Podcast nasıl kullanılır?

Podcast nedir ne işe yarar?

Podcasting, çoğunlukla dizi hâlindeki sayısal ses ve dijital medya ürünlerinin (radyo programları, videolar vs.) internet üzerinden -genellikle bildirim yoluyla- bilgisayar ve taşınabilir cihazlara (cep telefonu, tablet vs.) indirilebilecek şekilde yayınlanması. Bu şekilde indirilmiş dosyalara ise podcast denir.

Podcast yapmaya nasıl başlanır?

Başlangıçta USG girişli mikrofonları kullanabilirsiniz. Ses kaydı almak için bir yazılım: Garageband, Audacity, Anchor gibi ücretsiz programları kullanarak podcast yayıncılığına başlayabilirsiniz. Adobe Audition, ProTools gibi ücretli yazılımları ise podcast yayıncılığının ileriki adımlarında tercih edebilirsiniz.

Podcastlere abone olmak ücretli mi?

Podcast menüsü içindeki belirli bir programın size bir dergi ya da gazete gibi düzenli olarak ulaştırılması için “abone” olabilirsiniz. BBC’nin tüm podcast yayınları ücretsizdir. Bunları almaktan dilediğiniz bir zamanda vazgeçmeniz de mümkün.

Podcast uygulaması ücretli mi?

Podcasting, çoğunlukla dizi halindeki dijital medya ürünlerinin (radyo programları, videolar vs.) … Podcast sistemi sayesinde amatör radyo/televizyon programlarına abone olunarak herhangi bir zamanda, herhangi bir cihazla izlenebilir. ÜCRETSİZ İÇERİK. iTunes üzerinden sunulan podcast‘ler tamamen ücretsizdir.

Podcast ne kadar kazandırır?

Elbette kazandırır! Meşhur isimler geniş dinleyici kitlelerine ulaşıyor ve karşılığında büyük miktarda reklam geliri elde ediyor. AdvertiseCast’e göre ortalama 30 saniyelik CPM (bin dinleyici başına maliyet) ücreti 18 dolar, öte yandan 60 saniyelik CPM’ler için bu rakam 25 dolar.

Podcast neden dinlenir?

Hızlı yaşam temposu içinde farklı konular hakkında edilen sohbetleri dinlemek için fazla vakit bulamayabilirsiniz. Ancak akıllı cihazlarınız aracılığıyla kolaylıkla erişim sağlayabileceğiniz podcast programları, size oldukça geniş bir konu ve yayıncı yelpazesi barındıran bir dünya sunar.

Podcastten para kazanılıyor mu?

Podcastler para kazandırır mı? Elbette kazandırır! Meşhur isimler geniş dinleyici kitlelerine ulaşıyor ve karşılığında büyük miktarda reklam geliri elde ediyor. AdvertiseCast’e göre ortalama 30 saniyelik CPM (bin dinleyici başına maliyet) ücreti 18 dolar, öte yandan 60 saniyelik CPM’ler için bu rakam 25 dolar.

Podcast kaç dakika olmalı?

Podcast Yayınınız Ne Uzunlukta Olmalı? Podcast yayınlarının genel ortalaması 20 dakika ile 45 dakika arasında değişmektedir. Optimum uzunluk 30 dakika olsa da yayın uzunluğu sizin kendi dinleyiciniz ile kurduğunuz etkileşime ve içeriğinizin kalitesine göre değişebilir.

Apple podcast kaç TL?

Apple Podcasts‘te premium abonelikler sunmak için gereken tüm araçları içeren Apple Podcasters Programı, 170’ten fazla ülke ve bölgedeki içerik oluşturucularına yılda 199,99 TL (ABD) ücretle sunulacak. İçerik oluşturucular Apple Podcasters Programı’na Apple Podcasts Connect aracılığıyla hemen kaydolabilirler.

Spotify podcast ücretli mi?

Podcast‘ler Ücretli Mi? Podcast‘lerin şimdilik çoğu platformda ücretsiz. Özellikle de Spotify, artık kendisini müzik ve podcast platformu olarak konumluyor ve podcast‘leri de kullanıcılarına ücretsiz sunuyor.

Ücretsiz podcast nasıl dinlenir?

Podcast Nasıl Dinlenir?

  1. Spotify (Web, Windows, Mac, iOS, Android destekli). Efsanevi müzik devi olarak bilinen Spotify, podcast‘e büyük yatırım yapmaya başladı. …
  2. Castbox (Web, iOS, Android destekli). Tamamen podcast‘e yoğunlaşmış bir uygulama. …
  3. Podcast‘ler (Sadece iOS). …
  4. Google Podcasts (Sadece Android).

8 Ara 2019

Apple podcast bedava mı?

Apple Podcasts 2 milyondan fazla ücretsiz program içeriyor ve iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple Watch, Apple TV, HomePod mini, CarPlay, Windows’ta iTunes ve diğer akıllı hoparlörler ile araba sistemlerinde kullanılabiliyor.

Podcast yapmak para kazandırır mı?

Podcastler para kazandırır mı? Elbette kazandırır! Meşhur isimler geniş dinleyici kitlelerine ulaşıyor ve karşılığında büyük miktarda reklam geliri elde ediyor. AdvertiseCast’e göre ortalama 30 saniyelik CPM (bin dinleyici başına maliyet) ücreti 18 dolar, öte yandan 60 saniyelik CPM’ler için bu rakam 25 dolar.

Podcast ile para kazanılır mı?

Birçok podcast dinleyiciden doğrudan gelir elde ediyor. Düzenli abonelik ücreti veya düzensiz bağışların yanı sıra, Patreon gibi platformlar üzerinden kitle fonlama ile gelir elde eden podcastler de var.

Podcast dinlemek ne işe yarar?

Podcast, internet üzerinden otomatik olarak indirilebilir, digital formattaki müzik ve konuşma, sohbetlerden oluşan bir dinlence tarzıdır. Podcast kelimesi Apple kelimesi ile ilişkili bir kelime ve podcasting kelimesinden gelmektedir. Yalnız podcast dinlemek için bir apple cihazı yada iPod gerektirmez.