıl yazılır?

TEZİN KONUSU: Tezde hangi konu/konuların araştırılacağı belirtilir. Tez konusunun sınırları ve kapsamı, sınırlandırma gerekçelerini de içerecek şekilde açıklanır. ışığında incelenmesi, bu tezin konusunu oluşturacaktır.

Tez konusu ne zaman seçilir?

MADDE 8 – (1) Tezli yüksek lisans programında, enstitü anabilim/anasanat dalı başkanlığı her öğrenci için kendi üniversitesinin kadrosunda bulunan bir tez danışmanını en geç birinci yarıyılın sonuna kadar; öğrencinin danışmanıyla beraber belirlediği tez konusunu da en geç ikinci yarıyılın sonuna kadar enstitüye önerir.

Bitirme projesi konusu nasıl seçilir?

Size Uyan Bir Konu Seçin Aşağıdaki sorular hangi konulara ilgi duyduğunuzu anlamanıza yardımcı olabilir: Çalışmalarınızın hangi yönü özellikle ilginizi çekiyor? İlgi çekici bulduğunuz bir tartışmada nelerden bahsedildi? Size hitap eden bir teori ya da düşünce [akımı / okulu] hakkında herhangi bir okuma yaptınız mı?

Tez en fazla kaç sayfa olmalı?

Tez ve Dissertation Tez; lisans ve yüksek lisans tezlerinde yapılan daha çok literatür taraması şeklinde hazırlanan araştırmalardır. 80 ile 120 sayfa arasında olur.

Bir tez konusu nasıl belirlenir?

Çalışmalarınızın seviyesine bağlı olarak, teziniz için konuyu kendiniz bulmanız ya da geniş bir konu havuzundan seçmeniz istenecektir. Her iki durumda da önce geniş kapsamlı bir konu seçmeli ve daha sonra onu mümkün olduğunca daraltmalısınız.

Iyi bir tez nasıl yazılır?

Tezinizi organize etmek son derece önemlidir….

  1. Her paragraf, bir cümlede özetlenebilmelidir. …
  2. Okuyucularınızı yönlendirmek için net başlıklar ve alt başlık kullanın. …
  3. Dahil ettiğiniz içerik, özellikle de bilimle ilgili bir tez yazarsanız, bir dergi makalesinde bulacağınız içeriği yansıtmalıdır.

1 Mar 2017

Tez Konusu ne demek?

Tezin konusu tezde hangi konunun araştırılacağını belirten cümledir. Tez konusunun tek bir cümleyle ifade edilmesi uygun olur. Ancak, problemle konu arasındaki bağlantıyı belirtmek ve konuyu daha anlaşılır duruma getirmek için ek açıklamalar yapılabilir.

Bir proje konusu nasıl belirlenir?

Projenin konusunu seçmek: Proje konusu; ilgi çeken, üzerinde düşünülen, merak edilen konulardan seçilmelidir. Akla pek çok fikir gelebilir. Bunlar not edilmeli hemen karar verilmemelidir. Bunlar arasından yapılabilecek, merak duyulan ve ilgi uyandıran bir konu seçilmelidir.

Konu seçimi nasıl yapılır?

İyi konu, hem yazarı hem de okuyucuyu yakından ilgilendiren konudur. Seçilen konu işlenmeye uygun olmalıdır. Ayrıca konu seçiminde zaman da dikkate alınmalıdır. Bundan sonra yapılacak iş konuyu sınırlamak ve amacı tespit etmektir.

Bir yüksek lisans tezi en az kaç sayfa olmalı?

Yüksek Lisans Tezi Kaç Sayfa Olmalı? Böyle bir kısıtlama yok. Olmamalı da… 200 sayfalık ancak şişirme bilgilerden oluşan bir tez yerine 70 sayfalık ama öz bilgilerden oluşan ve iyi hazırlanmış bir tez bilimsel anlamda çok daha değerlidir.

Yüksek lisans tezi en az kaç sayfa olur?

Tez yazmak için belirlenen net bir sayfa sayısı yoktur ancak belirli bir sınırlama vardır. Tez sayfa sayısı en az 200 olmalı ve aşağısı sunulmamalıdır. Tezler resmi ve akademik yazılardır bu yüzden incelemeye alınırlar.

Tez nasil secilir?

Konu seçerken dikkat etmem gereken şeyler neler?

  1. Tezde kullanılması gereken metodolojinin tez danışmanı tarafından daha önce kullanılmış olması
  2. Konunun belirlenen süre içerisinde bitirilebilecek olması
  3. Veri toplanacak grubun erişilebilir olması
  4. Literatürün yeterli olması

Nasıl tez yazarım?

TEZ NASIL YAZILIR?

  1. Tez danışmanınız olacak olan hocayı doğru seçin. …
  2. İlginiz olan konuya yönelin. …
  3. Seçtiğiniz konuyu sınırlandırın. …
  4. Hipotezinizi kurun. …
  5. Araştırma planı geliştirin. …
  6. Araştırma metodunu kesinleştirin. …
  7. Okuma ve not alma çalışması. …
  8. Kaynak kontrolü.